Dodaj do ulubionych

zielone kupki

21.04.03, 22:49
Jestem mamą 3,5 mies. Ninki. Co jakiś czas pojawiają się u niej zielone
kupki. Co to może oznaczać?
Obserwuj wątek
    • karollaa Re: zielone kupki 21.04.03, 23:55
      Takie kupki pojawiać się mogą, jeśli zjesz coś nieodpowiedniego co niezbyt
      sluży dziecku, może je uczula... Ale jest tez inna mozliwosc - ponoc kupki
      takiego malucha szybko sie utleniaja i zmieniaja kolor na zielony.... jesli
      wiec to sie zdarza akurat gdy nie zmienialas dluzej pieluszki to masz
      odpowiedz. pozdr,
      KArola
      • wioleta4 Re: zielone kupki 06.05.03, 09:12
        zielone kupki to zwykla reakcja utleniania,w momencie gdy dziecko normalnie
        sie rozwija,nie ma zadnej potrzeby leczenia.Moj Damcio mial zielone kupki do 4-
        tego miesiaca,do dzis je to samo mleko,a kupki sa juz inne.
        A juz "zielona kupka,bo dziecko zmarzlo"to wg.mnie jakies banialuki
    • aniawroclaw1 Re: zielone kupki 22.04.03, 11:08
      Zgadza się. Kupka jak się utleni robi się lekko zielona. Nie masz się czym
      martwić smile Pozrawiam
    • granna Re: zielone kupki 23.04.03, 09:16
      Jest jeszcze jedna możliwość..
      Jak dziecko lekko zmarźnie lub jeśli ma odkryty brzuszek i on przemarźnie to
      kupka może być zielona.
      Pozdrawiam
      granna
      • mrufkaa Re: zielone kupki 05.05.03, 22:04
        Hej!
        Wlasnie tez mam ten problem i w koncu skontaktowalam sie z moim zaprzyjaznionym
        i sprawdzonym pediatra. Poniewaz moja mala nie ma zadnych innych objawow
        (skornych, biegunki, ranek za uszami,etc.), ktore moglyby wskazywac np. na
        skaze bialkowa, wychodzi na zaburzenie flory bakteryjnej w ukl. pokarmowym.
        Kuracja: 3*1 ampulka lakcidu przez 6-7 dni. Powinno pomoc. Wlasnie zaczelam,
        mam nadzieje, ze bedzie ok.
        pozdrawiamwszystkie zielonokupkowe bobasy
        • zarra Re: zielone kupki 07.05.03, 17:55
          a ja zauważyłam u mojej 7 tyg. dzidzi, ze zielona kupka jest zawsze po kolce,
          więc napewno ma to związek z ukł. pokarmowym i nie wierzmy w to ,że to od
          zimna! Tak się myslało jak nasze mamy robiły zielone kupki.Teraz wiedza na ten
          temat została rozwinięta o znacznie bardziej prawdopodobne przyczyny.
          pozdrawiam
          Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka