szopiczek 07.09.06, 06:19 Co zrobic gdy po rozchyleniu warg sromowych sisia jest zaczerwieniona? Nie wygląda to dobrze, boję się żeby nie było z tego jakiejś powarzniejszej infekcji. Czy można przemywac naparem z nagietka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninkasz Re: zaczerwieniona sisia 07.09.06, 08:41 z tego co ja wiem to vagosanem mozna przemywac. ale przede wszystkim trzeba pojsc do lekarza moze warto zrobic badania. jesli jest infekcja to jakiekolwiek przemywania nic nie dadza. jestem mama chlopca i wiem ze czerwony napletek to objaw zum a u dziewczynek to nie wiem jak to jest ale to nie jest norma. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: zaczerwieniona sisia 07.09.06, 09:26 Przemywać czystą wodą albo naparem z rumianku/nagietka (przy każdej zmianie pieluchy, tylko delikatnie). Smarować maścią Alantan Plus albo zielonym Linomagiem. Jak nie przejdzie po dwóch dniach to trzeba zrobić badanie moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: zaczerwieniona sisia 07.09.06, 09:33 Zrob kilka nasiadowek w vagosanie, jezeli w ciagu 2 dni nic sie nie zmieni, to do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś