Dodaj do ulubionych

nocny marek - pomocy

IP: *.* 07.10.02, 23:33
Moja dziesięciomiesięczna córeczka doszła ostatnio do wniosku, że spanie od 21 do 8 rano jest strasznie nudne. Postanowiła zatem wprowadzić pewne innowacje. Po godzinie nocnego snu wstaje rześka jak skowronek i chce się bawić. Przez pierwsze dwie noce próbowaliśmy ją spowrotem uśpić, zwłaszcza, że wcześniej też zdażały jej się przebudzenia, ale walczyła dzielnie i wygrywała. pobawiłą się do 1.30, i szła spać. Postanowiłam uśpić ją później - koło 23, raz to pomogło, drugi az już nie. Dodam, że niewiasta odbija sobie te nocne hulanki długim spaniem rano - dziś wstała o 11.30. Może powinnam ją wcześniej zwlekać z łóżka? Poradźcie proszęMartyna
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika Re: nocny marek - pomocy IP: *.* 08.10.02, 09:42
      Widze, ze nie jestem jedyna. Pragne Cie "pocieszyć", ze moj synk tez 10 m-cy przez ostatnie noce postanowił sobie robic przerwe w spaniu. Tak ok 2 godzinek. Wrzeszvczy wtedy, gada sobie, chodzi po nas w lózku. Bardzo ciezkojest go wtedy uspic i trzeba czekac az sam padnie. Lecz on niestety wstaju juz o 6-6.30 rano wyspany w odroznieniu od twojej corci.Chyba trzeba przeczekac, bo chyba nie bedzie to trwac wiecznie.Pozdrawiam Ania.
    • Gość: Kachna29 Re: nocny marek - pomocy IP: *.* 09.10.02, 22:26
      No to ja też się dołącze do szanownego grona mamuś nocnych marków. Mój synek ma prawie 11 m-cy, i za żadne skarby świata nie daje się przekonać, że dzieci zasypiają zwykle ok. 20... Filip zasypia między 22 a 24, co i tak jest wielkim sukcesem, bo kiedyś usypiał znacznie później. Po zaśnięciu nie budzi się(tylko na szybkie jedzonko). Rano śpi bardzo różnie, wstaje między 8:30 a 10:00. W dzień śpi w sumie ok. 2 godzin.Cały czas walczę, aby przestawić go na wcześniejsze zasypianie, ale bezskutecznie. Latem co prawda, to jego późne spanie mi nawet odpowiadało - mogliśmy dłużej gdzieś łazić, ale teraz marzą mi się wieczory, pełne spokoju, tylko ja i mój mąż... :-)
      • Gość: mikimi Re: nocny marek - pomocy IP: *.* 10.10.02, 20:59
        Kachna 29 nie pozostaje mi nic innego jak tylko podpisac sie pod twoim postem obiema rekami, u mnie jest dokladnie to samo tylko z ta mala roznica ze moj misio ma siedem miesiecy. Pozdrawiam
    • Gość: Magdal Re: nocny marek - pomocy IP: *.* 13.10.02, 17:46
      Cóż dodam jedynie, że moja pociecha ma 7,5 miesiąca i zasypia między 22 a 24. Musimy przeczekać :).
    • Gość: kabat Re: nocny marek - pomocy IP: *.* 17.10.02, 07:31
      Moim zdaniem powinnaś skrócić czas spania w dzień i nie pozwalać dziecku spać późnym popołudniem, żeby wieczorem była zmęczona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka