Dodaj do ulubionych

ciemieniucha....!!!! POMOCY

21.10.06, 11:17
Witam mamusie!

Wiem że ten wątek był poruszany już tysiąc razy...szukałam, czytałam....ale...
Mojej córci -mimo natychmiastowemu działaniu- urósł spory "pancerzyk"...
Natychamistowe działanie - to "Olejuszka". Stosowałam ją 2 dni i efekty muszę
powiedzieć może i niezłe ale powierzchowne...dziś wpadła babcia posmarowała
główkę oliwą z oliwek i wyczesała tak konkretnie, że w paru miejscach
pojawiła się krew-oczywiście nie jakieś straszne rany-małe punkciki...
Boję się, że za bardzo podrażniła skórę na główce...narazie niczym nie
smarowałam, tylko umyłyśmy jej główkę.
Macie może jakieś rady dla mnie ?
Proszę o pomoc....bo już płakałam nad tą jej główeczką sad
Obserwuj wątek
    • lemiwawa Re: ciemieniucha....!!!! POMOCY 21.10.06, 11:24
      mi pediatra poleciła płyn linomag w żółtym opakowaniu. Trzeba posmarować
      główkę na pół godziny przed kąpielą, a potem szczotką przeznaczoną dla takich
      maluszków wymasować główkę. U nas zadziałało rewelacyjnie.
    • b.bujak Re: ciemieniucha....!!!! POMOCY 21.10.06, 11:27
      wiesz... ja pozbylam sie ciemieniuchy wlasnie z pomoca oliwy z oliwek, wiec
      pomysl nie byl zly, tylko trzeba cierpliwosci i delikatnosci... z ciemieniucha
      nie da sie tak, ze zadziala sie raz i po problemie - natluszczaj, i ścągaj
      odpadajace luski, ale baaardzo delikatnie;
      moj syn mial dosc duzo wlosow, wiec oliwa zostawala na wlosach - robilam tak,
      ze bralam patyczek z watką ( taki do czyszczenia uszu ) - patyczek moczylam w
      oliwie i tym patyczkiem smarowalam delikatnie łuski - po natluszczeniu same
      odpadaly a jak nie odpadaly to nie drapalam, tylko zostawialam do nastepnego
      zabiegu... zabiegi te robilam raczej w czasie snu dziecka - moglam dzialac
      precyzyjnie a jednoczesnie mobilizuje to do delikatnosci smile zeby nie obudzic...
      powodzenia
      • tusia00 Re: ciemieniucha....!!!! POMOCY 21.10.06, 11:33
        Moj malusi tez ma ciemnieniuche i skaze bialkowa ponoc ciemniechucha dokucza
        przy skazie i dotkor alergolog doradzila mi abym kupila seboderm smulsje i tym
        smarowala pomaga maly ma juz sliczna glowke zapobiegawczo smaruje glowke po kapieli
        • konefka29 Re: ciemieniucha....!!!! POMOCY 21.10.06, 11:39
          Mojej coece robia sie ciemieniucha 2 razy w zyciu i za kazdym razem zwalczalam
          ja w 1 DZIEN!

Przepis:
          Rano nasmaruj sporo oliwka i porzadnie wyczesz grzebyczkiem dla niemowlat(taki z
          kuleczkami na koncu, aby nie pokaleczyc delikatnej glowki np. Canpolu). Powtorz
          czynnosc po 12 godzinach wieczorem przed kapiela, umyj glowke szamponem dla
          niemowlat np. Nivea.
          Rano powtorz czynnosc z poprzedniego dnia, wieczorem ciemieniuchy juz nie powino
          byc. Powodzenia!
    • sja75 Re: ciemieniucha....!!!! POMOCY 21.10.06, 21:14
      seboderm jest rewelacyjny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka