02.10.06, 14:14
Córeczka 3 mc-e - ile podawac glukozy do wody - 100ml. Nie chce samej wody
pic. Wogole mało pije, oprócz mleka. Może znacie jakiś sposób na to żeby piła
więcej. Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • goska251 Re: glukoza 02.10.06, 14:18
      Nam lekarka nie kazała podawać małej glukozy.Są przecież herbatki od 1 mieś
      • edelka nie musi pić niczego poza mleczkiem mamy n/t 02.10.06, 14:22

• anika_ml Re: glukoza 02.10.06, 14:33
      Nam polozna powiedziała- plaska łyzeczka na 100 ml. Ale faktycznie jak nie ma
      mega upalow to mleczko mamy wystarczy- dzidzius napije i naje.pozdrawiam
      • kaasma Re: glukoza 02.10.06, 14:47
        na 100 ml. 1 łyżeczka
        • mika_p Re: glukoza 02.10.06, 15:14
          płaska łyżeczka na 100 ml to tak, jakby wsypac ponad 2 łyżeczki cukru
          krystalicznego na szklankę (taką arcorocową, 200 ml - albo 3 łyżeczki na taką
          250 ml) - to jest naprawdę bardzo słodkie.
          Wątpię, żeby to była taka idealna proporcja.
    • mmmona1 Re: glukoza 02.10.06, 16:05
      Dzięki. Daje również herbatkę z kopru, którą lubi. Ale nie wiem ile może wypic
      jej dziennie. Dziś np. wypiła 130 ml za jednym razem i za 1/2 godz.125 ml.mleka
      smile. Innym razem tylko 20.
      • ulusia200 Re: glukoza 02.10.06, 19:14
        ja dawałam herbatek "do woli" Różne- koperkową, rumiankową, uspakajającą... Od
        pierwszego miesiąca.
    • katklos Re: glukoza 02.10.06, 16:13
      Trochę nie rozumiem po co ta cała glukoza...Karmisz mała piersia? Jesli tak, to
      az tyle (o ile w ogóle) dopajac nie trzeba, a jesli juz to niewleka ilość samej
      wody i tak wystaczy.
      • mmmona1 Re: glukoza 02.10.06, 16:27
        Nie karmie piersią!!! Mała ma zaparcia, muszę ją przepajac, daje jej 2xdziennie
        Herbatakę Gripe Water i jeszcze miedzy jedzeniem mam ją przepajac. Wody nie chce
        pic, a kupiłam glukozę i nie wiedziałam ile jej się podaje. A pi - wydaje mi się
        że dziecko wypije tyle ile będzie potrzebowało.
        • katklos Re: glukoza 02.10.06, 17:56
          Oki, oki, z Twojego postu nie wynikało jasno, jak karmisz Małą...A jako
          zwolenniczka nieprzyzwyczajania do słodkiego smaku i niedosładzania jedzenia,
          optuję za jak najczęstszym podawaniem do picia wody. pozdrawiam!
          • ulusia200 Re: glukoza 02.10.06, 19:10
            Ludzie przecież to są tylko dzieci! Jak nie chce samej wody to nie będzie jej
            piła. Sama też nie lubie wody i żadna siła mnie nie zmusi żebym ją piła a
            dziecko mam zmuszać? Ja jestem zwolenniczką słodkiego dzieciństwa. Może bez
            przesady- nie dosładzam zupki ale herbatkę synek dostaje i dostawał słodką.
            Jabłko też mu dosładzałam jak była potrzeba. A wody jak nie chce to mu nie podaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka