Dodaj do ulubionych

podawanie lekarstw

IP: *.* 16.09.01, 22:16
hej, mam duzy problem z dzidzia, ktora ma 8 miesiecy. Nie wiem juz jak podawac jej witaminy i syrop (bardzo slodki), poniewaz ona wszystko wypluwa, a dokladniej krztusi sie i wymiotuje. Taka reakcja jest niealeznie czy daje lyzeczka, kroplomierzem (ucieka z glowa), czy strzykawka. Ostatnio zaczelam podawac w jedzeniu ale zaczela juz sie krztusic.pozadrwiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: podawanie lekarstw IP: *.* 17.09.01, 13:40
      Moja córcia też na początku nie chciała łykać lekarstw. Ale zastosowałam metodę łyżeczkową czyli na w pół leżąco czyli poduszka pod główką ( aby główka była wyżej ), lekarstwo na małą łyżeczkę i wlać do buzi ale tuż przy policzku, tak aby bokiem poleciało i przytrzymać łyżeczkę, do póki nie połknie. Wlanie na bok spowoduje, trudniejsze wyplucie. Sprawdzone. Ania
    • Gość: guest Re: podawanie lekarstw IP: *.* 03.10.01, 09:08
      Dziewczyny, a jak mam podawać witaminę D3 noworodkowi, tak żeby mieć pewność że ją połknoł? Obecnie daje te 2 kropelki przed karmieniem na brodawke - ale nie jestem pewna czy mały to połyka.
      • Gość: guest Re: podawanie lekarstw IP: *.* 03.10.01, 10:36
        Ja zawsze podawałam na łyżeczce 2 kropelki witaminy + kilka kropel mleka. Ilesc niewielka więc nie sposób się zakrztusić - prosto do buzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka