Dodaj do ulubionych

Co z tymi wózkami???!!!!!

11.02.07, 12:34
Czy wy tez macie problem z za małą gondolą??? Mój synek ma dopiero 5 m-cy (7
kg i 68 cm) i juz ledwiutko mieści się do gondoli (x-lander)... Wózki są coraz
mniejsze, a dzieci coraz większe... Teraz jeszcze zimno więc wkładam dodatkowy
kocyk i mały wygląda jak kukiełka.
Jakie macie wózki i jak się spisuja..???

Pzdr
Obserwuj wątek
    • ciapek7 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 12:39
      my jeździmy od 15,5 miesięcy Driverem 3XL , najpierw przez 7 miesięcy w
      gondoli , potem w wersji spacerowej , nie potrzebuję żadnego innego wózka , nie
      jest dla nas za mały , prawda że córka nie należy do olbrzymów (jako 15,5
      miesięczniak waży 10 kg , mierzy 75 cm) , ale fakt , te nowoczesne wózki
      sprawiają wrażenie maławych , ostatnio widziałam Quinny gondolę , to się
      załamałam , przy dużym dziecku to porażka , radzę przeczekać , aż zacznie
      sziedzieć i przesiąść się na spacerówkę , niedługo wiosna !
    • kasia.ola Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 12:47
      my mamy driver 4xl.6,5 miesiąca w gondoli a teraz spacerówka.wózek jest
      super.nie zamieniłabym go na rzaden inny!!!
      • dosaf Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 13:00
        Nasza spacerówka jest super ale gondola do bani...
    • viking03 Ktoś jeźdźi Tutkiem ?? 11.02.07, 13:36
      hej Mamuśki ,

Jestem nowy na tym Forum, bo dopiero za kilka dni zostanę tatą, jescze nie
      kupiłem wózka, zastanawiamy się z żoną nad Tutkiem - model MAX-Plus ...
      Któraś / któryś z Was używa polskich wózków marki TUTEK ??

pozdrawiam
      V03.
      • balbek1 Re: Ktoś jeźdźi Tutkiem ?? 12.02.07, 17:39
        my mamy Tutka Max, rzeczywiście fajnie wygląda, ale niestety już w pierwszym
        miesiącu zaczął okropnie skrzypieć. Dodatkowo samoczynnie skręca w jedną
        stronę. Teraz kupiłabym raczej inny wózek. Pozdrawiam
    • julia78 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 13:41
      My używamy Roana Kortiny - super na zimę - ma jedna z największych gondoli na
      rynku. Jest co prawda cięzki, ale prowadzi sie lekko.
      • viking03 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 14:41
        julia78 napisała:

> My używamy Roana Kortiny - super na zimę - ma jedna z największych gondoli na
        > rynku. Jest co prawda cięzki, ale prowadzi sie lekko.

Hmmmmm...... teraz sobie wyobraź, że w bloku nie masz windy i musisz targać ten
        wózek na 4 piętro po 81 schodach. Dla mnie wybór ciężkiego wózka ODPADA, nawet
        jako dla faceta !!
        • mika1332 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 15:29

• julia78 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 12.02.07, 18:16
          Mieszkamy na 3 piętrze, ale wózek trzymamy w piwnicy, bo tez nie dałabym rady
          wnosić go na górę ;D
          ale jest świetny na polskie warunki tzn. dziury i wyboje. Ostatnio jeździłam nim
          między drzewami w lesie i było super. Mały nawet grubo ubrany i opatulony
          kocykiem swobodnie się mieści w gondoli i z pewnością pojeździ w niej jeszcze
          zanim kupimy spacerówkę
    • mika1332 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 15:23
      Mam Deltima Focusa i sprawuje się bez zarzutu.Synek ma 4,5 miesiąca jest sporym
      chłopem a w gondoli jeszcze dużo miejsca nawet po włożeniu
      śpiworka.Ekspedientki polecajc mi go zapewniały,że będę w 100% zadowolona i
      miały rację!!!!!!
    • zobrien Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 15:29
      Maclaren Tachno XT od urodzenia. Super.
      • phantomka Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 15:33
        Problem tkwi w tym, ze ludzie kupuja wozki, bo fajnie wygladaja, a nie patrza
        pod katem dziecka. My kupilismy Emmaljunge, bo ma, obok chyba Roanu, najwieksza
        i najszersza gondole.
        • benignusia Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 15:59
          m mamy Deltim Voyager 005.i ten typ wózków nam sie podoba,bo jest bardzo
          praktyczny.wózek zworze po schodach jak na spacer wychodzimy,a jak wracamyz
          dworu brałam "torbę"z małą i potem przychodziłam po wózek.super.i co
          najważniejsze-praktyczny i wygodny dla małej.
    • mawo84 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 16:18
      ja mam polską Bartatinę, waży 15 kg a i gondola jest długa(choc wydaje mi sie
      wąska). moja córka ma 5m skończone, nosi rozm74 i 80. mieści się nadal ze
      śpiworkiem i kocykiem.

wybaczci pisownie, spi mi właśnie na ręcesmile
      • teane Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 20:48
        ja też polecam Bartatine Plus firmy Jędroch, wózek nie jest drogi, duża
        gondolka, my się jeszcze mieścimy, synu ma 5 miesięcy i nie należy do kruszynek
        smile świetny wózek na zime. gondolka jest odczepiana, potem na tym stelażu
        montowana spacerówka.
    • agni71 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 22:00
      My jeżdzimy Emmaljungą Classic - duża gondola. Córka ma ponad 6 mies. i jeszcze
      duzo miejsca.

aga
    • lenka1209 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 22:51
      Z moim Quinny to samo nie wiem czy na wiosne mała się w niego zmieści a ma
      dopiero 5 miesięcy
      • viktoria.s Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 12.02.07, 09:16
        My mamy DRIVERA 4XL
        Mała skończyła wczoraj 8 miesięcy i jeszcze jeżdzi w goldolce choć myślimy już
        o zamontowaniu spacerówki (jak zrobi się cieplej) ze względu na to że siedzi od
        dawna sama i od miesiąca sam siada. Gondola spisuje się na medal.
        Waga małej 7,600 i długa 69 cm
        Wózka nie zamieniła bym na żaden inny POLECAM
      • viktoria.s Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 12.02.07, 09:19
        My mamy DRIVERA 4XL
        Mała skończyła wczoraj 8 miesięcy i jeszcze jeżdzi w goldolce choć myślimy już
        o zamontowaniu spacerówki (jak zrobi się cieplej) ze względu na to że siedzi od
        dawna sama i od miesiąca sam siada. Gondola spisuje się na medal.
        Waga małej 7,600 i długa 69 cm
        Wózka nie zamieniła bym na żaden inny POLECAM
        • karinka21 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 12.02.07, 09:56
          viktoria.s, to mój waży tyle, co Twoja córeczka, z tym, że ma 3,5miesiącasmile
          ale ma około 60cm wzrostu. A jeździ atlantic, baby design i bez kłopotu się
          mieści w gondolce.
    • kathee Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 22:56
      miałam gondolę inglesiny
      dzieciak duży i spokojnie mieścił się z różnymi spiworkami, kombinezonamismile
      jeździł w niej ponad 6 m-cy, pod koniec ważył z 10 kilo i mierzył 70 cm
      • jkw2006 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 11.02.07, 23:12
        My mamy Emmaljunga smart duo combi i jesateśmy baaaaardzo zadowoleni. Bardzo
        duża gondola i spisuje sie rewelacyjnie. Minus - cieżki wózek, ale dla nas to
        żaden problem bo mieszkamy w domu...
        pozdrawiam
        • viktoria.s Re:do viking03 12.02.07, 09:22
          Rodzinka ma TUTKA
          Klną w żywe kamienie. Z wyglądu podruba DRIVERA 4XL ale wykonanie mówią że
          tragedia. Najgorsze jest to że po tygodniu tak zaczeły piszczeć i skrzypieć
          amory że wstyd bylo iść po ulicy.
          ODRADZAM
          • wjw2 ADBOR 12.02.07, 15:26
            Może taki egzemplarz im się trafił.
            W miejscowości gdzie mieszkam często spotykam te wózki i nie słyszałam żeby
            skrzypiały.
            Ja mam polski ADBOR duża gondola, dobrze się prowadzi tylko, że ciężki 20 kg,
            ale cóż coś za coś.
            Na początku miałam problem z ogumieniem. W ciągu 3-ech tygodni pękły 3 dętki i
            2 oponki (dwie dętki to wystrzeliły w trakcie jazdysmile
            Zadzwoniłam do producenta i w ciągu tygodnia wymienili mi wszystkie koła, od
            tego czasu jest super.
          • viking03 Re:do viking03 12.02.07, 17:38
            Dzięki za info, zaczynam się zastanawiać, bo wydatek się szykuje około 1300zł
            za model Max Plus ...
            • agni71 Re:do viking03 12.02.07, 22:13
              viking03 napisał:

> Dzięki za info, zaczynam się zastanawiać, bo wydatek się szykuje około 1300zł
              > za model Max Plus ...

1300zl za Tutka?!! Ja za swoj komplet Emmaljungi (Classic) dałam w sumie
              dokladnie 1251 zł!
              1200 zł spacerówka z kolekcji z poprzedniego roku i 51 zł za używaną gondolę.
              naprawdę, jak sie dobrze poszuka, to za 1300 zł mozna kupic coś znacznie
              lepszego od Tutka.

aga
    • doorciaa1 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 12.02.07, 09:22
      a moj ma 2 miesiace i juz sie nie miesci
      • mala_nicki Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 12.02.07, 09:28
        Ja mam Mikrusa alu sprint i wydaje mi się, że gondola jest tak jak kiedyś były-
        spore. Moja mała co prawda ma 5 tygodni ale pozostawia w gondoli mnóstwo miejsca
        • aishka2307 Największa gondola - ROAN 12.02.07, 12:55
          Ja używam Roan Marita. Córa ma 7mcy, wcale nie jest drobniutka, wręcz
          przeciwnie i dalej mieści sie w gondolce z kombinezonem zimowym i kocykiem.
          Dobry, polski wózek - nie potrzeba drogiej Emmaljungi. Po co przepłacać?!
          A że ciężki - cóż cos za coś
          • julia78 Re: Największa gondola - ROAN 12.02.07, 18:24
            No właśnie - cos za coś. Marita i Kortina mimo, że ciężkie prowadzą się leciutko
            Swoją Kortinę często popycham jednym paluszkiem wink Jest stabilny i ma naprawdę
            dużą gondolę, którą można odpinać (nie jest to może najprostsze ale
            wykonalne)Mały nie jest ścisnięty i nawet grubo ubrany swobodnie sie mieści -
            ludzie przesadzają swoje pociechy jak najszybciej w spacerówki i potem maluchy
            mają krzywe kręgosłupy-wiekszosć rozkładanych spacerówek na płasko się nie
            rozkłada tylko do 160 stopni, a nam Kortina posłuzy jeszcze kilka miesięcy na pewno
    • galactica Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 13.02.07, 08:13
      Tako City Voyager - bez zarzutu. Ciezki ale stabilny i duza wyjmowana gondola smile
      • arabela27 x-lander 13.02.07, 09:09
        witaj
        ja równiez posiadam wózek x-lander x1 i fakt, gondola rzeczywiście jest mała.
        Moja Martynka była kruszynką (2860 waga urodzeniowa) ale mimo wszystko i tak
        gondolka posłuzyła nam do 5 m-ca. Ale tak naprawdę nawet gdyby sie w niej
        jeszcze mieściła to i tak nie było mowy aby ja tam nadal wozić bo nie chciała
        leżeć płasko więc zamontowalismy spacerówkę. Przeciez tak naprawdę spacerówka
        ta jest tak rewelacyjnie zabezpieczona( szpiworek, buda, obniżenie do pozycji
        leżącej) że nie widzę powodu aby się marwić
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 15.09.14, 14:11
      Ja mam Tako Alive. Ma dłuuugą gondolę 75 cm niemowlak spokojnie się zmieści, ale już tak na styk tongue_out Niestety samego wózka nie polecam. Ale gondole ma dużą tongue_out
      • neonuffka Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 22.09.14, 12:52
        Kupilismy Graco Evo XT. gondola wydaje się obszerna więc na zimę mam nadzieje nie będzie takiego problemu no bo zimą maluch też jeszcze będzie w gondoli jeździł. Jak na razie ma duzo miejsca choć synek urodził się duzy i grubiutki
    • nowamama2 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 22.09.14, 13:18
      Moja mała urodziła się majac 59 cm i 4 kg wagi. Teraz wazy 5642 g i mierzy pewnie już z 62-64 cm, bo powoli wychodzimy z ubranek 62 cm. jest wysoka i też myślę z niepokojem o zimie, bo nie wiem czy gondola da radę....Na spacerówkę będzie po prostu za malutka, bo nie będzie siedziała.
      Macie jakieś konkretne propozycje wózków z dużymi gondolami ? Proszę o konkretne modele i DŁUGOŚCI GONDOLI smile
      • missgiggles Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 22.09.14, 14:05
        Jedo Bartatina poleca się na spacerysmile Długość gondoli - 80 cm.
      • murwa.kac Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 24.09.14, 07:27
        spoko Nowamama. nie zmarnuje Ci sie gondola, na kolejny czerwiec bedzie jak znalazł.
        • leminia Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 25.09.14, 16:08
          big_grin big_grin big_grin
      • zimahuhuha Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 06.10.14, 10:19
        joolz day, - wymiary zewnętrzne: 82x27x25cm
        - wymiary wewnętrzne: 80x35x20cm
        bardzo lekki wózek, można łatwo złożyć (my mamy mała windę)
    • stara-a-naiwna Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 23.09.14, 19:41
      my mamy MURA (murę) ale nie z maxi cosi tylko z bebe comfort
      gondola jest trochę większa niż inne

sam wózek fajny (bardzo wygodny) i dobrze się prowadzi (też na wertepach)
      niestety duży i dość ciężki (akuratnie dla mnie to nie problem bo mieszkam w domu bez piwnicy)
      • wilkowaona Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 27.09.14, 10:16
        Mój synek wyrósł z gondoli w wieku 4 mcy. W tych nowoczesnych wózkach sa bardzo zgrabne ale małe gondole. Ja mam stokke xplory. A synek urodził sie duzy, 4300g. Przy drugim dziecku kupię wygodna duza gondole, z wielkimi pompowanymi kołami, idealna na spacery po lesie, kiedy to na początku dziecko dużo spi. A potem, gdy wyrośnie kupię spacerowke, moze tez stokke, wspaniale sie jeździ tym wózkiem (po gladkim terenie big_grin )
    • asia_i_p Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 27.09.14, 20:48
      Bebetto Nico, ma dużą gondolę, syn ma 4,5 miesiąca i jeszcze jest sporo zapasu. Jednym z powodów, dla których decydowaliśmy się na ten wózek, była duża gondola.
    • tola2014 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 06.10.14, 11:08
      My wlasnie przed zakupem zwracaliśmy uwage na dlugosc gadoli, bo tak przypuszczalismy, ze dzidzia nam sie dluga urodzi. Kupilismy wozek Carelo model sevilla chyba smile bardzo jestesmy zadowoleni. Jedyny minus to tandetnie wykoname pasy w spacerowce. Ale ogolnie super wozek smile
      • tola2014 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 06.10.14, 11:10
        Przepraszam za literowki, ale pisze razem z glowna zainteresowana. Wozek Camarelo Sevilla
        • bieniewicka Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 06.10.14, 12:07
          Moja 4.5 miesiąca i też podobnych rozmiarów, pod 7kg i 70cm. To juz ostatnie podrygi w naszej teutonii cosmo, wiec nie polecam. Zresztą i tak od ponad miesiąca wózek to największy wróg, bo na płasko nuda i świata oglądać nie można. Jade dzisiaj wypożyczyć nosidło bondolino i zobaczyć czy zaskoczy, bo jeszcze jak jestem z druga osoba na spacerze to mogę malutka nosić na rękach, ale w pojedynkę rąk brakuje żeby wózek dopchać do domu wink No a na chustę moze być u nas za późno, ale tylko 2 razy próbowałam, trzeba wiecej pewnie...
    • monikamar3-3 Re: Co z tymi wózkami???!!!!! 07.10.14, 17:26
      Jak sobie kupilas x landera to masz.... To jedna z najmniejszych gondolek na rynku. NIe wiedzialas o tym? Kupowalas wozek w ciemno, nie czytajac, nie sprawdzajac wczesniej??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka