Dodaj do ulubionych

co z PAmpersami????podróby????????

15.08.06, 23:20
Mam pytanko, czy ktoras z Was kupowała ostatnio Pampersy w Geant. Ja kupiłam
2 jumbo paki w promocji za 46,49 zł a wsrodku zupełnie inne od tych ktore
mam. Cieniutkie, inne obrazki, mniejsze rzepy. Wyglądają jak podroby tamtych
a to chyba niemozliwe??? Opakowanie z zewnatrz identyczne!!! Czyżby Procter
zmienił pieluchy na gorsze?????????
Obserwuj wątek
    • koteczka12 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 06:45
      Przeciwnie, zmienia na lepsze (takie z gumką) - pewnie trafiłaś na wyprzedaż
      starej partii...
      • sallyx Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 07:10
        no ja też kupuję takie z gumką, są świetne!
        • agastrusia Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 08:16
          My już też trafiliśmy na dwie paczki tych nowych - są super ale trzecia była już
          znowu stara sad
          • jezzmam Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 09:11
            Czy wiecie,że:
            Są dwa sposoby rozróżniania serii limitowanej od zwyklych pampersów z twardymi
            i nie rozciągliwymi bokami a więc:
            1) nowe mają inny wzorek na pieluszkach tzn. sloneczko w chmurkach i latawce
            żólto fioletowe z ogonkiem a stare pampki mają roślinki i motylki.
            2) nowe pampersy mają z boku paczki(tam gdzie są widoczne i wzorki na
            pieluszkach)wlożone karteczki dosyć grube i super pod palcami wyczówalne--ba
            nawet dobrzes się przyglądając widzi się zgrubienie takie jakie daje kartka
            wepchnięta do czegoś . Można też po boku paczki przejechać palcem mocno i te
            kartkę się wyczuje.

I czy wiecie ,że:

( mail od producenta Pampersów )

Szanowna Pani,

Dziekujemy za skontaktowanie sie z nami w sprawie pieluszek Pampers ze
            streczowymi bokami.

Chcielibysmy Pania poinformowac, iz pieluszki Pampers z nowymi elastycznymi
            bokami od wrzesnia beda dostepne w regularnej sprzedazy w oznakowanych
            opakowaniach. Nowe pieluszki dostepne beda w rozmiarach maxi plus, junior oraz
            extra large, czyli w rozmiarach, w ktorych dynamika ruchow dziecka i potrzeba
            elastycznosci bokow jest najwazniejsza.

Jeszcze raz dziekujemy za skontaktowanie sie z nami.

Pozdrawiamy

Dzial Konsumencki
            • lucy.sol Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 10:10
              to ja jestem w takim razie dziwna jakas wink bo wolałam stare
              • karolina2 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 13:12
                Też mi się trafiła jedna paczka tych nowych. Moim zdaniem są dużo lepsze przez
                te rozciągliwe rzepy.
                • falasarna Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 16:12
                  Ja za tymi "podróbami" przewalam całą półkę. Są o niebo lepsze od poprzednich,
                  trafiłam na nie przypadkiem jakieś 2 m-ce temu i teraz cała rodzina jest
                  poinstruowana jak je rozpoznać przez biały pasek na zgrzewie.
            • agastrusia Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 20:16
              jezzmam napisała:

> Czy wiecie,że:
              > Są dwa sposoby rozróżniania serii limitowanej od zwyklych pampersów z twardymi
              > i nie rozciągliwymi bokami a więc:
              > 1) nowe mają inny wzorek na pieluszkach tzn. sloneczko w chmurkach i latawce
              > żólto fioletowe z ogonkiem a stare pampki mają roślinki i motylki.
              > 2) nowe pampersy mają z boku paczki(tam gdzie są widoczne i wzorki na
              > pieluszkach)wlożone karteczki dosyć grube i super pod palcami wyczówalne--ba
              > nawet dobrzes się przyglądając widzi się zgrubienie takie jakie daje kartka
              > wepchnięta do czegoś . Można też po boku paczki przejechać palcem mocno i te
              > kartkę się wyczuje.
              Akurat jeśli chodzi o obrazki to są różne nie tylko takie o jakich piszesz a
              kartka wcale nie jest wyczówalna bo jest miękka i wsadzona tak że trudno
              powiedzieć w którym jest miejscu. Poza tym w naszej drugiej paczce owej
              karteczki wogule nie było wink
              • jezzmam Re: co z PAmpersami????podróby???????? 19.08.06, 12:42
                agastrusia napisała:

> Akurat jeśli chodzi o obrazki to są różne nie tylko takie o jakich piszesz a
                > kartka wcale nie jest wyczówalna bo jest miękka i wsadzona tak że trudno
                > powiedzieć w którym jest miejscu. Poza tym w naszej drugiej paczce owej
                > karteczki wogule nie było wink

Nie o OBRAZKI na pieluszcze mi chodzilo tylko o WZOREK na nich.Obrazki są tam
                gdzie sią rzepa przykleja a wzorki na calej reszcie pieluszki.
                Na starych pampersach są roślinki i motylki a na nowych chmurki ze sloneczkami
                i latawce.
                Ja doskonale wyczówam kartki i sa obe z boku--paczka sklada sie z 2 ścian dużych
                i 2 wąskich to na tych wąskich sa te karteczki i tam też WZORKI widać.
    • visenna2 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 16:22
      Nie na gorsze tylko na lepszesmile To jest tzw blind shipment - nowy produkt w
      starych opakowaniach na razie, a od jesieni mają być juz nowe opakowania dla
      pampków z rozciąganymi bokami. Będą chyba droższe. A stare pozostaną na rynku w
      tej samej cenie.
      Nowe pampki można rozpoznać na razie po kodachsmile
      • iwoncia Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 16:39
        dziewczyny do tych pampersów podobne sa huggisy - też maja rozciągliwe rzepy.
        bardzo fajna sprawa!!!
        • aganemnon Re: co z PAmpersami????podróby???????? 16.08.06, 16:41
          My używamy i nowych pampków i Huggiesów i są super te i te.
          • mama1_24 do visenna2 19.08.06, 10:32
            co to znaczy, że nowe pampki można rozpoznać po kodach, jak???
            • kiniak22 Re: do visenna2 19.08.06, 10:41
              ja jstem zachwycona tymi nowymi pampkami, jakos mam chyba szczescie do trafiania
              na nie albo w tesco maja teraz tylko takie, wreszcie moge dobrze zapiac pieluche
              bez obawy ze zapne za ciasno i wreszcie sie nic nie wylewa, co mi sie czasem
              zdarzylo, a teraz jak brzuch p ojedzeniu napecznieje to sie gumki rozciagnal i
              problem z glowy, mam nadzieje tylko ze jak juz wejda na rynek na stale to nie
              beda drozdze, a jeszcze lepiej jakby byly tansze... (marzenie)
            • agastrusia Re: do visenna2 19.08.06, 11:33
              Nie można. Sprawdziłam kody zarówno ze starych jak i nowych - są takie same -
              przynajmniej u mnie.
              • jezzmam Re: do visenna2 19.08.06, 12:54
                agastrusia napisała:

> Nie można. Sprawdziłam kody zarówno ze starych jak i nowych - są takie same -
                > przynajmniej u mnie.

Nie o kody kreskowe chodzi.
                Chodzi o kody na
                wydruku z godziną produkcji, itd, jest podany numer linii ( powinno być 02, 05
                lub 06).
                • madzia19801 Re: Nowe Pampersy 19.08.06, 13:06
                  Mój mąż pracuje w firmie, która jest dystrybutorem Pampersów. Pampers wypuścił
                  nowe pampersy i opakowania różnią się i kodami i obrazkami i karteczką itd.
                  Teraz Pampers wyprzedaje stare zapasy pampersów i od jesieni będą dostępne już
                  tylko nowe pampersy. Aktulnie na rynku pojawiły sie 2 nowe paczki Pampersów są:
                  jedne są mniejsze o Jumbo paczki i jest w nich około 32 pieluszek, ale są
                  oznakowane na opakowaniu żółtą gąsienniczką,że tam są nowe pieluszki, oraz
                  paczka Jumbo Jumbo - czyli podwójna Jumbo paczka - jest tam około 130 pieluszek
                  i kosztuje około 90 zł.
                  Pozdrawiam
                  • jezzmam Re: Nowe Pampersy 19.08.06, 13:43
                    To,że będa od jesieni ogólnie dostępne to pisalam tzn przekopiowalam mail od
                    producenta wcześniej,i producent napisal,że będą oznakowane,ale nie napisal jaksmile
                    No to teraz wiemy,że będa gąsieniczki na opakowaniachsmile)
                    • blesa1 A ja zachowuję się w sklepach jak na polowaniu... 19.08.06, 17:33
                      Macam te pampki, szukam kartek, sprawdzam jakieś kreseczki (czy niebieskie czy
                      białe - też słyszałam że to ma znaczenie), przewalam tymi pakami jak nawiedzona,
                      mąż patrzy na mnie jak na idiotę, ludzie dziwnie się gapią i marszczą czoła... a
                      ja dzielnie szukam smile A tych z Was, które trafiły na nowe pampki w starych
                      opakowaniach tu na forum jest coraz więcej, więc to nie bajka!!! smile Powiedzcie
                      mi wobec tego gdzie w Warszawie (w jakim markecie, a może w Macro? smile) można
                      upolować te upragnione nowe pampki smile??? A co do tego, że faktycznie są czasem
                      trochę inne te stare, to się zgadzam. Miesiąc temu kupiłam Jumbopaka 3-kę i
                      oniemiałam, takie były wąskie miedzy nogami... zastanawiałam się nawet czy moja
                      dość drobna Córcia poceluje sikając tam big_grinDD Potem kupiłam następną, porównałam
                      i były większe i to o około 2 cm!!! Wkład taki sam - cieniutki jak zawsze (ale
                      mi to odpowiada). Tęsknię za tymi gumkami, bo faktycznie też mam często problem
                      z tym zapięciem. Jak się mała nażre to mam wrażenie że tam jej ciasno sad((
                      • justi_x Re: A ja zachowuję się w sklepach jak na polowani 19.08.06, 18:32
                        Witajcie.
                        Wczoraj w Geant w Jankach zrobiłam małe przemeblowanie półek z pieluchami. Jest
                        tam promocja na Pampersy i nowe pampki znalazłam nie na półkach ale na
                        platformach, na których są zazwyczaj art promocyjne. Na półkach wszystkie były
                        stare- na platformie tylko nowe (chyba, że już ktoś pomieszał)
                        Miłych poszukiwań
                        • agular są w carfurze na Bemowie na promocji za 46,99 19.08.06, 21:16

• blesa1 do agular 19.08.06, 21:53
                            Wszystkie? Czy trzeba szukać nowych i robić przemeblowanie? Nie umiem, nie znam
                            się, chyba jakaś tępa w te klocki jestem sad
                            • jezzmam Re: do blesa1 19.08.06, 22:59
                              Nie denerwuj się.Wyjaśnie Ci jak szukać.
                              Paczka ma 2 duże ściany i 2 wąskie--boki i na tych bokach jest pasek
                              przeźroczysty tej folii w którą są pakowane pampki.No to patrzysz na ten bok i
                              tam widzisz wzorki na pieluszkach---WZORKI nie OBRAZKI przy rzepach---wzorki to
                              sloneczka w chmurkach i latawce.Stare pampki mają wzorek-roślinki i motylki no nie??
                              Jeśli już zanjdziesz WZORKI chmurki i sloneczka i latawce to przejedz mocno
                              palcem po tym boku--tak prawie,że paznokciem i powinnaś wyczuć karteczkę.
                              Jeśli to wszystko znalazlaś to masz NOWE PAMPERSY.
                              • blesa1 jezzmam 19.08.06, 23:24
                                Dzięki smile I tak już tyle razy robiłam przemeblowanie w sklepie, że kolejny raz
                                mi nie zaszkodzi smile
                                • jezzmam do blesa1 19.08.06, 23:46
                                  dzielna dziewczynkasmile
                                  • blesa1 jezzmam 19.08.06, 23:49
                                    Dzielna to będę jak przywiozę do domu te nowe pampki!!! he he he smile hi hi hi...
                                    i jak uda mi się przekonać Męża, żeby znowu mnie gdzieś po nie zawiózł...
                                  • jezzmam Re: do blesa1 20.08.06, 09:08
                                    Ja kupowalam 6 opakowań w Realu.Ale są w tesco i makro na 100%
                            • agular Re: do agular 20.08.06, 09:53
                              wczoraj leżały na tej platformie gdzie sa zawsze w promocji visa vi kas. na
                              półkach nie wiem jakie są bo się nie przyglądałam .smile
                    • jezzmam Re: Nowe Pampersy--link 19.08.06, 22:52
                      niemowle.onet.pl/1240587,2,produkty.html
                • agastrusia Re: do visenna2 20.08.06, 08:11
                  czyli nie kody a data produkcji - teraz wszystko jasne wink
                  • inez21 Re: do visenna2 20.08.06, 10:29
                    Już teraz są nowe oznakowane paczki z takim fioletowym robaczkiem i napisem
                    strecz chyba??? Można je rozpoznać kupowałam w makro była promocja jumbo paki po
                    42zł:

Pozdrawiam
    • justylka Znalazłam!!!!!! :) 20.08.06, 21:05
      w końcu się udało! tydzień temu nie znalazłam, a dziś w Tesco po waszych super
      wskazówkach się udałobig_grin nawet długo nie musiałam szukać
      • pestka14 A czy są trójki? 20.08.06, 22:51
        Bo w rozmiarze 4 to znalazłam bez problemu, ale trochę za duże dla mojej
        Marysi. "Obmacałam" wszystkie paczki trójek i niestety karteczki w żadnej nie
        było a w czwórkach dosyć łatwo ją znalazłam...
        • blesa1 Re: A czy są trójki? 21.08.06, 11:48
          Otóż to! smile To pewnie dlatego mam problem który wbija mnie w kompleksy smile Bo
          3-ek za diabła nie mogłam wymacać! smile
    • doris1981 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 21.08.06, 13:41
      Ja również uważam ze nowe pampersy sa świetnie i dużo lepsze i wygodniejsze dla
      dzieci.
      • magda_em25 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 21.08.06, 16:54
        Podobno te nowe sa w rozmiarach 4,4+,5,6(żrodlo wiad. reklama w Dziecko). Ja
        uzywam 4 i tez uwazam ze nowe sa najlepsze uzywamy juz od 2 mies. innych nie
        kupuje poluje po calej wawie.
        • blesa1 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 21.08.06, 17:54
          No to wszystko jasne... sad A ja jeszcze wczoraj przegoniłam męża po całej Wawie
          za 3-kami. Uczył się instrukcji szukania nowych pampków na pamięć prawie smile))
          • madzia19801 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 21.08.06, 18:12
            Nowe Pampersy nie będą niestety dostępne w rozm. 1,2 i 3.
    • grubaska20 Re: co z PAmpersami????podróby???????? 21.08.06, 18:14
      bez porównania lepsze!! nasz mały przesikiwał stare pampersy, w tych
      elastycznych jest suchutko!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka