Dodaj do ulubionych

Okropny płacz po kąpieli.......???

09.09.06, 20:41
Hej dziewczyny może spotkałyście się też z takim problemikiem u
brzdąca........Otóż po wykąpaniu i położeniu na przewijaku, natłuszczaniu
strasznie synuś mój (skończone 2-mce)płacze!!! jest to dla mnie dziwne
ponieważ jest grzeczniutki i tylko popłakuje ciutkę jak jest głodny. A tu
kolejny raz i zawsze po kąpieli!!!
Obserwuj wątek
    • sylwia2711 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 09.09.06, 20:45
      hej to na pewno kolka moja córcia też tak miała ale to minie więc się nie martw
    • gizmaaa Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 09.09.06, 20:45
      Witam mój mały też płacze ale w momencie kiedy go zacznę ubierać wink
      po prostu lubi sobie leżeć na golaska, ale jest troszeczkę starszy.
      Ja zawsze śpiewam w czasie ubierania to odwraca jego uwage
    • 3anek Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 09.09.06, 20:47
      mój Maciuś ma prawie 4 miesiące i też zazwyczaj po kąpieli krzyknie, a ogólnie
      jest bardzo spokojnym dzieckiem. Nie lubi po prostu ubierania się .... dlatego
      zawsze staramy się go czymś zająć - najczęsciej śpiewanie pomaga lub zabawa
      czymś co wydaje dzwiękismile Jak miał 2 miesiące też płakał ale wtedy wynikało to z
      tego, że za późno go kładliśmy spać i był po prostu zmęczony; jak zaczęliśmy
      kąpać go o ok 19:30 a kłaść o 20 płacze się skończyły, tylko ten wyraz
      niezadowolenia w związku z przebieraniem zostałsmile
    • edyta.23 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 09.09.06, 21:02

u nas jest to samo, podczas kąpieli sama radość, podczas ubierania zaraz po -
      płacz. Najczęsciej pomagają grzechotki, które odwracają synka uwagę od tego, że
      jest ubierany.
      • luna333 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 09.09.06, 21:37
        mój się tak darł aż mnie olśniło że mu zimno smile zwykle zawiniętego w ręcznik niosłam do pokoju i tam ubierałam, kiedy ubierałam w łazience to się nie wydzierał - a w łazience mam tropiki bez względu na porę roku.
    • karmelek37 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 09.09.06, 21:56
      może mu zimno?
      • edyta9936 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 10.09.06, 11:54
        Dzięki chyba mi otworzyłyście oczy......poprostu chyba jest mu zimno.Bo w
        momencie ubrania i przeniesienia na łóżko przestaje i dalej się bawi,
        gaworzy!!!!Kolka odpada bo bo płacz trwa chwilę,a z ubieraniem nie było
        problemu.Tak że w grę wchodzi ta kapiel.................i niemozność szybkiego
        ubrania bo się drze. Zobaczymy jak dzisiaj...........Dzięki
        • 1stkasia głodne dziecko ??? :) 10.09.06, 12:25
          Moj synek ktory obecnie ma 4 m-ce tez tak ma od ok jak skonczyla 1,5 m-ca i tez
          nie wiedzilaam co to jest. Wg mnie i moich obserwacji to dzieje sei to tak
          dlatego ze myje malucha w miare o podobnym czasei i jak zaczyna sei ubieranie on
          sobie kojarzy ze powinien juz jesc i nie moze sie doczekac i che juz, od rzau w
          danej chwili cycusia.Jak go wezme na raczki to sei z reguly uspokaja ale jak
          chce dokonczyc ubieranie to znowu to samo ryk bez opamietania/ Biedactwo. Ale tj
          pisalam moj synek sobie chyba zakodowal ze to pora jedzenia i juz smile)
          A moze Wy macie jeszce inne spostrzezenia ? Piszczie moze wspolie cos ustalimy
          jeszcze.papa
    • edyta9936 Re: Znowu płacz.......??? 10.09.06, 19:15
      O mateczko ...... przed chwilą było to samo.Nawet nie zdążyłam go
      naoliwić .....śzybciutko ubrałam tak że też nie zmarzł. I o co tu chodzi w tym
      wszystkim?????? A czy może dziecko źle kojarzyć, przestraszyć się wiszących nad
      przewijakiem maskotek???? Ja z tą"wyobraźnią" u tak małych dzieciaczków?????
      • karmelek37 Re: Znowu płacz.......??? 10.09.06, 19:28
        wiesz co, jednak stawiam na zimno. Mój synek płakał okropnie po wyjąciu z
        kąpieli przez pierwszy miesiąc, po zawinięciu w ręcznik natychmiast się
        uspokajał, dlatego byłam już wyczulona i otulałam go w ogrzany na kaloryferze
        ręcznik i długo w tym ręczniku go trzymałam, żeby dobrze wysechł i się rozgrzał.
        Potem przestał płakać przy wyjmowaniu. A dziś jakoś mi się spieszyło i nie
        pozwoliłam mu w tym ręczniczku poleżeć, żeby dobrze wysechł i jak go ubierałam
        to się rozpłakał, po raz pierwszy w życiu. Spróbuj swoje dzieciątko naprawdę
        dobrze osuszyć. Powodzenia.
        • katrint Re: Znowu płacz.......??? 12.09.06, 11:44
          u nas było to samo,stawialismy na zimno,włączenie grzejnika nie pomogło,nasz
          synek po prostu uwielbia się chlapać i żal mu takiej fajnej zabawysmile dziewczyny
          maja rację, spróbuj go czymś zająć i odwrócić uwagę.
          Zauwazyłam też,że jest lepiej od czasu kiedy nie zaczynam od razu wycierac mu
          głowy(nienawidzi czapki i owinięcie głowy ręcznikiem traktuje jak koszmar)
          • luna333 Re: Znowu płacz.......??? 12.09.06, 11:48
            a musisz go oliwkować? jeśli ma zdrową skórę to chyba nie musisz przynajmniej ja mojego dziecka w życiu nie "naoliwiłam" jeśli ma suchą to spróbuj albo kąpać co kilka dni w oilatum albo taniej dodać trochę ciekłej parafiny do kąpieli, ja z wanienki wyciągam i od razu ręcznikiem okrywam, dopiero jak porządnie osuszę to się zabieram za pieluszkę i ubieranie i jak pisałam u mnie panuje upał w łazience o każdej porze roku.
    • wronka30 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 12.09.06, 12:37
      No moja tak wrzeszczy ze po prostu mozna zwariowac..Do tej pory bylo tylko przy
      oliwieniu i ubieraniu, niestety wczoraj zaczela drzec sie juz w kapieli..Juz
      nie wiem co mam robic, juz probowalam wszystkiego, zawsze nosze ja aby sie
      uspokoila w reczniku, maz zabawia, ale nic nie pomaga..Normalnie dziewczyny tak
      placze ze za kazdym razem mysle ze cos jej sie zlego stalo..Jednak w momencie
      gdy jest juz ubrana placz sie konczy..
    • karina127 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 12.09.06, 13:19
      U nas jest to samo! Mały ma 2 miesiące. W kąpieli jest super nie płacze,ale
      musi mieć wodę powyżej 40 stopni,bo inaczej krzyczy. Po wyjęciu jest jeszcze
      spokój,ale zaczyna krzyczeć przy oliwkowaniu i ubieraniu. Potem jest spokój, U
      nas też jest problem przy przewijaniu. Nie lubi tego. Też krzyczy. Nie lubi być
      na golasa. Uwielbia zakładać czapki,bo wie,że idzie na spacer.
      • algdzienia Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 12.09.06, 14:06
        W przypadku mojej corci (5 tygodni) kazde przewijanie nie mowiac juz o kapieli
        to atak prawdziwej histerii. Probowalam kapac po karmieniu, ogrzewam pokoj, 10
        razy sprawdzam wode czy jest odpowiednia i nic nie przynosi skutku. Poczatkowo
        myslalam, ze moze z tego wyrosnie, ale teraz te ataki histerii zaczynaja mnie
        niepokoic. Juz nie wiem co robic. Dlaczego ona tak nie cierpi przewijania i
        kapieli???
    • maxima13 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 12.09.06, 14:15
      Moje dziecko zupelnie inaczej reaguje. Kąpiel owszem, podoba jej się, ale po
      niej nie płacze bo... uwielbia byc ubierana! Ma dwa m-ce i nigdy nie płakała
      podczas ubierania. Wrecz przeciwnie , wtedy sie uspokaja. Dziwne prawda?
      • jufalka Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 12.09.06, 17:43
        Dziwne, ale jakie fajne wink Moja parę tygodni płakała i w kąpieli i przy
        ubieraniu. Stopniowo przestała płakać w kąpieli i teraz płacze/krzyczy raczej
        tylko przy ubieraniu. Więc może zmierza ku lepszemu...
    • moninia2000 Re: Okropny płacz po kąpieli.......??? 12.09.06, 19:55
      Hej!
      W naszym przypadku, malenka 12 miesieczna coreczka placze na ogol pod koniec i
      po kapieli. Powod?? GLOD!
      Na ogol kapiemy Ja po spacerze, po pobycie w parku, zabawach z innymi dziecmi
      itpp..wraca juz glodna, apetycik meczy, a tu trzeba kapiel znosciCwink
      Buzka, Moni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka