Dodaj do ulubionych

Koniec ze sloiczkami!!

03.11.06, 10:30
Witam!Chcialabym skonczyc ze sloiczkami typu zupka.Moj maly ma juz prawie 8
mies.Uczulen brak.Chce mu gotowac zupki czy obiadki ale ze zdrowej zywnosci,
warzyw czy miesa.Gdzie moge kupic ekologiczne warzywka i owoce w Warszawie,
njachetniej w okolicach Bielan,Bemowa czy Zoliborza.Do tej pory czasami
gotowalam mu zupki, ale jak sie naczytalam na forum co do nich dodawalam to
sie az wlosy jeza!!!Prosze o pomoc w zlokalizowaniu takich sprawdzonych
sklepow.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • blanez16 Re: Koniec ze sloiczkami!! 03.11.06, 11:26
      Ja też z Bielan. Nie chcę cię martwic, ale w naszych rejonach nic takiego nie
      znalazłam. Jak czuję mus to jadę do "Zielonego Oka" obok Centrum Kultury Ochota
      na Grójeckiej (samochodem trasą AK to 15 min.). Ale generalnie to odpuściłam.
      Mały ma 13 mies.
    • monika9710 Re: Koniec ze sloiczkami!! 03.11.06, 11:51
      ja od początku, czyli 4 m-ca, gotowałam zupki na przemian ze słoikami. z warzyw
      normalnych z zieleniaka, miesko początkowo kurczak, później indyk i cielęcina.
      teraz córka ma 14m-cy i od dłuższego czasu je to co my. oczywiscie od poczatku
      przyprawiałam zupki.
    • marsjanka1999 Re: Koniec ze sloiczkami!! 03.11.06, 12:07
      W Wola Parku przy Gorczewskiej jest sklep ze zdrowa zywnoscia - na parterze, jakos vis-a-vis kas
      auchana. Zycze powodzenia i konsekwencjiwink

pzdr
      • kasia2002 Re: Koniec ze sloiczkami!! 03.11.06, 12:19
        Super!Dzieki za namiary.Czy w tych sklepach mozna kupic warzywka oraz miesko??I
        takie rzaeczy jak pietruszka czy koperek do zupki? A moze oni tez kupuja "na
        samie" a potem po drozszej cenie sprzedaja jako zdrowa zywnosc?Sorki za manie
        przesladowcza ale kiedys moj znajomy jako student kupowal jaja w
        sklepie,smarowal je kurzym gownem i sprzedawal Niemcom jako polskie jaja z
        podworka! A jak sie zachwycali! smile Pozdrawiam
      • kasia2002 Re: Koniec ze sloiczkami!! 07.11.06, 09:19
        Bylam w tym sklepiku.Na polce z warzywami lezala jedna przywiedla
        pietrusza,takiz seler ziemniaki w worku i pare watpliwej jakosci burakow.Chyba
        jednak bazarek mi pozostanie.Dzieki jednak za dobre checi.Pozdrawiam
    • roziii Re: Koniec ze sloiczkami!! 03.11.06, 12:48
      ja nie bawie się w kupowanie w zdrowej zywności robie zakupy na bazarku u
      siebie, badz ide na wolumen w dzien targowy i tam się zaopatruje w warzywa i
      owoce i małemu nic nie jest a goruje mu juz od 6 miesiąca a tez ma roczek i jest ok
      • monaruda a co za paskudztwa dodają do tych słoików??? 03.11.06, 12:51
        • jakw marchewkę 03.11.06, 18:55
          a marchewka dla mnie to wystarczające paskudztwo ;-p
    • kitka20061 Re: Koniec ze sloiczkami!! 03.11.06, 20:46
      Podaje namiary: Sklep „Eko” ul. Klaudyny 26, Sklep „Zdrowie & Natura” ul. Słowackiego 45, Sklep „Ziarenko” ul. Broniewskiego 61 A. Ja też chciałam gotować ze zdrowej żywności, ale po 2 miesiącach zrezygnowałam, bo latałam tylko po sklepach, a w nich i tak za dużo kupić nie można. Jak zaczęłam rozszerzać dietę (mała ma rok)to i tak musiałam przeżucić sie na warzywka i owocki z bazarku. Kupuję pod Halą Marymoncką i jak na razie wszystko O.K. Ponadto zastanawiałam się czy to ze sklepów ekologicznych aby na pewno takie zdrowe. Niby pokazywali mi certyfikaty, ale na jabłku czy ziemniaku nie było napisane, tylko na papierze smile Niestety nie jesteśmy w stanie ochronić dziecka przed wszystkim co złe i niezdrowe, dlatego nie popadajmy w paranoje. Oby tylko takie niezdrowe rzeczy spotykały nasze maleństwa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka