Dodaj do ulubionych

POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!!

09.07.06, 17:58
dziewczyny mam problem moje piersi po karmieniu sa wrecz obrzydliwe skura
jest strasznie rozciagnieta a na niej okropne rozstepy a do tego wygladaja
jakby sie rozjechaly na boki.Karmie 6 m-c teraz juz pokarmu mam nie wiele
wiec juz sobie wyobrarzam co bedzie jak calkiem zaniknie.czy wy tez tak macie
albo mialyscie jak tak to co z tym zrobic?czy cos wogole pomoze?blagam
poradzcie cos
Obserwuj wątek
    • elik_78 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 09.07.06, 18:30
      zaraz wypowiedza sie matki polki ze to dla dobra Twojego dziecka i ze one same
      i maz uwielbia ich piersi pozdrawiam
      • luna333 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 09.07.06, 19:04
        może jakieś kremy ujędrniające? ponoć pływanie jest dobre na jędrny biust i natryski naprzemienne zimną i ciepłą wodą oraz ćwiczenia heh póki co karmię 11 m-cy i cycki ok ale też się boję co będzie jak ssaka odłączę - mojej koleżance z b/c zjechało na A i wogóle biustu nie ma.
        • aaola Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 09.07.06, 20:21
          ja tez już karmie 7msc a cycusie chociaż rozmiaru nie zmieniły to "trochę"
          wisząsad zresztą ostatnio mąż mi powiedział jak myłam zęby "rzuc na plecy to go
          nakarmie" echhhhhhhhhhhhh
          • gosia_1985 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 11.07.06, 14:41
            "rzuc na plecy to go
            > nakarmie" echhhhhhhhhhhhh

O Rany!!!!!!!!!!
            hahaha... Ale się usmiałam smile)))))
    • lucerka Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 09.07.06, 20:29
      Moj biust wygladal potwornie bo z rozmiaru A przeszlam na E. Po skonczeniu
      karnienia wrocilo do C. Rozstepy wyjasnialy i teraz mamdwa wiszace placki
      ziemniaczane.
      Tu pomoga mysle dwie rzeczy: albo operacja plastyczna albo samoakceptacja.
      Mnie na operacje nie stac tongue_out
    • ptaszynka79 a u mnie dwa nierówne flaki :(:( 10.07.06, 08:52
      buuuuu ja z A/B wskoczyłam na D. Karmie już 8 miesiąc i strasznie sie wstydzę
      moich "uszu", tym bardziej że mały preferuje lewą i ona jest większasad próbuje
      jak moogę zmusić go do cmokania z prawej- ale z niej chyba wolniej leci, bo
      mały wyje w niebogłosysad W związku z tym bardzo peszę sie gdy mąż zaczyna mnie
      piescić- po prostu głupio sie czujęsad Czy po zakończeniu laktacji wrócą do
      normy i równego rozmiaru. No bo o zniknięcu rozstepów nawet nie marzę ( ech na
      nic Mustella w ciąży i miesiac posad)
      • dixi Re: a u mnie dwa nierówne flaki :(:( 10.07.06, 09:11
        no nie pociesze was, skonczylam karmic w styczniu, przed ciaza mialam rozmiar
        A, ale jedrne i fajne, teraz w miejscu piersi wisza dwa male worki skorzane... :
        (( caly czas w uzyciu balsamy, echhh...
    • julka72 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 10.07.06, 09:17
      Poczekaj do zakończenia karmienia, u mnie piersi się jakoś odbudowały.
      Wygladaly jak dwa woreczki,prawde okropnie (hehe, przerażenie mnie ogarnia na
      samo wspomnienie), a teraz wyglądają prawie (no nie oszukujmy sie, nie calkiem,
      ale bardzo prawie, tak na 95 proc.) jak przed ciażą . Uszy (no moze nie uszy)
      do gory, moze u ciebie tez tak bedziesmile
    • ewikom Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 10.07.06, 09:57
      Ja karmię 9 m-c , miałam jędrne małe piersi, a teraz wiszą dwa smoczki. Od początku wiedziałam,że piersi się zmienią. Kremy nie pomogą, trzeba zaakceptować te zmiany i cieszyć się macierzyństwem. Też mam lewą pierś większą od prawej bo w szpitalu wygodniej mi było lewą karmić i tylko to mi przeszkadza, a nie to że wiszą.
    • visenna2 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 10.07.06, 11:05
      Miałam A, przy karmieniu B, karmiłam około 4,5 miesiąca, potem wróciło do A
      tylko wszystko mi obwisłosmile Mąż się ze mnie nabijasmile
      Nie wierzę w kremy i balsamy, jedyne co tu może pomóc to operacja, niestety.
    • asiula.b Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 10.07.06, 11:12
      Gwyneth Paltrow fajnie to określiła, że w tym przypadku to nie zwykła operacja
      a REKONSTRUKCJA smile
      U mnie pomału, pomału chyba wracają do normy (nie karmię już 4 miesiące), choć
      są mniejsze. Mam serum Eveline ale nie stosuję regularnie.
      • liweczka1 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 10.07.06, 13:03
        Ja przed ciążą miałam małe B, podczas karmienia śliczne pełne B, nie karmię juz
        prawie 5 miesięcy (karmilam 10 i pol miesiąca, ale ostatnie miesiące to bylo
        raz na dobę). Teraz piersi są takie jak przed ciążą, a nawet mniejsze, za to
        jędrne i sterczące-czyli takie jakie były. Może dlatego że córka niechętnie
        ssała od 7 miesiąca. Nie widze róznicy. Ubolewam jednak nad tym,że spodziewalam
        sie że po dziecku bede miala duuuuże baloniki, albo chociaz wieksze o numer a
        tu guzik. Czy ktorejs mamie piersi urosły po zakonczeniu karmienia, czy moge
        miec na to jeszcze nadzieje?
    • serdynka1 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 10.07.06, 14:06
      nie uwierzysz aniqa ale zbieralam sie od jakiegos czasu zeby rowniez pozalic
      sie na swoj biust po ciazy i wtrakcie karmienia! az sie usmiechnelam gdy
      zobaczylam twoj temat. choc wlasciwie nie jest to wcale zabawne.

Teoretycznie jestem w polowie karmienia piersia (Szymonek ma 4,5 mies) Juz
      przed rzed ciaza kondycaj moich piersi nie byla najlepsza. Oslabilo i lekko
      oposcilo jej tycie i chudniecie. zaraz po porodzie zwiekszyly sie z B do chyba
      D. teraz mam srednie C, ale opadajace pod ciezarem mleka. nawet w staniku moi
      sie nie podobaja! musze miec moco pdtrzymujacy i podnoszacy.

sposobow na ladne piersi jest napewno wiele: zimny prysznic, cwiczenia
      fizyczne, kremy ujedrniajce, napewno wiele zdziala samoakceptacja i akceptacja
      partnera. Ale ciezko jest stosowac te wszystkie metody gdy widzi sie w lustrze
      takie worki.... sad
      • justyla Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 10.07.06, 15:12
        Ja tez się cieszę z tego postu,bo co człowiek skrywa gdzieś głeboko wstydząc się
        powiedziec,tu na forum może napisać smile
        I od razu widać,że nie jest sam z problemem smile

Karmię syna rok,zawsze miałam rozm A (w ciązy i na początku karmienia B),
        piersi utraciły jędrnosć i są nierówne,bo synek upodobał sobie prawą,lewa jest
        mniejsza i bardziej flakowata.To najbardziej mi przeszkadza.Widać różnicę nawet
        w staniku sad
        Pamiętam,ze po karmieniu córki mój biust nie wyglądał dobrze,trochę sie to
        zmieniło gdy zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne.Odrobine się powiększył i
        napręzył,teraz jednak chciałbym załozyć spiralę.
        Mam watpliwosci czy z powodu cycków skazywac się na prochy?
        • izabela.16 tylko brodawki 11.07.06, 08:02
          no moj epiersi rozmiarowo sa takie jak przed ciaza.ale miesiac po porodzie
          slyszalm taki komentarz ze moj syn niezle dba o nie bo sa takie
          obwite-komplementsmilejedyne to to ze brodawki mi zjasnialy i zostaly tylko taki
          ciemniejsze obwódki.ito jest malo estetyczn eale da sie przezyc no i drobne
          rozstepy ale nprawde bardzo drobne.jak widac takie sa uroki mamciezynstwa.
        • kiniak22 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 11.07.06, 13:34
          no coz ja sie tylko dolaczam, chiciaz nie karmilam, bo nie mialam pokarmu, ale z
          piersiami ma ten sam problem i rzeczywiscie, fajnie nie czuc sie samotna z tym
          "problemem", przed ciaza mialam male c super jedrne, w ciazy to az strach
          napisac co sie dzialo, rosly jak balony, a teraz po 8 miesiacach mam wielkie
          sflaczale d z malymi rozstepami, w tym wszystkim widze tylko jeden plus,
          mianowicie mezowi sie podobaja takie troche wieksze, wiec mam kogos do pomocy w
          samoakceptacji
          • anka1 Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 11.07.06, 13:41
            warto dobrac idealny biustonosz, bo on tez swoje robi dla kondycji piersi.
            czyli mierzyc, mierzyc, mierzyc ... i trafic smile
            • dorotakgg Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 11.07.06, 13:47
              ja karmilam córke 7 miesiecy. Po zakonczeniukarmienia piersi sa taw."ścięte",
              czyli wisza dwa flaki mowiac krótko. Wyglada to ohydnie i nie jest do
              zaakceptowania. Na pocieszenie dodam, ze piersi sa tak skonstruowane, ze sie
              odbudowuje. Jasne jest, ze testu ołóka moze sie juz nie przejdzie, ale są ładnie
              i pełne. Potrzeba jadnak na to troche czasu. U mnie trwalo to ponad 6
              miesiecy. Od razu po zaprzestaniu karmienia trzeba kupic dobry biustonosz, ktory
              pomoze je uformowac na nowo. Mi to bardzo pomoglo. Mam nawet taki zaufany sklep,
              gdzie do przymierzalni stoi sie 2-3 godziny, nie wszyscy lubia obsluge, ale nie
              wychodzi sie tam niezadowolona, ucza jak zakladac biustonosz, jak w ciagu dnia
              ukladac piersi. Mi pomoglo. Zainteresowane kobietki prosze o info a podam namiary.
              D.
    • kasia_sp Re: POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 11.07.06, 13:49
      na rozstępy Serum na rozstepy firmy AA (zieloniutkie opakowanie)
      miesiąc nie karmię (nie odciągam), smaruję, smaruję, smaruję ... i jest
      naprawdę lepiej, a nawet dobrze wink rozstępów praktycznie nie widać, no poza
      jedym jakimś takim dziwacznie dużym ... ale i tak zjaśniał, więc się nim aż
      taknie martwię
      dwa - to pewnie też hormony wracają do normy
      także u Ciebie też napewno będzie poprawa wink)
      • aga55jaga kasia_sp 11.07.06, 13:52
        o fajnie że piszesz o tym serum bo szukam własnie czegoś. A jak jest cena? ile
        razy dziennie trzeba wklepywać?
        • kasia_sp Re: kasia_sp 11.07.06, 14:06
          więc tak .... seria CELLUblock AA (firmy oczywiście Oceanicwink) "intensywny krem
          na rozstępy z hydroxyprolisilane CN oraz olejem ze śliwek; do skóry wrażliwej i
          skłonnej do alergii" - to tak już full z opakowania wink)
          zapłąciłam za niego 23 zł w aptece
          stosowanie: "1-2 razy dziennie (..) w ciązy zapobiegawczo od 4-go miesiąca (no
          ale to już po rybachwink, nie wiedziałam o nim wcześniej i stosowałam coś tam
          innego) i miesiąc poporodzie; rezultaty widoczne po conajmniej 2-3 miesiącach
          stosowania"
          ale ja powiem szczerze, że po miesiącu naprawdę widze efekt wink
          polecam!
          • aga55jaga Re: kasia_sp 11.07.06, 14:18
            to nawet niedrogo - a to serum jest do całego ciała czy tylko na piersi - bo
            pośladki też rozstępy mi zaatakowały
            • kasia_sp Re: kasia_sp 11.07.06, 14:24
              do całego wink)
              piszą, żeby po prostu używać w miejsca zagrożone lub dotknięte rozstępami, jak
              wiadomo: piersi, pośladki, brzuch, biodra, etc.
              także spokojnie mogłabyś zastosować na pośladki wink)
              • gosia_1985 POMOCY!!! Obrzydliwe piersi!!!!!! 11.07.06, 14:46
                Karmiłam coprawda 3 miesiące, z rozmiaru D przeszłam na chyba F, hehe...
                Poważnie miałam piersi jak balony. Teraz mleka w nich nie ma, ale piersi mi nie
                obwisły. Za to brzuch mam wiszący uncertain
                Mimo tego że ćwiczę to nic nie pomaga...
              • aga55jaga Re: kasia_sp 11.07.06, 16:51
                dzięki spróbuję na pewno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka