Dodaj do ulubionych

mam dwa problemy

IP: *.* 19.03.03, 10:29
problem pierwszy nie wiem co sie dzieje ale wogole nie moge sie zalogowac a po drogie poze kturas z mam mi odpowie na pytanie dotyczace mojej prawie 6 miesiecznej coreczki nie wiem czemu sie tak poci przy jedzeniu i nawet jak lezy to z tylu glowka jest mokra prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam wszystki mamy
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka1972 Re: mam dwa problemy IP: *.* 19.03.03, 11:44
      może to brak witaminyD albo zwyczajnie jej za gorąco
      • Gość: Guśka Re: mam dwa problemy IP: *.* 19.03.03, 11:58
        Tez pomyslalam o wit.D
    • Gość: guest Re: mam dwa problemy IP: *.* 19.03.03, 12:01
      u mnie też się dziecko pociło przy jedzeniu i spaniu, zwlaszcza główka. dostawała 1 krople wit D3, potem lekarz zalecił 3 krople wit D3 i przeszło. Wnioskuje z tego że chodziło brak witaminpozdr. kamila
      • Gość: guest Re: mam dwa problemy/dziekuje za odpowiedzi IP: *.* 19.03.03, 14:22
        dziekuje serdecznie za szybka odpowiedz mi pani doktor zalecila dawac witaminke D3 po dwie kropelki amoze to zamala dawka?
        • Gość: Amarina Re: mam dwa problemy/dziekuje za odpowiedzi IP: *.* 19.03.03, 14:37
          Cześć!Mój mały też dostawał 2 krople. Zacznij podawać i zaobserwuj czy córeczka się przestała pocić. Jeśli tak, to dawka jest wystarczająca, jeśli nie to skonsultuj się ponownie z pediatrą. Sama nie zwiększaj dawki.Pozdrawiam :hello:
          • Gość: 21081970 Re: mam dwa problemy/dziekuje za odpowiedzi IP: *.* 22.03.03, 09:46
            Dawkę można zwiększyć wyłącznie po konsultacji z pediatrą.Konsekwencje przedawkowania wit. D3 mogą być baaaardzo nieprzyjemne (zdaje się ze łącznie z upośledzeniem umysłowym, ale nie jestem pewna) czasami trzeba po prostu zmienić preparat np ze zwykłej D3 na Vigantol albo coś innego.Pozdrawiam gośka
    • Gość: MMagda Re: mam dwa problemy IP: *.* 24.03.03, 10:59
      Cześć, w takim przypadku koniecznie powinnaś o tym powiedzieć lekarzowi. Prawdopodobnie zwiększy Maluszkowi dawkę wit. D3. Pozdrawiam Magda
    • Gość: Vase Re: mam dwa problemy IP: *.* 24.03.03, 15:34
      No to mnie dziewczyny przerazilyscie! Brak witamin? Moj synek poci sie przy spaniu (ale tylko przy spaniu i to tylko podczas przedpoludniowej oraz popoludniowej drzemki, kiedy w domu jest dosc cieplo, a przez okno zaglada slonce. Nigdy w nocy, kiedy wylaczam ogrzewanie)Poza tym bardzo sie staram, zeby mial urozmaicona diete. Codziennie je porcje owocow (swiezych), na obiad zawsze co najmniej 4 rodzaje warzyw, jogurty, serki, chlebek, kaszki, mleko... No tak, ale w owocach czy warzywach wit D nie ma.... No to teraz juz jestem niezle przerazona..A do lekarza terminy na za 2 tyg..No chyba, ze ma to po mnie, bo mnie tez zawsze i wszedzie goraco :)
      • Gość: kasia.s Re: mam dwa problemy IP: *.* 25.03.03, 00:57
        Tak ja też sądzę,że to niedobór vit D.kasia :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka