Dodaj do ulubionych

dziwne kupki

IP: *.* 22.08.01, 13:26
Może temat sam w sobie dziwnie brzmi, ale chciałabym pozbyć się wątpliwości. Mój 2miesięczny synek od kilku dni robi kupkę w pienisty sposób - sama jej konsystencja i kolor są w porządku, jednak niepokoi mnie ta "pianka".... Dziecko jest spokojne i uśmiechnięte i dlatego nie wiem czy nie sieję paniki. Czy któraś z Was miała z czymś takim do czynienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: 78945 Re: dziwne kupki IP: *.* 22.08.01, 18:44
      Chyba nie masz powodów do zmartwienia. Moja córcia też robiła kupki "z pianką" o konsystencji farby emulsyjnej ale tylko po 3-4 dniach bez kupki. Ale jeśli możesz spytaj jeszcze kogoś. Powodzenia!
    • Gość: guest Re: dziwne kupki IP: *.* 25.08.01, 18:59
      U mojej Julki od czasu do czasu pojawiało się pieniste kupsko, nic z tym nie robiłam i chyba dobrze, bo też nic więcej się nie działo. Przechodziło samo. Maja
    • Gość: guest Re: dziwne kupki IP: *.* 25.08.01, 20:53
      Moja Julitka (ok. 1 miesiaca) zaczela robic duzo, wodnistych i pienistych kupek i .... jeden pediatra spytal sie tylko czy pije duzo wody (lipcowo-sierpniowe upaly) i kazal sie tym nie przejmowac, drugi przepisal mi lakcid, ktory reguluje flore bakteryjna w przewodzie pokarmowym wiec nie szkodzi.Po lakcidzie przeszlo jak reka odjal, kupki sie unormowaly - z 8-9 na dzien skonczylo sie na 2-3, a ich konzystencja z wodno pienistej zmienila sie na lekko zawiesista.Uwaga tylko na lakcid jest robiony na bazie mleka, wiec jesli Twoja dzidzia nietoleruje go, to musisz byc przygotowana na wysypke, poza tym nie daje sie go dluzej niz 5 dni.Powodzenia
    • Gość: guest Re: dziwne kupki IP: *.* 26.08.01, 08:34
      Mój Jasiek też miewał pieniste kupki. Nic z tym nie robiłam. W tej chwili ma 7 miesięcy, robi już "poważne" kupy i wszystko jest w porządku.Ja bym radziła niczym dziecka "nie faszerować", bo nie ma takiej potrzeby.Pozdrowienia,Justyna
    • Gość: guest Re: dziwne kupki IP: *.* 26.08.01, 16:41
      Malgossia napisała/ł:> Dziecko jest spokojne i uśmiechnięte Czyli masz się nie martwić.Basia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka