Dodaj do ulubionych

zabawki w 4-5 m-cu

31.10.06, 09:30
Witam. Prosze doradzcie jakie mogę zakupic bezpieczne i "mądre" zabawki dla
córki która kończy 4 m-c. Ma już dwie grzechotki i dwa gryzaczki ale wydaje mi
się że już się nimi nudzi. Kupilismy matę do zabawy ale teraz w tym okresie
leżenie na podłodze może skończyc się katarem i od 3 tyg jej nie rozkładałam.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: zabawki w 4-5 m-cu 31.10.06, 09:40
      No, do lata to mata stanie się bezuzyteczna.
      Koc na podłogę, matę na koc, welurowe śpioszki na dzidziusia i do zabawy smile
    • olimpia_b81 Re: zabawki w 4-5 m-cu 31.10.06, 09:40
      poloz mate na lozkusmile
      co do zabawek-u nas sprawdzaja sie butki,pokrowce od aparaty,skarpertki itd.
      z typowych zabawek:wszelkiego rodzaje ksiazeczki, piszczace z materialu, wazne aby mialy rozne rodzaje materialow-dzieci uwielbiaja czuc rozne faktury,lusterko!!!-przeboj!, zabawki grajace np, jakis misiu z pozytywka itd., moja poza tym uwielbia takie gumowe zabwki-najtansze z kiosku ruchu.
      wazne aby byly kolorowe i wlasnie z roznych materialow, zeby mogly probowac.
      odpusc sobie misie, przytualnki bo to zbedne wydatki a do rozwoju dziecka niewiele wnosza.
      tu gdzie mieszkam(walia)mam taka pania co przychodzi do nas co tydzien i przynosi zabawki odpowiednie dla wikeu dziecka:wiec przynosi:jakies dzwonki, pumeks, maty lazienkowe, gabki(poznawanie materialow), wlasnie rozne lusterka,ostatnio hitem byla butelka z woda i kolorowymi papierkami w srodku-mozna samemu zrobic, zabawki ze masz rozne ksztlty-np takie co trzeba wkladac do pudelka przez odpwodnia dziurke-rozwija manulanie,dziecko uczy sie chwytac rozne ksztalty.
      dawaj jej do reki wszystko co uznasz za bezpieczne-nauczy sie chwytac rozna materialy, ksztalty, przekladac je, kladz ja na lozku i zbawke wjakijs odleglosci to ja zmobilizuje do siegania, kombinowania.
      ufff...jak cos jeszcze sobie przypomne to napisze.
      pozdrawiam
      • ewa_mewa Re: zabawki w 4-5 m-cu 31.10.06, 10:06
        Leżenie na podłodze kończy się katarem? Od kiedy?? To co, chcesz to biedne
        dziecko cały dzień w łożeczku trzymać? Mój 4 miesięczniak większość dnia bawi
        się na macie położonej na podłodze (broń Boze na łózku jak ktossugerował,
        chwila nieuwagi i dziecko leży na podłodze). Przecież dziecko jest ubrane a mata
        też jakoś izoluje,. Nie przesadzajcie.
        A do rzeczy - u nas hitem jest mata Fisher Proce "Grające nutki" - grająca i
        tańcząca + różne elementy szeleszczące itp. Mały oprócz zwykłych grzechotek lubi
        też miękkie grzechotki frotte (można prać w pralce)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka