django1 05.10.06, 18:12 czym kierowalyscie sie kupując laktator, czy mozecie polecic jakis rodzaj? jestem wlasnie przed zakupem i troche sie w tym wszystkim gubie, a ceny sa tak rozne. bardzo prosze o opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beniusia79 Re: laktator 05.10.06, 18:22 ja dostalam reczny laktator, nie umiem nim niestety odciagnac mleka,15 min odziagalam 10 mililitrow... chyba kupie elektryczny. mam nadzieje, ze bedzie latwiejszy w obsludze. Odpowiedz Link Zgłoś
ithilhin Re: laktator 05.10.06, 18:58 kup reczny najtanszy i jesli ten sposob sciagania mleka Ci bedzie odpowiadac a lakator bedzie czesto potrzebny - kup drozszy np. z nakladka masujaca i pompka. ja mialam Avent i sie bardzo dobrze sprawdzil. mozesz tez sprobowac recznie, niektorzy wola to od laktatora. co do elektrycznych - nie wiem, nigdy nie korzystalam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: laktator 05.10.06, 19:07 miałam ręczny Avent. Dla mnie świetny. Trzeba tylko pamiętać, ze trzeba "przyzwyczaić" piersi do takiego sposobu odciągania pokarmu. Nie u wszystkich kobiet od razu udaje się osiągnąć zamierzony efekt. Wymaga to trochę pracy na początku Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.anna Re: laktator 06.10.06, 20:44 Witaj też mniałam ten problem jaki kupić bo na rynku jest ich tak dużo.I zdecudowałam się na ręczny z wkładką masującą firmy Canpol babies Premiumi mi się sprawdził ale jak zaczniesz odciągać mleko to myśł o dzdzi albo na nią patrz to wtedy poleci mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: laktator 05.10.06, 19:26 Miałam 5 różnych, najlepszy był Avent ręczny. Elektryczne do niczego - ciągną cały czas, zamiast pompować. Może to dobre do wyciągania płaskich brodawek, ale nie do odciągania pokrmu. Pozdrawiam. P.S. Dokładnie identyczny mechanizm jak avent isis mają Canpol Premium, Chicco Phisiology, Medela Harmony - generalnie nie różną się niczym i nawet butelki pasują Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: laktator 05.10.06, 19:58 polecam laktator Aventu-reczny, raczej nie kupuj strzykawkowego-mnie strasznie bolalo podczas odciagania a uszczelka popsula sie po 4 razach. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: laktator 05.10.06, 22:11 ja też polecam AVENT ręczny, kup na allegro jest o połowę taniej nie ma co przepłacac polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaasik4 Re: laktator 07.10.06, 00:09 Właśnie dziś otrzymałam Medela mini electric (zamawiałam na Allegro)i jestem już po pierwszej próbie. Jestem zachwycona. Ściągnął mi sporo pokarmu w krótkim czasie. Ssanie można regulować. po prostu super sprzęt. polecam Odpowiedz Link Zgłoś