triada1301 08.09.06, 14:50 Moja córcia ma skoń.10m-cy i jeszcze nie ma żąbków.Za parę dni wyjeżdzamy w góry i chcę wziąść jej coś przeciwbólowego i przeciw gorączce.Paracetamol w czopkach spakowałam, a który z tych syrobków u Was się sprawdził?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Ibufen, Nurofen czy Panadol??? 08.09.06, 14:53 większość dziewczyn używa ibufenu, ja tyko paracetamolu w czopkach. Odpowiedz Link Zgłoś
doris1981 Re: Ibufen, Nurofen czy Panadol??? 08.09.06, 14:55 u nas tez działa ibufen Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Ibufen, Nurofen czy Panadol??? 08.09.06, 16:13 Paracetamol w syropie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziatd Re: Ibufen, Nurofen czy Panadol??? 08.09.06, 16:30 Ibufen nie tylko zbija goraczke co działa też przeciwzapalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Ibufen, Nurofen czy Panadol??? 08.09.06, 16:37 > Ibufen nie tylko zbija goraczke co działa też przeciwzapalnie. tak jak każdy inny preparat z ibuprofenem czy paracetamolem paracetamol w czopkach Odpowiedz Link Zgłoś
elik_78 do mamand-nie masz racji 08.09.06, 17:06 mamand napisała: > tak jak każdy inny preparat z ibuprofenem czy paracetamolem z tego co mi wiadomo paracetamol nie ma dzialania przeciwzapalnego, wystarczylo wrzucic w gogle i wszystko jasne. Nie masz racji, poczytaj , troche nim cos napiszesz www.resmedica.pl/zdart3998.html Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: panadol 08.09.06, 17:15 panadol baby w syropku - na mojego działa świetnie jeśli chodzi o ząbkowanie bo tfu tfu nigdy nie miał gorączki - oczywiście daję go sporadycznie, natomiast nurofen itp obciążają bardziej nerki i wątrobę choć jak młody miał zapalenie płuc to dostawał przeciwzapalnie ibufen i nie chciał tego za chiny połknąć - bo to gorzkie przeokropnie! natomiast mam w domu też ibum na bazie ibuprofenu ale o smaku malinowym - póki co nie dawałam bo panadol baby w syropku bardzo młodemu smakuje no i przede wszystkim działa. (13 m-cy i 14 ząbków) Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: do mamand-nie masz racji 08.09.06, 17:53 ok, nie ma działania przeciwzapalnego inne uwagi nie były potrzebne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: do mamand-nie masz racji 08.09.06, 18:22 popieram, paracetamol nie działa przeciwzapalnie, a wszystko na ibuprofenie tak Odpowiedz Link Zgłoś