Dodaj do ulubionych

Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!!

06.01.07, 23:35
Mam pytanie, otóż tak sie złożyło iż nie mamy w łazience wanny lecz brodzik z
kabiną prysznicową. W chwili obecnej do brodzika wkładam wanienkę i kąpie
małego który ma 8,5 mies. ale zaczynam miec powoli zagwostkę, bo dziecko
wyrasta już ze swojej wanienki. W najgorszym wypadku moge małego kąpać pod
prysznicem , ale każda z was wie że dla dziecka kąpiel to najlepsza radocha,
no i czy dziecko zaakceptuje kąpiel pod przysznicem? Czy miałyście może taki
dylemat, jeżeli tak to w jaki sposób go rozwiązałyście.
Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lamicka Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 06.01.07, 23:51
      ja akurat w domu mam wanne i kapie w niej Filipka odkad zacza siedziec, czyli
      ok. 6 m-ca
      a jak czasem jade do moich rodzicow to u nich jest wlasnie prysznic
      napelniam wtedy brodzik i tak kapie brzdaca
      wiesz jaka ma radoche?
      zreszta sama zobacz:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,51539855,51560499.html
      • gronka Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 06.01.07, 23:55
        w czym problem? kąp go w brodziku. Nalej wody i niech się pluska.
        • falka32 Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 00:35
          Jeżeli masz bardzo płytki brodzik,to rzeczywiście może być pewien problem.
          Natomiast w głębokim brodziku, do którego możesz nalać wody, znakomicie kąpie
          się dziecko, masz po prostu mini wannę i nie musisz nalewać hektolitrów wody do
          dużej wanny żeby wykapać dziecko ani pilnować cały czas, żeby się nie utopiło.

Może po prostu zmień brodzik na głębszy? To co prawda jest parę złotych, ale
          jaka ulga i na następne dzieci też będzie jak znalazł tongue_outPP
          • maksiunio1 Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 01:09
            falka32 napisała:
            >[...]ani pilnować cały czas, żeby się nie utopiło.

Dziecko w wodzie należy pilnować cały czas.
            A tego co napisałaś wyżej, to w ogóle nie rozumiem. Dlaczego niby dziecka w
            brodziku prysznicowym wypełnionym wodą nie trzeba pilnować?
            • osmanthus Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 06:13
              No wlasnie!
              Przeciez dziecko moze sie utopic w wodzie o glebokosci zaledwie paru centymetrow!
    • sous_sol Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 10:28
      Mój synek ma 15 miesięcy i nadal kąpie się w swojej wanience, bo mamy tylko
      kabinę (z płaskim ujściem wody - co uniemożliwia użycie korka). Nie ma dla
      niego znaczenia wielkość wanienki, ważne żeby była woda!
      • anulaaa Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 10:49
        a brodzik masz płytki czy ghęboki??
        jesli nie chcesz zamieniąc prysznica na wannę tomoże kupcie głeboki brodzik??
        albo kup dużą miskę taką żeby weszła do brodzika ale żeby była większa od wanienkitongue_out

my zamieniliśmy prysznic na wannę bo miałam problemy w ciąży z myciem na stojąco
        no a potem szybko zaczęliśmy kąpać małą w dużej wanniesmile
        teraz sobie innej opcji nie wyobrażamsmile
        • krokre Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 10:51
          Brodzik mam głęboki ale niestety nie mam możliwości zatkania go korkiem sad((
          • mika_p Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 10:53
            Korek kosztuje ze 3 złote.
            • krokre Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 11:03
              Wszystko dobrze ale ja nie mam mozliwości włożenia do otworu okrągłego korka (a
              tylko takie są w sprzedaży)ponieważ jest to otwór z tak zwanym syfonem
              czyszczonym odgórnie, który ma owalny otwór. Gdybym miała możliwość użycia
              korka to nie zadawałabym pytania na forum.
              Pozdrawiam
              • agia31 Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 12:13
                Witam!Ja bym zrobiła korek z miękkiego materiału owiniętego folią - chyba coś
                zadziała jak czasami wystarczy, że ubranie zablokuje wypływ wody.W brodziku
                obowiązkowo należy umieścić matę antypoślizgową. Moja córka tak jest kąpana od
                miesiąca i jest zachwycona.
                • oda100 Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 13:21
                  kapiemy malego pod prysznicem od zawsze. Najpierw na rekach, odkad moze stac,
                  stoi po prostu pod prysznicem, polewa sie sam kubeczkami, bawi sie zabawkami,
                  niezbedna jest mata przeciwslizgowa. Oczywiscie najwygodniej jest w obecnosci
                  rodzica, mamy bardzo duza kabine, ja rowniez w niej wygodnie siedze. W sumie
                  maly ma duzo przyjemnosci i zabawy i przy okazji jest dobrze umytysmile
                • krokre Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 19:11
                  Kochane bardzo dziekuje wam za odpowiedzi. Macie racje i głowę na karku po
                  prostu napcham coś miękkiego do woreczka i umieszczę w otworze. Jeszcze raz
                  wielkie dzięki.
                  Pozdrawiam
      • shady27 Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 13:25
        i miesci sie w niej??? mojemu zaczely nogi wystawac jak mial 5 miesiecy, wiec zaczelam kapac w duzej wannie, a ze jeszcze dobrze i sztywno nie siedzial (niestety dosc pozno zaczal siedziec, zaczal chodzic zanim nauczyl sie samodzielnie siedziec) to kladlam go na brzuszku i mylam.
    • sja75 Re: Kąpiel dziecka a kabina prysznicowa!!! 07.01.07, 18:27
      ja wyciagam sitko i wkładam kulę z reklamówek-korek jak znalazł!!!tez mam tez
      syfon czyszczony odgórnie w wysokim brodziku-jest swietnie a potrzeba matka
      wynalazków
    • rubi21 krokre 07.01.07, 20:10
      miałam też ten kłopot ale zadzwoniłam do serwisu brodzika i okazało sie ze
      syfon można wymienić na korek chromowany, który zamyka się poprzez naciśniecie
      stopą - niestety nie znam fachowej nazwy tego urządzenia, ale kosztowało około
      35 zł.
      • krokre Bardzo ci dziekuję rubi21 i wszystkim innym też 08.01.07, 11:18

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka