Dodaj do ulubionych

Odparzenia

IP: *.* 06.03.02, 08:25
Powiedzcie co zrobić z nawracającymi odparzeniami, zaczęło się to miesąc temu od 5 min leżenia w kupce. Nie mogłam tego wyleczyć dłuższy czas, a jak już przeszlo to nastepnego dnia od nowa. I tak już kolejny raz. Myślałam że to uczulenie na chusteczki pampers, teraz zmieniam pieluchy na haggiesy, ale nie wiem czy to coś da. Poza tym w fałdce na nodze obok pachwinki ma coś jakby wysypkę uczuleniową i to mu nie schodzi.Pomożcie, bo już nie mogęAnia
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Odparzenia IP: *.* 06.03.02, 08:52
      a czego używasz na te odpażenia, u nas mały jest traktowany sudokremem po każdym przewijaniu i odparzenia są zjawiskiem książkowym nie występującym w praktyce, tak na marginesie skoro to tak długo to może pokazać to pediatrze
      • Gość: AniiaM Re: Odparzenia IP: *.* 06.03.02, 09:01
        Wczesniej pudru i było super. Teraz leczę sudokremem ale pewnie do pudru nie powinnam wracać nawet jak jest dobrzeco wlaśnie ostatnio zrobilam.
    • Gość: Alka Re: Odparzenia IP: *.* 06.03.02, 09:09
      Myśmy długo używali tylko linomagu a przy zaczerwienieniach maści nagietkowej. I całkiem niedawno jakaś nie w porę zauważona qpka odpażyła pupcię i klapa, nie pomagała maść nagietkowa (do tej pory niezawodna), nie pomógł sudokrem ani maść bepanten. Już chciałam lecieć do pediatry jak w sklepie przy zakupie pieluszek dostałam reklamówki kremu przeciw pieluszkowemu zapaleniu skóry Gerbera. Pomyślałam a co tam - spróbuję i... po 2 posmarowaniu było już OK. Jak wszystko się wygoiło wróciłam do linomagu a tu niespodzianka - niemiła niestety - zapalenie wróciło po 2 dniach. Teraz używamy tylko tego kremu Gerbera i jest dobrze. :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka