Dodaj do ulubionych

moje dziecko nie chce samo siadać

IP: *.* 06.12.02, 13:31
Nie wiem co mam robić ponieważ mój 9,5 miesięczny maluszek nie chce się ciągnąć sam do siadania.Owszem jak mu pomagam tzn. trzymam za stópki i lekko ciągnę to daje sobie świetnie radę.Lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości w rozwoju, ale ja się bardzo martwię tym stanem rzeczy.Może któraś z mam da mi jakieś rady co można jeszcze robić aby pomoc dziecku w "zaskoczeniu" jak się siada?
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: moje dziecko nie chce samo siadać IP: *.* 06.12.02, 14:04
      Słuchaj, a może to chodzi o samą technikę siadania? Wiesz, nawet dorosłemu ciężko jest wstać na wprost z pozycji na plecach. W każdym razie mój mały ( a ma już ponad 2 lata) najczęściej przewraca się na brzuszek lub co najmniej na bok i tak wstaje - tak mu łatwiej...
    • Gość: Anczula Re: moje dziecko nie chce samo siadać IP: *.* 06.12.02, 21:43
      Cześć!Nie martw się! Moja o miesiąc młodsza córa też sama nie siada. Staram się o tym nie myśleć i nie zamartwiać. Bo ona to natychmiast wyczuwa. Przytoczę Ci tylko (na pocieszenie) historię synka mojego dentysty. Chłopczyk ten najpierw wstał, zaczął chodzić i dopiero nauczył sie siadać. Miał wtedy ponad rok. Jego rodzice byli u wszystkich możliwych lekarzy, rehabilitantów. Rwali sobie włosy z głów. A on jeszcze nie był gotów. Także uszy do góry. Na pewno siądzie!Pozdrawiam!A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka