Dodaj do ulubionych

Odparzenia na szyi

28.07.06, 12:05
Mój maluszek, mały grubasek ma odparzenia na szyjce od tego gorąca.Czy tak
samo je potraktować jak odparzenia na pupie?
Obserwuj wątek
    • jbasko Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:08
      raczej zasypywać, w ciagu dnia najlepiej mąką ziemniaczaną, na noc mozna czymś
      tłustym, najlepij bepanthenem albo alanthanem, no i nie przegrzewac, choć czy to
      mozliwe w ogóle w te upałysmile
      pozdrawiam
      • gizmaaa Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:14
        Raczej go nie przegrzewam, w domciu siedzi w samej pieluszce.Tylko on ma tyle
        wałków na szyi i podbródków że to było chyba nieuniknione... dzieki jbasko
        • jbasko Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:17
          moja córka tez tak ma, przeszłam to juzsmile, ale w te upały ciezko to wygoić, moim
          sposobem jest tez nie wychodzenie na pole, chyba, ze zajdzie słońce koło 19,
          mała jest mniej spocona, a tak naprawdę zrobiło jej się to przez jazdę w
          foteliku, 3 godz. w jedna i 3 w druga stronę, szyja cała czerwona.
    • iwoncia Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:32
      ja smaruję odparzenia na szyjce kremem ochronnym nievea {jest z cynkiem ładnie
      i szybkoleczy takie rewelacje}
    • mamusia_kubusia5 Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 13:22
      U nas raz na kilkanaście dni schodzi skórka z cieniutkiej linii na szyjce (z
      wgłębienia). Trzeba dobrze domywać szyjkę w kąpieli, i my stosujemy sudocrem,
      ten co do pupy - szybko się goi.
      • sja75 Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 13:27
        sudocrem -popieram!goi rewelacyjnie.mój smok tez z wałkami i w fałdach robia mu
        sie odparzenia.fajny tez jest bambino-krem ochronny tez zawiera cynk
        • sja75 aaaa i jeszcze... 28.07.06, 13:39
          Kąpiel w krochmalu bardzo fajnie łagodzi podraznienia>2łyzki czubate mąki
          ziemniaczanej na litr wody-gotujesz jak kisiel i dolewasz do kąpieli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka