Dodaj do ulubionych

ZĄBKOWANIE A PODWYŻSZONA TEMPERATURA

IP: *.* 14.09.02, 20:38
Czesc, ciekawa jestem czy u Waszych dzieci wystapiła podwyższona temperatura podczas ząbkowania. Moja corka ma 10 miesięcy, 4 zęby i podwyższoną temperaturę. Dzisiaj pediatra nie stwierdziła zadnych objawow chorobowych, wyłącznie podejrzenie , ze to kolejne zeby spowodowały podwyższoną temperature (ok.37,5-38 oC)(widoczne slady wyrzynania sie kolejnych zabkow). Czy myślicie, ze to normalne? Starszy syn nie miał z tym kłopotów i dlatego ciekawa jestem czy taka reakcja jest czesta?????Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mocar Re: ZĄBKOWANIE A PODWYŻSZONA TEMPERATURA IP: *.* 15.09.02, 05:01
      Czesc!Kiedy moim chlopakom prawie 10 miesiecznym zaczely wychodziczabki bylam przygotowana na najgorsze.Ucieszylam sie kiedy dolne jedynki wyszly bez problemowo,jednak gorne jedynki pokazaly jakie potrafia byc zlosliwe.Wyladowalismy na pogotowiu bo temperatura zaczela przekraczac 40 stopni.Myslalam,ze to moze jakas infekcja,lekarz zrobil wszystkie mozliwe badania,lacznie z przeswietleniem brzuszka i nic.Kazal czekac i podawac plyn na zbijanie goraczki.Po paru dniach pojawilo sie zaczerwienienie i pogrubienie dziasel.Mam nadzieje,ze pozostale zeby beda wychodzic lzej i nie beda moje bidulki juz tak sie meczyc.Pozdrawiam-Joanna
    • Gość: oladrab Re: ZĄBKOWANIE A PODWYŻSZONA TEMPERATURA IP: *.* 16.09.02, 21:37
      Moja dzidzia miała troszkę temperature podwyższoną i ogólnie źle zniosła pierwsze ząbki, myślę ze to częste. Słyszałam też o biegunkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka