mmmona1 02.10.06, 14:14 Córeczka 3 mc-e - ile podawac glukozy do wody - 100ml. Nie chce samej wody pic. Wogole mało pije, oprócz mleka. Może znacie jakiś sposób na to żeby piła więcej. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goska251 Re: glukoza 02.10.06, 14:18 Nam lekarka nie kazała podawać małej glukozy.Są przecież herbatki od 1 mieś Odpowiedz Link Zgłoś
anika_ml Re: glukoza 02.10.06, 14:33 Nam polozna powiedziała- plaska łyzeczka na 100 ml. Ale faktycznie jak nie ma mega upalow to mleczko mamy wystarczy- dzidzius napije i naje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: glukoza 02.10.06, 15:14 płaska łyżeczka na 100 ml to tak, jakby wsypac ponad 2 łyżeczki cukru krystalicznego na szklankę (taką arcorocową, 200 ml - albo 3 łyżeczki na taką 250 ml) - to jest naprawdę bardzo słodkie. Wątpię, żeby to była taka idealna proporcja. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmona1 Re: glukoza 02.10.06, 16:05 Dzięki. Daje również herbatkę z kopru, którą lubi. Ale nie wiem ile może wypic jej dziennie. Dziś np. wypiła 130 ml za jednym razem i za 1/2 godz.125 ml.mleka . Innym razem tylko 20. Odpowiedz Link Zgłoś
ulusia200 Re: glukoza 02.10.06, 19:14 ja dawałam herbatek "do woli" Różne- koperkową, rumiankową, uspakajającą... Od pierwszego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: glukoza 02.10.06, 16:13 Trochę nie rozumiem po co ta cała glukoza...Karmisz mała piersia? Jesli tak, to az tyle (o ile w ogóle) dopajac nie trzeba, a jesli juz to niewleka ilość samej wody i tak wystaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmona1 Re: glukoza 02.10.06, 16:27 Nie karmie piersią!!! Mała ma zaparcia, muszę ją przepajac, daje jej 2xdziennie Herbatakę Gripe Water i jeszcze miedzy jedzeniem mam ją przepajac. Wody nie chce pic, a kupiłam glukozę i nie wiedziałam ile jej się podaje. A pi - wydaje mi się że dziecko wypije tyle ile będzie potrzebowało. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: glukoza 02.10.06, 17:56 Oki, oki, z Twojego postu nie wynikało jasno, jak karmisz Małą...A jako zwolenniczka nieprzyzwyczajania do słodkiego smaku i niedosładzania jedzenia, optuję za jak najczęstszym podawaniem do picia wody. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ulusia200 Re: glukoza 02.10.06, 19:10 Ludzie przecież to są tylko dzieci! Jak nie chce samej wody to nie będzie jej piła. Sama też nie lubie wody i żadna siła mnie nie zmusi żebym ją piła a dziecko mam zmuszać? Ja jestem zwolenniczką słodkiego dzieciństwa. Może bez przesady- nie dosładzam zupki ale herbatkę synek dostaje i dostawał słodką. Jabłko też mu dosładzałam jak była potrzeba. A wody jak nie chce to mu nie podaje. Odpowiedz Link Zgłoś