Gość: Katarzyna_K. IP: *.* 25.05.02, 11:44 Cześć dziewczyny! Bardzo proszę o radę, jak nauczyć półroczne niemowlę, aby przesypiało całą noc. Chciałam jeszcze zaznaczyć, że jest ona karmiona piersią i tąże piersią usypiana. Proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katarzyna_K. Re: Proszę o radę!!! IP: *.* 25.05.02, 11:45 Cześć dziewczyny! Bardzo proszę o radę, jak nauczyć półroczne niemowlę, aby przesypiało całą noc. Chciałam jeszcze zaznaczyć, że jest ona karmiona piersią i tąże piersią usypiana. Proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_t Re: Proszę o radę!!! IP: *.* 25.05.02, 15:17 Hejmoje bliźniaki też są karmione piersią i o przesypianiu nocy nie ma mowy. Wydaje mi się, że tak to z dziecmi karmionymi cycusiem wlasnie jest, one nie najadaja sie tak na maksa. Moje nawet dostaja na noc kaszke, ale to i tak nie pomaga, mam przynajmniej jedna pobudke, a od 6 to juz wcale nie spia. Jest widno, goraco... to pewnie te przyczynia sie do lzejszego snu... pozdrawiamasiaT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia.d.d Re: Proszę o radę!!! IP: *.* 25.05.02, 20:34 wpisz w wyszukiwarkę "wypłakiwanie" i poczyTajnie zgadzam się z asią T co do dzieci karmionych piersią- To zależy od dzieckamoja Ania ma 6 m-cy i przesypia noc od dawnapozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_t Re: Proszę o radę!!! IP: *.* 25.05.02, 22:04 ooo, zycie mi wraca, moze moje maluchy tez wreszcie sie odczepia w nocy od mamusi i zaczna spac???????? raz im sie udalo spac do 6 ciurkiem... ale najczesciej wstaja o 4-5 i chca sie bawic!!! tego nie mozna nazwac przespana noca... asiaT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania_D Re: Proszę o radę!!! IP: *.* 27.05.02, 20:57 No tak a moja Gabrysia tez ma pól roku i o przesypianiu całej nocy moge sobie pomarzyc... Chociaz, o dziwo, już dwa czy trzy razy spała ok. 5 godz. - to do niej niepodobne A jesli chodzi o tak wczesne pobudki - pomaga mi trochę całkowite zaciemnianie pokoje - zaluzje plus zasłony. Poza tym spie z mała i od dawna nie zwracam na nią uwagi rano . Najczęściej po zjedzeniu albo ponownie zasypia albo czasem chce się bawic i wtedy po prostu daje jej zabawki i się bawi. Dopóki sie nie znudzi i nie zechce przytulic się do mamusi i zasnąc znów na dwie godzinki. Nieraz bywa tak,ze sama zaśnie w trakcie zabawy ale czasem bywa i tak,ze już w ogóle nie chce spac i na to już nie mam żadnej rady. Musze wstawać i juz Odpowiedz Link Zgłoś