Dodaj do ulubionych

łuski na główce!!!!

21.02.07, 20:48
Córcia ma taki wielki łupież na głowie! Posmarowałam olejuszką i nie zagoiło
się , ( a wcześniej idealnie zadziałało), byłam u lekarza, ten nie kazał nic
robić. W ostateczności mam kupić balneum, ale czym to się różni od olejuszki
czy zwykłej oliwki? Czy tak miałyście i co zrobiłyście?
Obserwuj wątek
    • twixy Re: łuski na główce!!!! 21.02.07, 21:22
      Będziesz chciała to wypróbujesz: posmaruj główkę zwykłą oliwą z oliwek jakieś 2
      godziny przed kąpielą. W czasie mycia głowy użyj szamponu lub mydła i użyj
      najzwyklejszej gąbki do wyszorowania głowy ( mówiąc wyszorować mam na myśli
      zrobić to na tyle delikatnie żeby ciemieniuchę usunąć i żeby nie wróciła)
      • mamakamila3 Re: łuski na główce!!!! 21.02.07, 21:27
        Ja zaraz po kąpieli smarowałam swojemu synkowi główkę dość sporą ilością oliwki dla dzieci i po ok.20 minutach wyczesywałam i to pomogło.

pozdrawiam
    • martyna2001 Re: łuski na główce!!!! 21.02.07, 21:28
      Wywnioskowałam z tego co piszesz, że to nic innego jak ciemieniucha. Jeśli to jest to, mogę ci polecić sposób na pozbycie się jej. Po kąpieli nasmaruj ciepłą oliwką główkę, nałóż na chwilę czapeczkę, potem pożądnie wyczesz grzebykiem. Gwarantuję ci, że to pomoże, jeśli nie od razu to powtórz kilka razy ten zabieg. Mam dwoje dzieci i obydwoje mieli ten problem.
      • sweet.devil Re: łuski na główce!!!! 21.02.07, 21:34
        Tak tak martynko, dokladnie!jA tez tak robilam ciepla oliwka np.
        bambino,czapeczka i na pol godzinki albo godzinke. To wszystko dobrze zmieknie
        i pozniej szczoteczka ladnie zejdzie. Ja robilam to co dwa dni, wtedy wiecej
        ciemieniuszki sie pojawialo i prawie w calosci mozna ja bylo usunac i tak przez
        jakis czas.Ale powinno Ci sie udac, tylko pamietaj nie wolno ciemieniuchy
        zrywac na sucho. A z Balneum daj sobie spokoj bo sie tylko wykosztujesz a efekt
        moze byc ten sam albo mniejszy niz po oliwce dla dziecismile
        • twixy Re: łuski na główce!!!! 21.02.07, 21:37
          Dodam że zabieg wykonałam raz i problem nie wrócił. Wcześniej walczyłam z
          ciemieniuchą tak jak koleżanki wyżej. Nigdy dobrze nie zeszło i wracało co
          doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Zawsze można spróbować kilku sposobów.
          Powodzenia
      • misia824 Re: łuski na główce!!!! 21.02.07, 22:48
        Jak moje dziecko miało ciemieniuche przestałam smarować mu główke oliwką.
        Wyczesywałam delikatnie szczoteczką a dla zmiękczenia jej smarowałam wazeliną
        bezbarwną. Mały skończył roczek i do dzisiaj się nie pojawiła. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka