Dodaj do ulubionych

Spadla z kanapy...

IP: *.* 25.01.02, 12:29
Dzis rano moja coreczka 5 miesiecy spadla z kanapy na podlogwe . Spuscilam ja z oka tylko na pare sekund a kiedy sie odwrocilam ona leciala juz w dol. Na podlodze mam dywan i huku zbyt duzego nie bylo, ale mala plakala dobre 10 min. Uspokiola sie przy mleczku i teraz zasnela. Ale ja nadal cala drze ze strachu czy wszystko w porzadku. dziewczyny co robic biec do lekarza czy na razie obserwowac?!Jak na zlosc jeszae nie ma meza bo w delegacji, a ja sama w domu zalewam klawiature lzami ze jestem zla matka bo nie upilnowalam.Jak ja mu to powiem..? :cry:
Obserwuj wątek
    • Gość: AsiaW-punkt Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 12:31
      Przepraszam za bledy, rece mi sie trzesa.
    • Gość: _Edyta Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 12:49
      Na razie się nie przejmuj. Alex też mi już raz zlądował na podłogę. Dzieci są jakby gumowe i przeważnie nic im nie jest po takim upadku. Ale obserwuj czy nie będzie wymiotów bo to podobno objaw że doszło do czegoś poważnego np. wstrząśnienia mózgu.Na zapas nie ma się co denerwować, wszystkim nam sie to zdarzyło albo jeszcze zdarzy cudów nie ma.Pozdrawiam Edyta
    • Gość: Monia2 Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 13:04
      Moja Madzia też spadła z kanapy na podłogę i nic sie nie dzieje.Płakała też długo, bo się wystraszyła, ale małe dzieci są elastyczne i taka wysokośc nie jest groźna, dodatkowo dywan zminimalizował upadek.Nie martw się.PozdrawiamMonika
      • Gość: AsiaW-punkt Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 14:24
        Dzienkuje dziewczyny za slowa otuchy. Wyglada na to ze wszysdtko ok., mala bawi sie i smieje.Teraz wlasnie chce strasznie pomoc swojej mamie w pisaniu (podoba sie jej klawiatura).Jeszcze raz wielkie dzieki odemnie i Nati. u jvzk, c b h :-)(to byla Natala).Asia W.
    • Gość: Ania_mama_Pauli Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 15:07
      Moja Paulinka jak miała też 5 m-cy spadła z dość wysokiej kanapy. Byliśmy z mężem przerażeni, bo oboje nie upilnowaliśmy dziecka. Na szcżęście nic się nie stało. Sprawdzaj co jakiś czas córeczce źrenice, powinny się rozszerzać w ciemności a zmniejszać przy świetle. No i musisz obserwować małą przez około 12 godzin, czy nic się nie dzieje. Wszystko powinno być w porządku, dzieci są bardziej wytrzymałe niż nam się wydaje. Trzymaj się.Ania
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 15:56
      Hej, super że wszystko jest w porządku, mogę sobie wyobrazić jakiego najadłaś się strachu. W każdym razie mam nadzieję że nie będziesz już jej kładła na kanapie, rozłóż koc na dywanie i niech tam sobie fika, przyszedł czas aby ćwiczyć przewroty, czołganie itd., tak jak w tej chwili robi to mój prawie 5 miesięczny Kuba. Pozdrowienia,Agnieszka
    • Gość: GosiaA Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 22:24
      Asiu dziewczyny mają racje. Dzidziusiowi napewno nic się nie stało. Dzieci są naprawde elastyczne.To samo przydażyło się mojemu mężowi, chwila nieuwagi i synek (4 mies) spadł z huśtawki. To był straszny huk!Byliśmy tak wystraszeni że odrazu pojechaliśmy do pediatry, oglądneła synka ze wszystkich stron, sprawdziła źrenice i pytała o wymioty. Dla własnego spokoju zrobiliśmy USG przezciemiączkowe, które nie wykazało żadnych nieprawodlowości.Lekarze kazali nam jeszcze przez miesiąc obserwować dziecko i zwrócić szczególną uwagę na to czy wszystkie ruchy (nie wiem jak to nazwać, ale może mnie zrozumiesz) wykonuje symetrycznie. Współczuję Ci bardzo Asiu, bo wyobrażam sobie jak się teraz musisz czuć. A Twój mąż napewno nie będzie Ci miał za złe, bo przecież to nie Twoja wina. Przynajmniej ja nie byłam zła na mojego męża ale jeszcze go pocieszałam (bo oczywiście się obwniał niepotrzebnie).Napewno wszystko będzie dobrze!
    • Gość: Olik Re: Spadla z kanapy... IP: *.* 25.01.02, 22:54
      WitamTeż myslę, że małej się nic nie stało. Wyobraź sobie, że na mnie z dzieckiem spadła ostatnio lawina lodu z dachu :-( . Też oczywiście robiliśmy wszystkie dostepne badania, bo wyglądało to niezmiernie groźnie i nic (na szczeście )Dla pewności obserwuj mała, czy ma równe źrenice, je i nie wymiotyje.Będzie dobrzepzw Olik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka