Dodaj do ulubionych

Wymioty - PILNE

IP: *.* 13.08.02, 18:07
Mój synek ma 8 miesięcy. Dzisiaj zwymiotował po jedzeniu - na pewno nie było to ulanie (znacznie więcej).A było to tak:Zjadł mleko z kaszką (próbowałam wczesniej dla odmiany dać mu mleczko z kelikiem kukurydzianym, ale nie chciał - zjadł może ze 40ml) - dlatego po tym dostał mleczko z ulubioną kaszką.Po drzemce wypił soczek gerbera brzoskwiniowy (około 60ml) - soczek o tym smaku pił pierwszy raz. Następnie, podczas zabawy, jadłam nektarynkę i dałam mu troszkę possać - nie robił tego pierwszy raz i do tej pory po nektarynce nic mu nie było.Po upływie około 40 min zwymiotował :(Dodam, że nie było widać żadnych innych oznak nieprawidłowości - był uśmiechcnięty i chętny do zabawy.Po godzince nadszedł czas na obiadek.Widząc, że jest ok, dałam mu zupkę ze słoiczka - taką, która nie jadł po raz pierwszy. Po 2 godzinach, dałam mu herbatki rumiankowej i zwymiotował też obiad...Sprawdziłam - temperatury nie ma i pije herbatkę normalnie. Brzuszek jest miękki a mały jest chętny do jedzenia.Po kapieli nie dałam mu mleczka, tylko herbatkę i wcześniej położyłam go spać.Nie wiem co o tym mysleć. Na wieczór sprawdziłam temp - nie ma podwyższonej.Dodam, że zachowywał się całkiem normalnie...Dziewczyny, napiszcie co o tym myslicie - ja jestem poddenerwowana...
Obserwuj wątek
    • Gość: agis Re: Wymioty - PILNE IP: *.* 13.08.02, 18:36
      wyglada mi to na zabki - mojemu kubusiowi przytrafilo sie to kilka razy, w nieduzych ilosciach (ale wiekszych niz ulewanie) wlasnie przy pierwszych zebach (wtedy mial 9 mies). temperatury nie sprawdzalam ale nie wygladal na goraczkujace dziecko, zachowywal sie normalnie. poczatkowo nie chcialo mi sie wierzyc ze wymioty moga byc spowodowane zebami, ale mojej kolezance nawet pogotowie tak stwierdzilo, a tu na forum tez byl gdzies taki watek. oczywiscie to tylko jedna z mozliwych wersji.
      • Gość: PETRA Re: Wymioty - PILNE IP: *.* 13.08.02, 20:10
        Mój mały ma już jeden ząbek - myslisz, że może tak byc przy kolejnym?Jak długo taka sytuacja może trwać (jeśli to to)?Dzieki za bardzo szybką odpowiedź
    • Gość: pumba Re: Wymioty - PILNE IP: *.* 13.08.02, 20:19
      Mojemu Krzysiowi tez sie tak czasem zdarza. Przewaznie wtedy gdy dostaje cos nowego do jedzenia. Niektore pokarmy zle toleruje. Obserwuj Go, na jakis czas odstaw nowosci i potem znow obserwuj. Pozdrawiam anus
    • Gość: gemma Re: Wymioty - PILNE IP: *.* 13.08.02, 21:38
      Ja też obstawiam wprowadzenie nowości jako przyczynę wymiotów. Nastepnym razem przy podawaniu tego soku zwróć uwagę na to, czy dziecko zareaguje tak samo - może soczek brzoskwiniowy mu nie służy. ;) Moja Zuzka np. wymiotuje po soku z aronii - nie bardzo wiem, dlaczego, po prostu tak ma i już. Ale przekonałam się o tym dopiero, jak zwymiotowała trzeci raz (wydarzyło się to w ciągu dwóch miesięcy) - dopiero wtedy przyszlo mi na myśl, że to nie przypadek.Jeśli wymioty nie będą się powtarzać, myślę że nie masz powodu do niepokoju.POzdrawiam :hello:gemma
      • Gość: aneea Re: Wymioty - PILNE IP: *.* 14.08.02, 10:09
        hej Gemmato dziwne bo mnie tez zawsze po soku z aronii "ciagnie" (jesli wiesz o czym mowie ;) ) i ogolnie czuje sie strasznie "zmulona" ;). Ciekawe co w nim jest takiego, ze tak dziala :what:. Pozale sie jeszcze, ze w ciazy mialam zalecenie lekarza, aby wypijac 2 szklanki soku a aronii dziennie. Po kilku miesiacach picia ;) tak mi sie poprawily wyniki badan krwi, ze az sama bylam w szoku.to tyle ode mnie - zupelnie nie na temat. Wybaczcie.. :)
        • Gość: gemma Re: Wymioty - PILNE - ja też trochę nie na temat :) IP: *.* 14.08.02, 10:23
          Aneea, nie napisałam tego wczoraj, ale ja po soku z aronii też się marnie czuję, zwłaszcza w ciąży nieraz przyszło mi oddać, co nie moje. ;) Myślałam, że Zuzka ma to "po mnie", ale widać coś w tym paskudztwie jednak tkwi. :ouch:POzdrawiamgemma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka