Dodaj do ulubionych

Do Kasi F Kubi

IP: *.* 18.06.02, 09:45
cześc Kasia- moja mała z 2.10.02 tez siedzi tylko troche, nie raczkuje i porusza sie obrotowo- do tej pory sietym nie przejmowałam- przeciez kazde dziecko rozwija sie we własnym tempie- dopiero po przeczytaniu twojego postu sie bardzo przejęłam- moze ja tez powinnam zaczac chodzic na rehabilitacje. czy możesz ewentualnie napisc co jeszcze mówiła twoj znajoma.ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: Kubi Re: Do Kasi F Kubi IP: *.* 15.07.02, 21:06
      cześć, Ewa, przepraszam ,że kontaktuję się tak póżno. mam nadzieję, że otrzymałaś mój wczorajszy mail.Tak jak pisałam, mała musi ćwiczyć. Teraz najchętniej by sama stała, ale nie może, najlepsze dla niej będzie raczkowanie. Ma zaburzone napięcie mięśiowe. Porusza się do przodu, podkurczając prawą nóżkę, więc pracuje jakby tylko jedna część ciała, a to może spowodować asymetrię. Mam już pewne doświadcznie w tych ćwiczeniach, mój 2,5 letni synek ćwiczył przez pierwszy rok żcia, miał obniżone napięcie mięśniowe. On jednak ćwiczył chętnie. Te ćwiczenia małą drażnią, i są dla mnie niewdzęcznym obowiązkiem.Częso słyszę, zostaw małą , sama sobie z tym poradzi, ale obawiam się,że nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka