masbasia 14.07.06, 21:11 Moja córeczka ma 8 tygodni. Dzisiaj coś jej się stało i nie może zrobić kupy. Pręży się strasznie, płacze okropnie. Jak mogę jej pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaslask może kolka? 14.07.06, 21:20 być może to kolka. polecam debridat ( na receptę ) i lakcid - bez recepty, na moje dziecko działa rewelacyjnie. możesz też małej pomasować brzuszek ( zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara), położyć ciepłą pieluszkę, położyc na brzuszku. przede wszystkim jednak nie panikuj i może poczekaj troszkę - w tym wieku dzieci nie muszą robić kupki codzienie jak w zegarku! ewentualnie pij dużo herbatki z kopru włoskiego - db działa na wzdęcia Odpowiedz Link Zgłoś
markiza.24 Re: może kolka? 14.07.06, 22:44 Jeżeli mała nie może zrobić kupki to polecam najpierw wsadzić jej delikatnie termometr (posmarowany maścią),lub włożyć czopek glicerynowy. Na moja córkę czopek działa bardzo szybko, po włożeniu po ok 10-20 minutach robi kupke. Nie sądzę żeby to była kolka, ponieważ przy kolce dziecko strasznie krzyczy i nie można tegow żaden sposób opanować. Proszę przeanalizowac co Pani wczoraj jadła ( jeżeli karmi Pani piersią), bo może tu tkwi problem. Mojej córce nie pasowały zioła herbapolu na laktację, bo po nich miała straszne bąki, tak samo jak i po plantexie. Teraz małej dajękropla espumisan i nie mam żadnych problemów z prężenie się maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś