monique595 26.08.06, 20:04 Czy mogę podać nystatynę razem z moim mlekiem? myślę że nie ale poradźcie. (podaję Małemu antybiotyk nystatyna ma zapobiec pleśniawkom) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia97 A któż Ci powiedział,ze wewnętrznie? 26.08.06, 20:20 Wnioskuję,ze chodzi o niemowlę,u takiego maluszka nystatyna tylko odrobinę i do pędzlowania jamy ustnej(u nas to odbywało sie w dramatycznych okolicznościach)córeczka miała okropne pleśniawki,smarowałam nystatyną z aphtinem trzy buteleczki poszły nic nie dało.Porzuciłam więc tę terapię pleśniawki same przeszły około 7 miesiąca.Tylko ZEWNęTRZNIE... Odpowiedz Link Zgłoś
monique595 Re: A któż Ci powiedział,ze wewnętrznie? 26.08.06, 20:25 W szpitalu dostawał do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
misia97 Będąc w szpitalu... 26.08.06, 20:36 w ciazy moja siostra dostawała Hydroksyzinę lek zabroniony w takim stanie nawet szczególnie zabroniony, tu słyszę o kolejym takim przypadku.Ciekawe co jeszcze nam podadza by się za duzo nie zajmować pacjentem.Te leki są po ukończeniu przez dziecko 7 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
gagnese Re: Nystatyna 26.08.06, 21:31 Ja pędzlowałam gazikiem jałowym namoczonym w nystatynie i czasami podawałam doustnie 1 ml za pomocą dołączonej pipety. Zuzyliśmy 4 opakowania a pleśniawki jak były tak są. Myślę, zę z mlekiem to ni najlepszy pomysł, bo ta nystatyna ma się rozprowadzić po buzi zeby zadziałała. A dlaczego chcesz podać z mlekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
b.brzozowska1 Re: Nystatyna 26.08.06, 22:13 hmm...no to sie zdziwiłam właśnie! mój synek ma niespełna 3 misiące i wczoraj pediatra pzepisała mu nystatynę "do środka" - 2 razy dziennie po 1,5 - 2 ml ! ma zwalczyć podjrean grzyby przewodzie pokarmowym! naprawde jest dopiero dla dzieci od 7 oku życia??? Odpowiedz Link Zgłoś
madziaz Re: Nystatyna 26.08.06, 22:17 Jeżeli pleśniawek jeszcze nie ma, to ja bym w ogóle dała spokój. Jeżeli maja się pojawić, to się na pewno pojawią i wtedy weź się za leczenie. Moja córa miała w buzi całe ich stada, pomagała wyłącznie gencjana (aphtin to można o kant d.. potłuc). Kapałam na palec i smarowałam całą jamę ustną na wyczucie. Kapałam i smarowałam, powtarzać cztery razy (policzek, górna warga, drugi policzek, dolna warga). Tak przez półtora tygodnia trzy razy dziennie. Mała nawet nie płakała. Tą nystatyną też tak możesz spróbować, jeżeli koniecznie chcesz, i nie przed karmieniem, tylko po. Odpowiedz Link Zgłoś