IP: *.* 05.12.01, 17:05
kolkaBędę je miała, ale nie mam trzech par rąk? co zrobić, żeby jedno nie czuło się zazdrosne o drugie? czy da się je nosić jednocześnie, przynajmniej w późniejszym okresie?
Obserwuj wątek
    • Gość: DOROTA LACHOWICZ Re: kolka IP: *.* 06.01.02, 11:37
      NIEMA TO JAK CIEPŁY OKŁAD (NP.RECZNIK Z KALORYFERA) NA BOLACY BRZUSZEK!!!Jestem mamą trzylatka, który się zacina i jąka. Objawy te nasilają się okresowo i wydaje mi się, że jest to zwiazane z silnymi emocjami jakie odczuwa moje dziecko (jest bardzo wrażliwy). Bardzo uspokoiły mnie porady ,które znalazłam na tej stronie, gdzyż dziadkowie robili z tego już bardzo duży problem (kazali udać się z dzieckiem do psychologa) Bardzo dziękuję
    • Gość: Mama Re: kolka IP: *.* 29.01.02, 13:48
      Termometr w pupie załatwia kolkę!Przegapiłam ten czat, szkoda. Jestem fanką pani Justyny Dąbrowskiej od pierwszego artykułu. Było to o uśmiechu Boga, gdy urodziła się jej córka. Od tamtej pory czytam DZIECKO i uczę się kochać i rozumieć swoje dzieci. Zmieniłam swoje poglądy o wychowaniu, mam nadzieję, że dam moim maluchom a potem dorosłym dzieciom miłość, ciepło i zrozumienie. Pozdrawiam i zachęcam do dalszej pracy.
    • Gość: Beata Re: kolka IP: *.* 22.02.02, 12:45
      kolkaNajlepszym sposobem na kolkę jest noszenie dziecka i śpiewanie, nawet jeśli nie umiemy śpiewać.
    • Gość: Tomek Bartuś Re: kolka IP: *.* 24.07.02, 14:51
      kminek?czy słyszał ktoś o skuteczności spożywania przez mamę 1-2 łyżki mielonego kminku dziennie?- Szamaństwo czy prawda???
    • Gość: marcin Re: kolka IP: *.* 30.07.02, 10:11
      Kminek pomaga! zapewniamCzy mógłby mi ktoś polecić dobrego dentystę dla 3-latka? Chciałabym z nim pójść po raz pierwszy na przegląd, ale na prawdę nie wiem, do kogo. Mały odwiedza różnych specjalistów dość często i jest ogónie bardzo zrażony do lekarzy. Dlatego chciałabym, aby to był lekarz - "przyjaciel" i choć on zyskał sobie sympatię synka.
    • Gość: Agnieszka Nowikow Re: kolka IP: *.* 09.10.02, 20:59
      Cichy szumNaszemu małemu synkowi kolki zaczęły się gdy miał 3 tygodnie. Może brzmi to śmiesznie, ale pomagało (i to od razu!!!) włączenie suszarki do włosów. Remiś się uspokajał i zasypiał. Przez 2 miesiące zepsuły się nam dwie suszarki i podejrzewamy, że sąsiedzi odetchnęli z ulgą, gdy nasz Maluszek wyrósł z tej przypadłości.
    • Gość: jewka Re: kolka IP: *.* 17.11.02, 10:11
      na kolkę suszrka do włosówmojemu maluszkowi nie pomagały ani moja ścisła dieta, ani madrości ludowe (wlewałam w siebie litrami koper, melisę, poiłam go plantexem) ani reklamowane medykamenty. Pomagała suszarka - zamiast ciepłej pieluszki, która szybko stygnie, rozgrzewałam mu brzuszek ciepłym powietrzem. To była jedyna rzecz, która przynosiła mu ulgę!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka