26.04.03, 15:24
witam czy mozna podawac 7 miesiecznemu dziecku soczek kubus moja znajoma
dawala swemu dziecku takie soczki jak skonczylo 6 miesiecy
Obserwuj wątek
    • lizbetka Re: kubus 26.04.03, 19:11
      Witam ! Jeżeli dziecko jest zdrowe i nie ma skłonności do alegrii to dlaczego
      nie . Moja Asia / 11 miesięcy / pije tylko kubusie - najbardziej jej smakują .
      Ja wiem że najlepiej by dziecko piło soki przeznaczone dle małych dzieci / np.
      bobo- fruty/ ale cóż... Kubuś jest większy i tańszy , to po pierwsze . A po
      drugie tak się ostatnio utarło że aby być dobrą matką należy gotować zupki na
      Zywcu , a najlepiej tylko obiadki ze słoika , mleko po 12 miesiącu
      modyfikowane - broń Boże z kartonu , pieluchy tylko Pampers , tyłeczek myje
      się chusteczkami , a jak buty to tylko Bartek. Nie wiem czy wyraziłam się
      jasno i mam nadzieję że mamy używające tych produktów nie poczują się
      obrażone / bo ja też ich czasami używam/ . Chodzi mi o to że czasami wstyd się
      przyznać w towarzystwie że używam tańszych pieluch czy gotuję na kranówce a
      buciki Aśka nosi zwyczajne , wcale nie za 100 zł. To co tańsze i nie ma napisu
      ATEST takiego a takiego instytutu nie oznacza że jest złe czy trujące.
      Pozdrawiam . LIzbetka
      • dewcia Re: kubus 27.04.03, 20:02
        Ja natomiast wyznaję zasadę, że w przypadku tak małego dziecka im mniej chemii
        tym lepiej, Kubuś nie jest robiony z ekologicznych warzyw i owoców poza tym ma
        też aromaty i takie tam. Myślę, że układ pokarmowy niemowląt nie jest jeszcze
        na tyle dojrzały, by spokojnie trawić to co jest "strawne" dla dorosłych. Ja
        podchodzę bardzo ostrożnie do nowości w diecie mojeje 7-mio miesięcznej córci,
        lepiej dmuchać na zimne, ma jeszcze dużo czasu na poznawanie "dorosłych"
        smaków. Ja polecam soki i potrawy z atestem lub przyrządzane samodzielnie,
        ale też ze sprawdzonych produktów. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka