Dodaj do ulubionych

zabkowe problemy ---pilne

IP: *.* 26.05.02, 19:11
jeju prosze o rade aleksowi wyrzynbaja sie wlasnie dolne jedynki nie chce gryzagow w ogole tylko przygryza sobie donlna warge, wszytskjoi by bylo oki ale dzisiaj dokladnie godzine temu warga zrobila sie sina po srodku od tego gryzienia jak bym mu dala atramentu zamiast mleczka. Czy mam isc z tym do lekarza czy smao minie? czy inne dzieci tez tak maja???? prosze o rade
Obserwuj wątek
    • Gość: pumba Re: zabkowe problemy ---pilne IP: *.* 26.05.02, 21:07
      Proponuje dac Viburcol (czopek homeopatyczny m.in. na zabkowanie) i posmarowac dziaselka Solcoserylem lub Calgelem). A jesli bardzo go boli to p. doktor powiedziala, ze sporadycznie mozna dac panadol lub Efferalgan w czopku.Pozdrawiam anus
      • Gość: madzia22 Re: zabkowe problemy ---pilne IP: *.* 27.05.02, 21:48
        Pytanie tylko czy boli go to ząbkowanie czy też po prostu swędzi. Jeśli swędzi to nie mam pojęcia, co robić skoro nie chce gryzaczków - może jakieś suchary? albo coś innego do jedzenia co można długo gryźć....Jeśli go boli - jest niespokojny, marudny, gorzej śpi, ma temperaturę - to rzeczywiście przydałby się jakiś środek przeciwbólowy. Viburcol niestety nie na wszystkie dzieci działa (na moje nie), żele są skuteczne ale tylko na krótki czas, poza tym mozna ich używać tylko 3-4 razy dziennie.Panadol i Efferalgan to to samo czyli paracetamol, bardzo skuteczne tylko już mocniejsze w działaniu.Tak się wymądrzam, bo moi chłopcy ząbkują bardzo boleśnie i z przygodami, więc wypraktykowaliśmy już chyba wszystko z pyralginą i ibufenem włącznie.Madzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka