marittka76 22.08.06, 16:27 czym je smarowac żeby zeszły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majora1 Re: krostki od śliny 22.08.06, 16:36 rozumiem, że te krostki to na policzkach. my smarujemy maścią ochronną z witaminą A. trzeba dobrze nasmarować zanim berbeć zdąży się obślinić. u nas działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: krostki od śliny 22.08.06, 16:37 u nas tez to samo. krostki sa w okoliach usteczek i na brodzie. co to za masc ochronna??taka zwyla z witamina A? Odpowiedz Link Zgłoś
majora1 Re: krostki od śliny 22.08.06, 16:44 najzwyklejsza, najtańsza maść. mi poleciła pediatra. mój mały strasznie się ślini od jakiś 3 tygodni i tą śliną potrafi umazać całą buźkę, rączki i ubranko. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: krostki od śliny 22.08.06, 22:30 ja mam ten sam problem. Kupiłam krem oilatum, bo oprócz krostek twarzyczka robiła się sucha. Przez jakiś czas pomagało ale teraz spróbuję kupić maść z wit. A może pomoże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: krostki od śliny 22.08.06, 22:36 Polecam maść Bepanthen. Zawiera dużą dawkę łagodzącej podrażnienia i przyspieszającej gojenie prowitaminy B5. Jest sporządzona na tłustej bazie, dzięki czemu zabezpiecza skórę przed kontaktem ze śliną. Odpowiedz Link Zgłoś