Gość: mariuch IP: *.* 07.10.02, 18:35 Nasza córeczka cały czas wygina się na boki lub do tyłu. Rozebrana i położona na pleckach wygina się na boki, a podczas snu jest zawsze przekrzywiona w bok lub w tył. Wasze maleństwa też tak robią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariuch Re: nasza mała się wygina IP: *.* 07.10.02, 18:35 Nasza córeczka cały czas wygina się na boki lub do tyłu. Rozebrana i położona na pleckach wygina się na boki, a podczas snu jest zawsze przekrzywiona w bok lub w tył. Wasze maleństwa też tak robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domisia a pytałaś terapeutów? IP: *.* 07.10.02, 19:12 ja nie mam dziecka, wiec trudno mi mówić o innych dzieciach. Ale skoro wzbudza to Twoje wątpliwości, to Twój instynkt z pewnością wskazuje dobrą drogę. Funkcjonuje takie stowarzyszenie terapeutów NDT-SI. Pan Peweł Zawitkowski z tego stowarzyszenia współpracuje z Fundacją Rodzić po ludzku - www.rodzicpoludzku.pl - byłam na jego wykładzie właśnie w tej fundacji. Sądzę, że jeśli zadzwonisz do Fundacji to będą mogli Tobie poradzić jak odnaleźć to stowarzyszenie. Może to wyginanie związane jest z asymetrią? napisz jeśli coś się wyjaśni.Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwilczynska Re: nasza mała się wygina IP: *.* 08.10.02, 11:19 CZeść!Mój synek (3,5 misiąca) też się wygina, a jest najzupełniej normalny i zdrowy (byliśmy u neurologa). Wygina się nawet jak go podnoszę na rękach, aż sama się boję. Myślę, że to po prostu taka jego gimnastyka i skoro tak mu jest wygodnie, to niech tak sobie śpi. Za to na brzuchu śpi prosto. Myślę, że nie ma się co martwić.PozdrawiamGośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.suleiman Re: nasza mała się wygina IP: *.* 08.10.02, 15:57 Nie chce Cie oczywiscie straszyc, ale chyba lepiej bedzie jak pokazesz dziecko specjaliscie. Ja jestem matka chlopca urodzonego z problemem neurologicznym. Objawialo sie to wlasnie wyginaniem i asymetria, a zwiazane bylo ze zmiennym napieciem miesni (niedotlenienie okoloporodowe). Byl rehabilitowany przez 1,5 r. i dzis nie ma sladu. Dlatego wlasnie uwazam, ze nie powinnas tego tak zostawic. Lepiej jesli okaze sie, ze przesadzasz z troski, niz jak Ci powiedza za czas jakis, ze cos przegapilas. Ja mialam szczescie poznac Pania Zosie ze Szpitala na Zelaznej (wspanialego specjaliste rehabilitacji NDT Bobath), ktorej nasz syn zawdziecz calkowita sprawnosc. Jak chcesz, to napisz na priva, to podam szczegoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emama Re: nasza mała się wygina IP: *.* 09.10.02, 10:38 Moja mała się wygina i pani Neurolog stwierdziła wzmożone napięcie mięśniowe, zaleciła rehabilitację i masaże. Po 1,5 miesiąca okazało się, że dmuchaliśmy na zimne. Taka już Wiktorii uroda, że się wygina i strasznie denerwuje. Zobacz czy córeczka ma zacisnięte piąstki, bo to bardzo często towarzyszy objawom neurologicznym. Nie chcę Ciebie straszyć, ale lepiej zapobiegać niż leczyć. Znajdź dobrego neurologa i sprawdź stan zdrowia córeczki, będziesz spokojna, że zrobiłaś wszystko co trzeba.Pozdrawiam. Asik. Odpowiedz Link Zgłoś