Dodaj do ulubionych

Które pieluchy?

IP: *.* 11.05.02, 16:09
Hej wszytskie mamy! jako ze za miesiac bede mama i wlasnie mam szal kompletowania tzw. wyprawki mam pytanie odnośnie pieluch.Na poczatek powinnam kupic- jak slysze- takie typu NEEBORN, tak? na ile one mniej wiecej starczaja- czy duzo paczek takiego typu przygotowac czy np 1-2 i od razu te wieksze?i druga sprawa- ktore: Pampers czy Huggies. Pyam, bo np. moi znajomi uzywaja Pampersow i mowia ze z nich sie "wylewalo na boki" a taka perspektywa mnie nie cieszy zbytniosmile czy z Huggies sie mniej "wylewa"??Dzieki i oczekujcie dalszych pytan!cleo
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona_P Re: Które pieluchy? IP: *.* 11.05.02, 19:21
      My od początku używamy Pampersów (dwa lata...)- uważam, że są najlepsze. Nic się nigdzie nie wylewa. Próbowałam również Huggies i wiele innych- wiem, że zdania są podzielone, ale uważam, że są gorsze.:hello: Iwona
    • Gość: AM Re: Które pieluchy? IP: *.* 11.05.02, 19:27
      bardzo zadowolana bylam z Pampers Newborn - kolejne zielone Pampersy sa juz gorsze, fioletowe natomiast rewelacyne (niedawno je odkrylam). Bedziesz na poczatku optrzebowala ok 8 szt dziennie - zalezy jak czesto dzidzia bedzie robila kupke, pozniej ta ilosc zmniejszy sie do 5-6 szt. Uzywam glownie Huggies Freedom bo sa miekkie i maja swietne elastyczne zapiecia. Jesli chodzi o wylewanie sie zawartosci to zdarzylo sie nam i w Pampersach i Huggiesach - mysle, ze zalezy to od odpowiedniego zapiecia, dopasowania wielkosci, a u chlopcow - ulozenia siusiaka. Jesli dobrze pamietam, to najmniejszych rozmiarow pieluch mialam: 2 megapaczki Pampers i 2 male paczki Huggies, ztym, ze pod koniec ich uzywania widzialam, ze musze juz zmienic rozmiar, bo Kuba rosl bardzo szybko.amo
      • Gość: asia.d.d Re: Które pieluchy? IP: *.* 11.05.02, 19:45
        kup 1 paczkę newbornów Huggis i 1 Pampers,sprawdzisz, które Wam bardziej pasująmy używamy obu firm i jest ok. :)Asia :hello:
    • Gość: matilda Re: Które pieluchy? IP: *.* 11.05.02, 21:43
      My od początku używamy Huggies i przez prawie dwa lata nie wiedziałam jak wygląda odparzona pupa. Do czasu kiedy na wakacjach mój synek musiał chodzić w .... Pampersach (na wsi innych nie było). Huggies mają lepsze rzepy i są delikatniejsze (szczególnie falbanki, Pampersy mają falbanki z ceratki). Oczywiście musisz sama wypróbować, bo znam tyle samo zwolenników Huggies co Pampersów.Powodzenia!
      • Gość: Bachotek Re: Które pieluchy? IP: *.* 12.05.02, 08:24
        Witajcie, na pupie mojwej 10 m. córeczki testowałam rózne pieluchy. Bez zastrzeżeń były huggisy do czasu kiedy czegoś nie zmienili (pasek z ptaszyskami)i moim zdaniem nieco się pogorszyły. Od pampersów dostawała pupy pwiana z czerwonymi kropami. Wypróbowałam pieluchy bella-happy (w czerwono niebieskich opakowaniach). Dla mojej córki są bardzo dobre. Trzymają się bardzo mocno, są miękkie i nie mam wrażenia, że są z plastiku. Są sporo tańsze od huggis-ów czy pampers-ów. Tylko na noc zakładam huggisy ponieważ bell-i zdarzyło się nie "utrzymać" nocnej pompy. Polecam może dla Waszych dzieci także będą dobre.Pozdrawiam Kasia
    • Gość: Magdzi Re: Które pieluchy? IP: *.* 11.05.02, 22:28
      Jeśli chodzi o rozmiar Newborn, to Pampersy lepiej wchłaniają kupki (mają taką specjalną siateczkę), dlatego ja zdecydowanie wolałam je od Huggiesów. Szkoda, że większe rozmiary już nie mają tej "opcji".Wydaje mi się że nie ma sensu kupować za dużo od razu, jak się Maluszek urodzi, wypróbujesz pieluszki i zobaczysz co i jak. Moja córeczka Zużyła tylko 1 duże opakowanie tych najmniejszych Pampersów i 1 małe Huggiesów, a i to na siłę, bo w zasadzie od początku były na nią przyciasne...
    • Gość: Ania_D Re: Które pieluchy? IP: *.* 11.05.02, 22:54
      Zgadzam się z Magdzi - Pampersy Newborny sa super i szkoda,ze te kolejne już takie nie są :( Gabrysia od samego początku robiła bardzo płynne kupki i w Huggisach zazwyczaj kupka nie lądowała tam gdzie trzeba.. (czyli lądowała na pleckach :)a w P. bardzo ładnie sie wchłaniała... Ale teraz używamy tylko Huggiesów, bo sa takie delikatne, przewiewne i mają fajne rzepy a po Pampersach niestety pupcia mojej niuni była zbyt często odparzona i nawet uczulona.. :(
    • Gość: Lia Re: Które pieluchy? IP: *.* 12.05.02, 09:58
      Witam, przyszła mamusia! My też używamy huggies. Na początku były pampersy newborn, są super - i używaliśmy ich 2 mies. ( bo są do 5 kg)Rewelacja! w środku siateczka, która pochłania też kupkę, są mięciutkie i w ogole bez zarzutu. Ale następne już beee. Nie mają siateczki, są trochę krótsze od hug., mają gorsze zapięcie i są bardzo sztywne. Tak że od 5kg mala rośnie w huggisach. Musisz sama spróbować, które będą lepsze dla dzidziusia - są sklepy, dzie pieluchy sprzedają na sztuki - możesz testować do woli. Pozdrawiam. Trzymam kciuki za was - życzę łatwego porodu i wszystkiego dobrego! Lia :)
    • Gość: Paka Re: Które pieluchy? IP: *.* 12.05.02, 21:46
      Hej Cleo!Ja też polecam Pampersy Newborn, mimo, że przetestowałam też najmniejsze Huggisy. Na początek kup jedną dużą paczkę, bo przecież nie wiesz jaka się duża dzidzia urodzi :). I możesz też mieć w domu jedną paczkę następnych, większych, pieluch. Myśmy przeszli na mini, gdy Zosia zaczęła przesikiwać te Newborn.A tak w ogóle to trzymam kciuki i pamiętam o Was...Paka
    • Gość: Kleo dzieki:) i-jeszcze jedno IP: *.* 13.05.02, 09:08
      O rety- dziekuje wam abrdzo za odzew!smile co prawda teraz mam niezly metlik w glowie, bo juz nie wiem co wnioskowac z waszych postow ale zlecialm analize mojemu mezowi.:)jeszcze jendo pytanie- cos slyszalam (a propos uczulen) o pieluchach ktore sa brazowe w srodku co oznacza ze nie maja tych wybeilaczy czy czegos co moze uczulac. czy ktoras z was stosowala i jakiej firmy?acha- na poczatku ejst problem z pepowina- a pieluchy nie maja chyba otworkow prawda? jak to wycinalyscie??cleo
      • Gość: AM Re: dzieki:) i-jeszcze jedno IP: *.* 13.05.02, 10:52
        po prostu odginalam brzeg na zewnatrzmilych zakupowamo
    • Gość: 010471 Re: Które pieluchy? IP: *.* 13.05.02, 13:14
      Cha, cha, cha...A moje synki-malinki przez pierwsze dwa i pół miesiąca życia z powodu mikrego wzrostu i wagi używały pieluszek dla Baby born (jak ktoś nie wie to taka sikająca lalka) ;)Tak mi sie tylko przypomniało!Swoją drogą były super :) !PozdrawiamEwa
    • Gość: Joola Re: a tertrowe? IP: *.* 13.05.02, 17:43
      Czy ktoś używa jeszcze pieluszek tetrowych ?
    • Gość: Madziarek Re: Które pieluchy? IP: *.* 13.05.02, 18:24
      Witaj.Ja na początku kupiłam Huggies Newborn. Są super. Aktualnie również cały czas używamy Huggies Freedom albo Standard. I te i te są dobre. Eksperymentowałam z różnymi pieluszkami jednorazowymi, ale stwierdziłam, że Huggies są najlepsze.Nie polecam kupowania pieluszek tanich typu Bambino (po 60 w jednej paczce)- są tanie, ale wyłazi wszystko bokami, wiec w rezultacie zużywa się ich więcej i wychodzi na to samo. Z czystym sumieniem polecam Ci Huggies"y.Uważam też, że dobre są Pampersy, Libero, Moltex.No, ale decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam.Madzia z 3 i pól miesięcznym Natanielkiem pa :))
    • Gość: kabat Re: Które pieluchy? IP: *.* 14.05.02, 07:31
      Ja przetestowałam chyba wszystko co jest na rynku. HUGGIES są najlepsze. Mają najszersze taśmy zapinające i nic się nie wylewa, bardzo chłonne i cenowo porównywalne.pozdrawiamLidka
    • Gość: kabat Re: Które pieluchy? IP: *.* 14.05.02, 07:33
      Zapomniałam dodać: na początek kup 2 paczki newbornów nie więcej, dziecko błyskawicznie rośnie, poza tym one są prawie w każdym sklepie, więc nie ma problemu. Mój 11 miesięczny Maciek najdłużej używał tych 5-9kg.Lidka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka