Dodaj do ulubionych

ASYMETRIA???

IP: *.* 15.02.02, 17:31
MAM OŚMIO TYGODNIOWĄ CÓRECZKĘ,KTORA CZĘŚCIEJ ODCHYLA SIĘ W LEWĄ STRONĘ NIŻ W PRAWĄ.CZY TO NORMALNE?CZY NIE JEST TO PRZYPADKIEM ASYMETRIA?CZYTAŁAM,ŻE TA WYMAGA KONSULTACJI NEUROLOGICZNEJ I REHABILITACJI.NAPISZCIE PROSZĘ JEŚLI COŚ NA TEN TEMAT WAM WIADOMO.POZDRAWIAJĄ ASIA I OLA
Obserwuj wątek
    • Gość: PETRA Re: ASYMETRIA??? IP: *.* 16.02.02, 14:51
      Asiuzwróć uwagę jak układa się Ola (np podczas przewijania).Mój Eri właśnie odchyla się na jedną stronę znacznie częściej niż na drugą.Gdy leży na brzuszku, główkę obraca w jedną stronę i przechyla się też w jedną stronę.Popatrz także, czy Ola mocno podciąga główkę gdy leży na brzuszku - bardzo moano nie powinna.Asymetria nie jest niczym poważnym ale powinna być korygowana poprzez odpowiednie ćwiczenia.Jeśli Cię coś niepokoi - skorzystaj z wizyty u neurologa. Zrób to dla własnego spokoju.Nam pediatra w przychodni mówiła, że Eri jest super, super zdrowy a i tak poszłam do neurologa.I dobrze zrobiłam - okazło się, że ma asymetrię...Zawsze lepiej upewnić się u specjalisty.Pozdrawiam i nie martw się na zapasPETRA
    • Gość: annmary Re: ASYMETRIA??? IP: *.* 18.02.02, 19:20
      Moj synek mial tez 8 tygodni, gdy lekarka (ortopeda!!!) zwrocila nam uwage ze maly uklada sie asymetrycznie. Dostalismy skierowanie na cwiczonka, na ktore chodzilismy regularnie do skonczenia 6 miesiecy. Efekty byly z zajec na zajecia. Dzis maly nie ma juz swojej ulubionej strony. Przede wszystkim zwroc uwage, jak macie ustawione lozeczko, ukladajcie Ole tak by po ulubionej stronie miala sciane. Podchodzcie do niej w ten sposób by spogladala w prawo.Jesli śpisz z małą to kładź się naprzemiennie - raz po lewej stronie, raz po prawej. PozdrawiamAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka