Dodaj do ulubionych

krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy!!

28.07.06, 14:16
Od okoła 3 tygodni moja miesięczna córeczka ma krostki na buzi. Początkoweo
były małe taka kaszka potem zrobiły sie czerwone głownie na policzkach i
niektóre maja czubki w tej chwili ma już krostki na całej buzi szyjce no
inajgorsze że tez na główce (sa skupiska tych krostek). Njapierw na główce
miała czerwone placki a teraz sa już krosty. Widać że strasznie je swedzą jest
niespokojna marudzi szarpie za uszy i włosy.Stosuje diete ale marne skutki
Prosze napiszcie czy może miałyście podobny problem, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosika78 Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 14:21
      Może to trądzik niemowlęcy. Jeśli tak, to sam minie. Wygląda paskudnie, ale to normalne. Ja stosowałam Bepanthen.
      • majka313 Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 14:49
        moim zdaniem to jest trądzik niemowlęcy.ja borykam się z tym problemem od
        pięciu miesięcy i wiem co przezywa matka widząca swoje dziecko w takim
        stanie.Mojemu Kamilowi zaczelo sie podobnie.Dostał wysypki na twarzy i głowce.
        Pediatra wysłala nas do dermatologa i on stwierdzil wlasnie trądzik niemowlęcy
        i zapalenie skóry główki.Przepisał maść primafucort i z główki zeszło po jednym
        smarowaniu.Natomiast na twarzy jest do tej pory.ja poprostu już nie mogę na
        małego patrzec,oczywiście zartuje ale tak bardzo chciałabym wyleczyć tą
        buziunie.w srode ide kolejny raz do dermatologa,także jak masz to podaj numer
        na gg to napisze ci co mi powiedzial.pozdrawiam
        • gosika78 Majka313 28.07.06, 14:54
          Mojej kuzynki synek też miał tak długo wysypkę, którą lekarze diagnozowali jako trądzik, okazało się że to atopowe zapalenie skóry niestety. Skończyło się na maści sterydowej i całkowitym odstawieniu wszystkiego, co od krowy. Oczywiście nie życzę tego Kamilowi, ale piszę, żebyś wiedziała, że coś takiego może być... U nas trądzik zszedł bardzo szybko...
        • madzia792 maja 28.07.06, 22:30
          mój nr gg1355531
      • martartek Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 29.07.06, 01:30
        mojej malej tak zaczela sie alergia.I atopowe zapalenie skory-egzema.
        Zaczelo od gory dalej idzie w dol brzuch, rece itd
    • gowa2 Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 14:22
      Moj mały też ma takie ropne kaszaczki ale nie zauważyłam zeby mu to
      przeszkadzało. Na razie nic nie robie żeby to zlikwidować, może jak odejdą
      upały to sytuacja sie unormuje.
    • jbasko Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 14:23
      to z pewnoscia tradzik niemowlecy, u mojej córki było tak samo, pojawiły sie
      gdzieś po 2 tyg. zycia i trwało to ksiązkowo do 2 m-ca zycia, a to czy ja swedza
      to niewiadomo, moze po prostu ciagnie za uszy i włosy tylko dlatego , ze
      niemowlaki tak mająsmile, ja swego czasu myslałam, ze moze nawet córkę boli ucho
      tak ciagnęła, szczególnie jak jej sie spać chciało, ale lekarz mówi, ze małe tak
      mają.
      Oczywiście musisz wykluczyć jakąś alergię, ale to dobrze, zeby lekarz zobaczył
      ta wysypkę, z Twojego opisu wygląda mi to jednak na tradzik niemowlęcy.pozdrawiam
    • kathia_1 Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 14:34
      mój synek też miał coś podobnego i okazało się że to alergia na mleko:w związku
      z tym dostał preparat mlekozastępczy ale krostki i wysypka zeszły mu dopiero po
      jakichś dwóch tygodniach
    • vharia Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 14:59
      Możliwe, że to trądzik niemowlęcy, wtedy jedyne co można to przeczekać, ew.
      leczyć objawowo (jeśli swędzą). Przechodzi ok. 3 msc. Mój mały tak miał, też sie
      martwiłam, nagle samo zeszło.
      • madzia792 Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 16:42
        dzięki za wszystkie poradysmile pocieszyłyście mnie z tym trądzikiem , mam nadzieje
        ze to trądzik, boje się że to może być atpowe zapalenie skóry.
        • vharia Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 22:37
          Wiesz, to pewnie jest tradzik, ale dietę bym doradzała, bo ja usłyszałam od
          pediatry, że te dwie rzeczy (trądzik i jakaś nietolerancja) lubią chodzić w
          parze. Nie wiem czemu niby, ale lepiej się pilnować. U mnie niestety tak właśnie
          było. Nie sądzę natomiast, żeby akurat te krosty to była alergia.
    • kasiadzie Re: krosty na buzi i główce u niemowlaka - pomocy 28.07.06, 21:49
      Moja Maly mial najpierw krostki na buzi, potem na szyjce- tak jak potówki, a na
      koniec mial całą główke i buzie łącznie z uszkami w drobnej wysypce-jak kaszka
      manna. Bylo to atopowe zapalenie skory. Na szczescie obylo sie bez sterydow.
      Ale idz koniecznie do pediatry-dobrego pediatry -bo szkoda dziecka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka