Dodaj do ulubionych

Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce?

05.04.03, 19:56
Wlasnie, poniekad mnie to juz ciekawi, tak bardzo
chcialabym pospac troche wiecej niz 4 godziny z
przerwami sad
Moj Franek skonczyl 7 tyg., kiedy jest szansa na to,
zeby spal cala noc? Ja wiem, ze to roznie bywa, jednak
moze mnie to troche pocieszy, bede sobie odliczac dni wink
Asia
Obserwuj wątek
    • martyka Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 05.04.03, 20:36
      Asiu !
      Ja mam 9 miesięcznego synka , który nadal budzi sie co dwie , trzy godziny. I
      tak jak Ty czekam z utesknieniem na TĘ PIERWSZĄ NOC. Ciągle niewyspana Martyka
      • aga173 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 24.07.03, 20:58
        KAMIL dopóki był na CYCU czyli 15 m-cy to budził się regularnie co 1,5-2 h
        dzisiaj ma 27 miesięcy i śpi całą noc i nawet od dwóch tygodni śpi bez smoczka
        ( bo robaczki mu zjadły!!!)Natomiast młodszy Kacper 5 m-cy od początku śpi całą
        noc i sama ok.24 go dokarmiam na śpiąco (też piersią)NIE MA REGUŁY WYTRWAŁOŚCI
        ŻYCZĘ.Ale za to wstają o 5-6 rano.Młodszy by spał tylko Kamil przychodzi z
        orszakiem powitalnym i wszystkich stawia "na równe nogi"
    • katarzynad29 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 05.04.03, 21:24
      Mój Synuś ma 4 miesiące i nocami żre, bo trudno powiedzieć, że jest to
      jedzenie. Trochę na szczęście w przerwach śpi. Ale najgorsze jest to, że znowu
      nie chce usnąć wieczorem, a już czas jakiś temu zasypiał. I to mnie najbardziej
      dobija. I już mi nawet nie zależy, by przesypiał całe nocy gdyby zasypiał w ten
      pierwszy nocny sen tak choć koło 22. Kasia
    • bea4oliv Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 06.04.03, 09:27
      Wejdź na post sen niemowlaka! Sorry ale może sie rozczarujesz, a może łatwiej
      będzie ci wytrwać w nieprzespanych nocach.
    • martwa Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 06.04.03, 13:06
      A ja bede Cie podnosic na duchu, chociaz juz o tym pisalam. Moj Kuba zaczal
      przesypiac cale noce (od ok21 do 8) jak mial 2miesiace i 2 tygodnie, nie
      pamietam dokladnie. Najpierw przespal cala noc niespodziewanie jak poszlismy
      na 21 do kina zostawiajac go z babcia. Dalismy jej milion wskazowek, jak
      karmic, jak przewinac, jak odbic itd. wrocilimy o 23.30 i okazalo sie ze
      jeszcze spi. Maz chcial go nawet obudzic i nakarmic zeby potem nie wstawac, ale
      zrezygnowalismy i....i dobrze bo maly obudzil sie dopiero rano! Potem byl
      tydzien budzenia sie co 3-5 godziny i potem znowu caaaala przespana noc.
      Zauwazylismy ze Kuba spi tak dobrze jak w pokoju jest ok 19 stopni. Zaczelismy
      utrzymywac taka temperature w nocy (co jest trudne bo mamy piece!) i zaczal
      spac do rana! nie wiem czy temperatura miala cos z tym wspolnego - moze to
      przypadek. Teraz moze byc napalone na noc, uchylam troche okna na godzinke i
      maly spi "jak zabity" (teraz ma 4 m-ce i tydzien) . Czego i Tobie zycze smile))
    • asior7 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja ? do martwa 06.04.03, 15:18
      martwa!
      nie chcac zapeszac, chyba masz racje, bo wczoraj
      rzeczywiscie obnizylam temp. w sypialni z 20 do 18
      stopni, cieniutko ubralam po kapieli, dalam mlesio i choc
      sie obudzil po 4 godz., potem spal duzo spokojniej do
      5.30, a teraz spi sobie blogo co jakis czas smile
      Mam tylko nadzieje, ze w nocy tez tak bedzie, niech sie i
      budzi tylko najgorsze bylo to, ze po tym nocnym karmieniu
      zasypial na godzinke, a potem kwekal i kwekal, no to ja
      2-3godz. tylko spalam sad
      zobaczymy, jak to bedzie, jestem dobrej mysli, ze juz tak
      nie bedzie plakal i wiecej sobie nocka odpocznie smile
      dzieki wszystkim smile
      Asia
      • martwa Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja ? do martwa 06.04.03, 20:09
        Zycze dluuugiego spania z calego serca! Ja tak naprawde nie wiem co to znaczy
        spac krotko w nocy bo nawet jak Kuba budzil sie co 3 godziny, to ja albo maz
        karmilismy go, odkladalismy do lozeczka i spal nadal. Ja jestem strasznym
        spiochem i ciesze sie ze Kuba to rozumie smile)) A jezeli chodzi o temperature -
        sama nie lubie jak jest za cieplo i budze sie co chwile, wiec moze rzeczywiscie
        cos w tym jest.
        • jaki71 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja ? do martwa 06.04.03, 20:35
          Martwa nie jestem pewien ale wy chyba karmicie dziecko butelka. Przy piersi to
          jak przespi ciagiem 5 godzin to bedzie sukces. Nasza Natalka zaczela spac od
          22, no moze 23 do 4, 5 w okolicy 2 miesiaca. Teraz ma 5 z hakiem i dalej sie to
          utrzymuje czyli spi 5; 6 godzin jedzenie i jeszcze 2; 3 godziny do 8; 9 rano.
          Jesli chodzi o temperature to my przez caly czas mamy w okolicach 19-20 stopni
          (kaloryfery), nawet do kompieli nie podgrzewamy. Jak do tej pory nie chorowala.
          Moze to skrajnosc ale my tez nie lubimy upalu w domu. Wazne zeby nie bylo
          przeciagow a nie zeby bylo w domu goraco przy mniemowlaku.
          Jaki
          • magia22 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja ? do martwa 07.04.03, 16:33
            jaki71 napisał:

> Martwa nie jestem pewien ale wy chyba karmicie dziecko butelka. Przy piersi
            to
            > jak przespi ciagiem 5 godzin to bedzie sukces.

Nieprawda
            To jest zupełnie indywidualna sprawa, moja córcia ma 2 miesiące i od samego
            początku przesypia całe noce, mimo że była karmiona piersią, spała po 9-12
            godzin

Magdalena mama Oleńki smile
          • asia-ch Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja ? do martwa 05.06.03, 00:00
            jaki71 napisał:

> Martwa nie jestem pewien ale wy chyba karmicie dziecko butelka. Przy piersi
            to
            > jak przespi ciagiem 5 godzin to bedzie sukces.

Ja karmie moja córeczkę piersią. 31 maja skończyła 4 miesiące i jak ją położę
            do łóżeczka to śpi od 21 do 7 rano, natomiast gdy śpi z nami w łóżku to budzi
            się na cycunia.
            Asia
      • orald Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja ? do martwa 04.06.03, 17:26
        asior7 napisała:
        (...)> zobaczymy, jak to bedzie, jestem dobrej mysli, ze juz tak
        > nie bedzie plakal i wiecej sobie nocka odpocznie smile
        > dzieki wszystkim smile
        > Asia

Ciekawy temat, ale brakuje happy endu. Asiu napisz czy poprawiło się ze spaniem.
        Ukłony
        Orald
    • asia.t Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 06.04.03, 21:26
      moje dzieci mają skończone 16 miesięcy. Niedawno przestałam je karmić i w
      zasadzie to dopiero teraz przesypiają całe noce. A i to czasem się budzą... sad
      nie z głodu, złe sny, gorąco, zimno, smoczek wypadł, szmatki nie ma... wink taki
      nasz los. wink
    • libra.alicja Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 06.04.03, 21:56
      Moja córka była wyłącznie na piersi i ssała co ok. 3 godziny,także w nocy.
      Po 6 tygodniach sama zrezygnowała z jednego nocnego karmienia, po 2 miesiacach
      z kolejnego, a mając 4 miesiace przesypiała 10 godzin bez jedzenia (bez
      obudzenia się nawet na moment), a rano po przebudzeniu grzecznie leżała i
      gadała sobie do wariatów z karuzeli nad łóżeczkiem czekając, aż wstaniemy.
      Uznaliśmy, że nie ma sensu żebym nadal z nią spała (spałam na kanapie w jej
      pokoiku) i ku radosci męża wróciłam do sypialni.
      Wszyscy zazdroscili nam takiego grzecznego dziecka, które w tym wieku samo śpi
      sobie w swoim pokoiku przez całą noc...

