beti_k 21.04.03, 22:49 Jestem mamą 3,5 mies. Ninki. Co jakiś czas pojawiają się u niej zielone kupki. Co to może oznaczać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karollaa Re: zielone kupki 21.04.03, 23:55 Takie kupki pojawiać się mogą, jeśli zjesz coś nieodpowiedniego co niezbyt sluży dziecku, może je uczula... Ale jest tez inna mozliwosc - ponoc kupki takiego malucha szybko sie utleniaja i zmieniaja kolor na zielony.... jesli wiec to sie zdarza akurat gdy nie zmienialas dluzej pieluszki to masz odpowiedz. pozdr, KArola Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta4 Re: zielone kupki 06.05.03, 09:12 zielone kupki to zwykla reakcja utleniania,w momencie gdy dziecko normalnie sie rozwija,nie ma zadnej potrzeby leczenia.Moj Damcio mial zielone kupki do 4- tego miesiaca,do dzis je to samo mleko,a kupki sa juz inne. A juz "zielona kupka,bo dziecko zmarzlo"to wg.mnie jakies banialuki Odpowiedz Link Zgłoś
aniawroclaw1 Re: zielone kupki 22.04.03, 11:08 Zgadza się. Kupka jak się utleni robi się lekko zielona. Nie masz się czym martwić Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
granna Re: zielone kupki 23.04.03, 09:16 Jest jeszcze jedna możliwość.. Jak dziecko lekko zmarźnie lub jeśli ma odkryty brzuszek i on przemarźnie to kupka może być zielona. Pozdrawiam granna Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: zielone kupki 05.05.03, 22:04 Hej! Wlasnie tez mam ten problem i w koncu skontaktowalam sie z moim zaprzyjaznionym i sprawdzonym pediatra. Poniewaz moja mala nie ma zadnych innych objawow (skornych, biegunki, ranek za uszami,etc.), ktore moglyby wskazywac np. na skaze bialkowa, wychodzi na zaburzenie flory bakteryjnej w ukl. pokarmowym. Kuracja: 3*1 ampulka lakcidu przez 6-7 dni. Powinno pomoc. Wlasnie zaczelam, mam nadzieje, ze bedzie ok. pozdrawiamwszystkie zielonokupkowe bobasy Odpowiedz Link Zgłoś
zarra Re: zielone kupki 07.05.03, 17:55 a ja zauważyłam u mojej 7 tyg. dzidzi, ze zielona kupka jest zawsze po kolce, więc napewno ma to związek z ukł. pokarmowym i nie wierzmy w to ,że to od zimna! Tak się myslało jak nasze mamy robiły zielone kupki.Teraz wiedza na ten temat została rozwinięta o znacznie bardziej prawdopodobne przyczyny. pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś