neptunka 13.09.06, 10:01 Na zapalenie gardła u półrocznego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1gonia Re: Jak długo stosować Eurespal? 13.09.06, 10:28 Niestety po Eurespalu ja nie czuję się najlepiej a maleństwo się nie poskarży że boli go główka. Stosuję więc jak musze krótko a jak nie przechodzi idę ponownie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Jak długo stosować Eurespal? 13.09.06, 10:32 dziecko czuje się lepiej, tylko zapchany nos pozostał miał lekki stan zapalny gardła, podawałam Eurespal o soboty, czyli już 4 dni i nie wiem, czy jeszcze powinnam - a lekarza nie zapytałam, jak długo to wmuszać w dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
monk164 Re: Jak długo stosować Eurespal? 13.09.06, 10:50 no wlasnie ja tez nie wiedzialam jak dlugo podawac .zakonczylam po 3 dniach ,bo mala wgladala juz lepiej tylko katarek pozostal .tez ma zapchany nosek smaruje mascia majerankowa i zakraplam sol fizjol. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Jak długo stosować Eurespal? 13.09.06, 15:15 5 dni, a swoją drogą jestem ciekawa jak udaje wam się wpychać w dzieci to świństwo. U nas wchodziło tylko wymieszane z czekoladowym Monte. 3 razy dziennie i tak przez 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
monk164 Re: Jak długo stosować Eurespal? 13.09.06, 16:00 ja dawalam w butelce z woda i pila chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
kiw75 Re: Eurespal niebezpieczny!!! 13.09.06, 17:33 Eurespal jest niebezpieczny. Z "niewiadomych" powodów jest lekiem zarejestrowanym tylko w Polsce. Powoduje zaburzenia w pracy serca. Lekarze przepisuja go, bo pracują nad tym ludzie z marketingu farmaceutycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Eurespal niebezpieczny!!! 13.09.06, 17:48 A skąd masz takie wiadomości??? Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kiw75 Re: Eurespal niebezpieczny 13.09.06, 21:05 Przede wszystkim lek stosowany w leczeniu niemowląt musi być w zupełności bezpieczny, nie może być mowy o ewentualnych "działaniach niepożądanych", które w Eurespalu są zbyt niebezpieczne, np.tachykardia. Lekarz przepisujący lek powinien trochę więcej wiedzieć o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Eurespal niebezpieczny 13.09.06, 21:11 No dobrze. Ale na czym opierasz taką tezę. Jakieś publikacje czy inne konkrety? Podczas długotrwałego stosowania mogą wystąpić zaburzenia ze strony ukł.pokarmowego czy senność oraz aby nie łączyć z inhibitorami MAO. Nie doczytałam nic o zaburzeniach serca. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Eurespal niebezpieczny 13.09.06, 21:15 www.delfarma.pl/img/pdf/Eurespal%20ulotka.pdf#search=%22eurespal%22 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Eurespal niebezpieczny 13.09.06, 21:21 www.leki.med.pl/lek.phtml?id=502&idnlek=1895&menu=4 www.delfarma.pl/img/pdf/Eurespal%20ulotka.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
madzia19801 Re: Eurespal niebezpieczny 13.09.06, 21:41 kiw75 ma rację - Eurespal jest niebezpieczny i powoduje zaburzenia pracy serca - miałam około 19 lat kiedy lekarz mi go przepisał i po 2 dniach wylądowałam w szpitalu z zaburzeniami pracy serca i z tętnem 140 / min, lekarz od razu powiedział że to po tym leku i kazał mi go natychmiast odtawić !!!!! W karcie zdrowia mam na czerwono wpisane nie podawać Eurespalu ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiw75 Re: Eurespal niebezpieczny!!! 14.09.06, 11:56 Wklejasz ulotkę, w której wyraźnie są opisane "działania niepożądane"... Dlatego jest szczególnie dla niemowląt niewskazany. O tym, że jest on dopuszczony tylko do sprzedaży w Polsce (z niewiadomych przyczyn) wiem, bo mam rodzinę farmaceutów i lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Eurespal niebezpieczny!!! 14.09.06, 12:02 boshe... dawałam mojemu dziecku to przez 4 dni. lekarz przepisał mu homeopatię i ten eurespal, a ja nawet nie przeczytałam ulotki Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Eurespal niebezpieczny!!! 14.09.06, 12:12 www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,41,235,10617 Odpowiedz Link Zgłoś