... ale jak Basia miała 10 miesięcy zaczęła ząbkować i budzić się w nocy i
      zdarzały mi się wtedy nocne karmienia, ale to już całkiem inna historia.
      • gusiak_mama_kacperka Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 07.04.03, 15:41
        Kacpi sapła słodko całe noce gdy skończył 3 miesiące. Ale gdy skończył 7 i
        dostał pierwszych ząbków znów sie zaczęło. Wygralismy z tym teraz - od tygodnia
        mały przesypiał do 5.00 rano, a od dwóch dni spi do 7.00 Kładziemy go o 20.00.
        Cytuję moją metodę z innego wątku:
        "Kiedy już chodziłam nie tylko niewyspana, ale i ścierpnięta od nocnego
        karmienia po kilka razy, połamana i w ogóle w fatalnym nastroju, a Kacpi
        skończył 11 i pół miesiąca, powiedziałam dość. I zaczęliśmy z mężem krucjatę.
        Ponieważ wiem, że mój synek nie lubi dużych, gwałtownych zmian, więc wszystko
        robiliśmy powoli, ale wystarczyły 2 tygodnie i mały śpi od 20.00 do 5.00 rano
        ciurkiem (potem jeszcze zasypia), a czasem nawet do 7.00. Z dnia na dzień jest
        lepiej i mam nadzieję, że juz niedługo będzie spał całą noc.
        Nie korzystałam z książek, bo kiedy dziewczyny opisywały metody uczenia malucha
        spać, to mi jakoś serce się kroiło - nie umiałabym zostawić synka płaczącego
        bez wsparcia z mojej strony.
        Więc jak? Najpierw przyzwyczaiłam go do jedzenia normalnej kolacji - kaszka,
        kanapeczki, placuszki -coś, co skutecznie wypełniłoby brzuszek.
        Krok drugi - najboleśniejszy - odmówiłam mu piersi w nocy. Oczywiście Kacpi
        budził sie kilka razy, więc pierwszego dnia obiecałam sobie, że skończymy z
        karmieniem w okolicach północy. Okazało się, po półgodzinnym płaczu, tuleniu
        przytulanki i zawodzeniu, że mały zasnął bez piersi i... przespał do 5 rano.
        Wtedy już cycusia dostał. Niestety od północy w naszym łóżku, ale nie chcę, aby
        dziecko poczuło, że nagle rodzice go nie kochaja - odstawka od piersi i jeszcze
        wyrzucenie z ciepłego łóżka - to by było za wiele...
        Kolejnej nocy nie budził się już o północy (sama w to nie wierzyłam) tylko koło
        trzeciej rano - więc znów przetrzymanie. Tym razem wystarczył tata i po 10
        minutach mały znowu spał - szybciej niż przy piersi. Obudził się dopiero po
        7.00.
        I tak każdego dnia budził sie coraz później w nocy. Aż pierwszy raz obudził się
        o 5.00 rano. Byłam niekonsekwentna i dostał cycusia sad. I spał do 7.00, kiedy
        to wszyscy w domu wstają.
        Potem spał od 20.30 do 5.00 w swoim łóżeczku. O piatej budził mnie płacz -
        mały lądował u nas, ale cycusia już nie było. Dziecko po 10 minutach sie
        uspokoiło, po 17 minutach - patrzyłam z tęsknotą na zegarek wink - zasnęło
        wtulone w mój policzek i obudziło sie dopiero po siódmej.
        Od dwóch dni Kacper przesypia cała noc w łóżeczku- od 20.00 do 7.00 rano, a ja
        chodzę tak wyspana, ze aż w to nie wierzę.
        Powodzenia
        • gusiak_mama_kacperka Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 07.04.03, 15:44
          Prawda też z temperaturą - my marzniemy, a dziecko lepiej spi, gdy jest
          chłodno. Tak samo podczas dżemki w ciągu dnia - otiweram okno i mały spi dwie
          godziny. Przy zamknietym - 30 minut wink
    • kamyczek_edziecko Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 08.04.03, 11:06
      tak, z temperaturą to święta prawda. moje dzieci przesypiały noce w wieku 3, no
      może 4 tygodni. u nas temp - ok 17 - 18 i żadnego nagrzewania do kąpieli. ale
      one spały tylko na brzuszkach. na plecach pobudka po 10 minutach gwarantowana.
      poza tym karmione butlą od urodzenia.
      życzę spokojnych nocy kamyczek
    • edytkus Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 08.04.03, 22:52
      Alexandra do 4tego m-ca budzila sie co 2-4 godz, w 4tym co godzine, a w 5tym
      powiedzialam dosc i odtad mala spi w nocy 10-12 godz. pod rzad. Byc moze
      dziewczyny maja racje co do temperatury, ja sie trzese pod koldra a dziecko spi
      jak susel pod flanelowym kocykiem.
      • blesia przesypiaja cale noce? do edytkus 09.04.03, 14:14
        edytkus napisała:

a w 5tym powiedzialam dosc i odtad mala spi w nocy 10-12 godz. pod rzad.
        a jak to zrobilas???? bo moja mimo prosb mnie nie sluchasmile moze zdardzisz?
        blesia
        • edytkus Re: przesypiaja cale noce? do edytkus 10.04.03, 03:17
          Blesia, oczywiscie to "dosc" skierowalam do siebie samej smile
          Duzo zalezy od dziecka, no i nie zaleca sie stosowania zadnych metod dopoki
          dziecko nie skonczy 6 m-cy. Zauwazylam ze moja corka ma lepszy humor gdy
          dluzej spi i pare razy udalo jej sie przespac ok. 5 godz. pod rzad, i
          pomyslalam ze ona jest gotowa na "nauke" i ze moze warto sprobowac. Chodzilo
          mi tylko o to zeby nie budzila sie co godzine a wyszlo jeszcze lepiej. PO
          prostu ktoregos dnia nakarmilam ja przed 17 (niewiele, bo nie byla glodna o tej
          porze) i nie pozwolilismy jej zasnac az do 20. Nie latwo bylo utrzymac glodne i
          spiace dziecko, musielismy ja ciagle zabawiac, odwracac uwage, niestety bylo
          troche placzu i marudzenia jak sie pomysly wyczerpywaly. O 20 kapiel, a potem
          duuuza butla z mieszanka pod koniec ktorej dziecko usypialo. Taka rutyne
          trzymalismy przez pare dni. Nie bylo latwo. W ciagu dnia Alexandra jadla ile i
          kiedy chciala, podobnie ze spaniem, za to przedostatnie jedzenie dostawala o
          17tej. No i czasem nie udawalo sie nam jej utrzymac, potrafila zasnac z
          nienacka i kompletnie nie dawalo sie jej obudzic smile Teraz, po dwoch m-cach juz
          sie nie trzymamy kurczowo tych godzin, zazwyczaj Alexandra zapada w drzemke
          przed kapiela na jakies 15-30 min. Sama sie budzi, przed snem nie je juz tak
          duzo, potem sama zasypia w lozeczku. Tyle ze teraz w dzien posilki dostaje
          mniej wiecej o tej samej porze. Po pierwszej nocy z 12godz. snem bylam w szoku.
          Oczywiscie sama sie nie wyspalam bo budzilam sie regularnie co godz. smile i
          sprawdzalam czy z dzieckiem wszystko w porzadku.
    • mariola233 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 09.04.03, 08:08
      moja Olenka jak miala 2 miesiace juz pszesypiala cala noc tzn.od 21 do 7 rano i
      tak spi do tej pory
    • socka2 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 09.04.03, 13:08
      moja Paula jak skonczyla 1,5 miesiaca to przespala pierwszy raz cala noc. teraz
      spi od polnocy do 9-10.30. jest super smile))))
    • bulion3 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 10.04.03, 18:15
      Witaj Asiu
      Moja córa ma 15 tygodni i wyobraź sobie od jakiś 2 tygodni zasypia ok. godz.
      20.30-21.00 i budzi się ok. godz. 7.00. Czasami sama wstaję ok. godz. 3.00,
      przewijam ją, jeśli jest taka potrzeba i karmię, przy czym malutka jest jakby w
      półśnie. Odkładam do łóżeczka i maleństwo śpi do rana. Poświęcam na to z pół
      godzinki.
      Podobno od 3-4 m-ca, może czasami wcześniej, dzieci regulują sobie pory snu i
      karmienia. Co prawda jest to sprawa indywidualna i jedne przesypiają całe
      nocki, inne budzą się co 2-3 godzinki. Życzę Ci, żeby Twój synuś należał do tej
      pierwszej gromadki.
      Pozdrawiam
    • niuska1 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 10.04.03, 19:21
      Moja Oleńka ma 4 mies. i nigdy jeszcze nie przespała całej nocy. Dodam, że
      jest karmiona piersią i tylko wtedy gdy już naprawdę padam na twarz dostaje
      mieszankę. To i tak niczego nie zmienia. Budzi się co 3-4 godz. czasem
      rzeczywiście z głodu, a czasem chce jej się po prostu pić. Zauważyłam, że
      lepiej sypia osobno w swoim łóżeczku. Swój rekord snu pobiła jakieś 2 tyg.
      temu, kiedy byłam u mamy. Obudziała się tylo raz i to z wielkiego głodu.
      Myślę, że tak sie stało, bo moja mama mieszka prawie na wszi tzn. w małym
      miasteczku, a my w dużym mieście i świeże powietrze Oli posłużyło. Ja
      osobiście już nie mam nadziei( przynajmniej w najbliższym czasie) na przespane
      nocki.
      Magda mama Oli
      • umargos Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 24.04.03, 23:54
        Witam! Hmm...to pewnie różnie bywa...moje maleństwo przespało całą noc pierwszy
        raz jak miała niecały miesiąc, teraz ma dwa i coraz częściej jej się to
        zdarza...ale nie weszło jej w nawyk (może szkoda, ale ja cierpię na bezsennoiść
        więc trochę dla mnie bez różnicy)...choć zdarza się jej że śpi 8-10 godzin (a
        karmiona jest tylko piersią)...ba! podejrzewam że gdyby nie wydalanie i
        związane z tym problemy spałaby tak stale, bo to raczej brzuszkowy kłopot ją
        wybudza i kiedy się budzi w środku nocy to przez dłuższą chwilę nie mogę jej
        przekonać, że jest głodna. Narzekać nie mogę, mniej niż 5 godzin w nocy jej się
        nie zdarza ( w dzień zresztą też tak często robi)i poza początkiem, kiedy była
        całkiem całkiem maleńka (teraz ma 2 miesiące), pediatra ze szpitala gdzie ją
        urodziłam powiedziała, że mam ją budzić na karmienie po 3-4 godzinach (raz
        spróbowałam, przez pół godziny biedne maleństwo nie mogło zrozumieć, że tu
        chodzi o jedzenie...środek nocy a tu takie fanaberie) pozwalam jej spać ile
        chce. Chociaż śpi w sąsiednim pokoju budzę się jak tylko zaczyna się
        wiercić...nie zawsze wstaję od razu i czasem mała zasypia na następne trzy
        godzinki :o)))))
        I tego wszystkim życzę...mam całkiem udany egzemplarz...mam nadzieję że to
        rodzinne...bo co prawda teraz nie mogę spać, ale podobno..jak głosi wieść
        rodzinna jako niemowlę tylko jadłam i spałam..moja mała, co prawda aż tak się
        nie zachowuje, ale i tak jest pod tym względem wyjatkowym maleństwem osmile)))) a
        ja mam dzięki niej w większości przespane nocki :o)

Pozdrawiam
        Ula
    • meme1 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 05.06.03, 09:10
      czesc moj synek mial 4 mies kiedy pierwszy raz przespal noc(ale rano krzyczal
      z glodusmile)potem 3 mies spal cale noce.teraz kiedy tak goraco w dzien malo je
      za to w nocy budz\i nas 2 razy na papusmilenie martw sie bedzie ok.pewnie
      niedlugo obudzisz sie rano i bedziesz leciec na zlamanie karku bo nie
      wstawalas w no0cy.a ten maly skarb bedzie sie z ciebie smial bo byl tak
      cichutko i was wystrasazylsmile
    • mamamamamama Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 05.06.03, 09:47
      Hej Asiu!
      Muszę ci powiedzieć , że to wszystko zależy wyłącznie od dzieciątka , bo moja
      4 tygodniowa Esterka od urodzenia przesypia całą noc!Wiem.Szczęciara ze mnie.
      Tzn.zasypia około 22:00 , budzi się o 4:00 na cyca , a póżniej dopiero o 8:00>
      Po prostu każde dzieciątko jest inne!!!!!!!!
      Pozdrawiam!
      Karolina + Estera (o8.05.03)
    • marcin_szymczak1 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 06.06.03, 22:16
      Moj synek ma 4 miesiace i wreszcie zaszal przesypias cale noce, zasypia ok 20
      a budzi sie o 7 rano cierpliwosci smile
    • jolach73 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 08.07.03, 22:55
      Różnie to bywa z tymi dzidziusiami. Moja córa do 3 roku życia nie przesypiała
      nocy a syn w 4 tygodniu sypiał od godz. 21 do 5 rano poprostu cud. Teraz ma 11
      tygodni i zdarza się że raz albo dwa razy w tygodniu obudzi się o 2 w nocy a
      tak to około 5. Wszystko zależy od dzidziusia. I niestety musimy się w końcu
      przyzwyczaić do nocnego wstawania i nadrabiać braki snu w ciągu dnia.

Pozdrawiam
      Mama Kaji /13.01.99/ i Kornela /15.04.03/
    • asior7 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 08.07.03, 23:11
      Poniewaz wyciagnieto moj stary watek, melduje poslusznie, ze moj Franus mniej
      wiecej od ukonczenia 4 mies. spi cala nockiesmile)

Czego wszystkim rowniez zyczesmile
      Asia
      P.S. Dziekuje za oddzwiek, nietety nie moglam cieszyc sie tymi odpowiedziami,
      bo chorowalam bardzo i w sumie jszcze choruje, patrz- watek na emamie"jak
      cesarka moze skomplikowac zycie" sad
      Pozdrawiam
      Asia
      • karatina Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 09.07.03, 09:36
        Zazdroszczę wam!!!!! Mój synek ma dwa i pół roku i przespał całą noc może ze
        trzy razy w swoim życiu.
    • karol_ci_a Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 13.07.03, 00:14
      Ja Wam drogie mamy cos poradze. Odkad moj Kacper dobil do wagi 5,5 kg przestal
      jesc w nocy, a to za sprawa ktoregos cudownego poradnika dla mlodych mam. Otoz
      w tymze poradniku napisano, ze dziecko, ktore osiagnelo wage 5 kg jest w stanie
      fizycznie przespac cala noc bez uczucia glodu, a to ze budzi sie nadal w nocy
      jest bardziej przyzwyczjeniem niz potrzeba. Sen dziecku jest rowniez bardzo
      potrzebny. Wiec ja zrobilam eksperyment na moim dziecku i gdy sie obodzilo na
      nocna wyzerke to go troche oszukalam i dalam smoczka (dodam, ze gdy Kacper jadl
      w nocy to zasypial przy piersi po dwoch minutach ssania). Pomeczylam sie 40
      minut nim zasnal, ale oplacalo sie, nastepnego dnia wstal o wpol do szostej.
      Teraz krasnalek ma 4,5 miesiaca i od godz. 21 wieczorem spi do 6 rano, zje
      smaczne sniadanko i chrapie jeszcze do 9.
      Zycze wszystkim mamom powodzenia w osiagnieciu sukcesu.
      Dodam, ze istotna jest konsekwencja, jesli jednej nocy odmowilas malenstwu
      jedzenia to drugiej nocy sie nie poddawaj jesli nadal bedzie sie budzilo.
      • dewcia Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 13.07.03, 10:14
        Gratuluję, u nas żadne próby nie przynoszą rezultatów. Moja córcia ma 10
        miesięcy i potrafi obudzić się w nocy nawet 6 razy (jak śpi po 3 godziny naraz
        to ja uważam taką noc za święto)i o 6.00 rozpoczyna dzień. W dzień zjada już 5
        posiłków i praktycznie już nie chce cyca, za to w nocy cyc niezbędny i to
        wcale nie do zaspokojenia głodu. Dziś obudziła się o 01.30 (poraz trzeci w
        nocy), stanęła w łóżeczku i przez godzinę dawała koncert (nie pomagał smoczek,
        głaskanie po głowie), skapitulowałam, bo ileż można - przystawiłam ją do
        piersi, dwa razy possała i śpi.Dzieci sa różne, ja już przestałam liczyć na
        przespaną noc przynajmniej przed ukończeniem roku przez moją córcię. We
        wrześniu będę definitywnie odstawiać ją od piersi, ale nie łudzę się, że to
        coś pomoże. Nie mniej jednak trzymam kciuki za wszystkie niewyspane mamy.
        Pozdrawiam Ewa mama Zuzi.
    • k1w0 Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 14.07.03, 12:00
      Sama chciałabym to wiedzieć ....... mój "dzidziuś" ma ponad 2,5 roku i nadal
      nie przesypia nocy !!!!

Ale Cię pocieszyłam hi hi

Zyczę wytrwałości Ania
      • jklk Re: Kiedy dzidziusie przesypiaja cale noce? 24.07.03, 22:58
        Moja córka ma 2 lata i 7 miesięcy i wciąż kładąc się wieczorem do łóżka, nie
        wiem, czy dośpię bez przerwy do rana. Oczywiście zdarzają się noce, że się nie
        budzi (np. wczoraj), ale, niestety całkiem często jednak się budzi - bo katar,
        bo kaszel, bo ząbki jeszcze rosną, bo koszmarny sen, a czasem to już zupełnie
        nie wiadomo dlaczego. I do tego jeszcze się jej czasem zdarza, że zupełnie nie
        chce spowrotem zasnąć. Horror, naprawdę...
    • yula Pytanko do mam karmiacych piersia:) 25.07.03, 15:12
      Mam pytanie do mam karmiacych piersia i majacych dzieci ktore przesypiaja
      ponad 6-77 godzin, jak taka przerwe znosza piersi? Ja mam 3 mies synka, i jak
      przespi czsami 7 godzin, to mam przepelnione piersi, az do bolu. pare razy sie
      zdarzalo ze go budzilam zeby cos zjadl i mi oproznil piers. Co prawda to sie
      zdarza baaardzo rzadko, regula ostatnio 4-5 godzin wieczorem a pozniej co
      godzina - dwiesmile
      • mamamona Re: Pytanko do mam karmiacych piersia:) 27.07.03, 23:54
        dziewczyny mające malutkie niemowlaczki,

nie chcę być złym prorokiem, ale wasze dzieci też pewnie przestaną spać całe
        noce. moja Polcia spała jak aniołek do 6 miesiąca życia, i potem, jak za
        dotknięciem czarodziejskiej różdżki, przestała.
        nie wiem od czego to zależy??? kryzys paliwowy???? dojrzewanie układu
        nerwowego?? nie wiem...
        jak była maciupka, zewsząd słyszałam komentarze, że powinniśmy iść do
        częstochowy na kolanach w podziękowaniu za tak pięknie przesypiające noce
        dziecko. teraz pobudka jest co 2, no góra 3 godziny, więc mała już od momentu
        jak kładziemy się spać, po prostu ląduje w naszym łóżku (kiedyś spała cały
        czas z nami, ale odkąd raczkuje, spadła niestety już kilka razy, więc dla
        bezpieczeństwa sama śpi w łóżeczku).
        jak się z nią kładę w łóżku, właściwie nie wyciąga cycka z buzi! a przy
        jakiejkolwiek próbie reaguje histerycznym płaczem kończącym się wymiotami!!!

życzę Wam dzieci przesypiających całe noce!

pozdrawiam
        Mona mama 10miesięcznej Polci
      • mamamona Re: Pytanko do mam karmiacych piersia:) 27.07.03, 23:57
        yula,

jeszcze o tych przepełnionych piersiach. nadejdzie taki dzień, że laktacja ci
        się ureguluje (będziesz miała wprost wrażenie, że tam nic nie ma). zniknie
        wrażenie przepełniania, mrowienia,że nie wspomnę o przeciekaniu. mleczko
        pojawi się w chwilę po rozpoczęciu przez dziecko ssania.
        oczywiście sytuacja może się powtórzyć jeśli dziecko nie będzie karmione
        nietypowo długo. z czasem piersi przystosowują się do częstotliwości
        karmienia, i nie reagują "przepełnianiem" nie w porę.

pozdrawiam
        Mona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka