Dodaj do ulubionych

płatki kukurydziane NESTLE

27.02.07, 10:06
Cześc!
Czy mogę swojej 9 miesięcznej córeczce podac na II śniadanie płatki
kukurydziane NESTLE. Dodam, że powoli wprowadzam już gluten. Co prawda tam
jest go b. niewiele, ale proszę o opinie. Kaszki, kleiki, kluseczki
kukurydziane itp. wszystko jest be od jakiegoś czasu. Chciałabym jej troszkę
jedzonko jednak urozmaicic. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mazajac Re: płatki kukurydziane NESTLE 27.02.07, 10:58
      podciągam watpe bo tez bym chciała wiedzieć,
    • elming Re: płatki kukurydziane NESTLE 27.02.07, 11:32
      Hej!
      Na odpowiedź chyba się nie doczekamy, ale jak się doczekamy to fajnie. Dałam
      jednak dzisiaj córce trochę płatków i zobaczę co będzie jutro, czy pojutrze. Dam
      ci znac jak chcesz. Pozdr.
      • mazajac Re: płatki kukurydziane NESTLE 27.02.07, 20:27
        dzięki, mój zynek ma 8 miesiecy i daję mu już produkty z glutenem, ale płatków
        jeszcze nie próbowałam, napisz jak dawałaś czy tylko z mlekiem czy może z czymś
        jeszcze
        • elming Re: płatki kukurydziane NESTLE 27.02.07, 20:55
          Hej!
          Zrobiłam mleczko modyfikowane- 150 ml i zagęściłam 2 łyżeczkami kaszki. Dałam
          jej to, żeby zjadła. Zostawiła 40 ml ( zęby idą więc malutko je), do tego
          wsypałam garstkę płatków i poczekałam aż porządnie nasiąkną i zrobią się
          miękkie. Potem dawałam jej to łyżeczką, trochę mleczka i trochę płatków, ale
          tyle, żeby dała radę połknąc. Smakowało jej. A potem jak już nie chciała to
          jeszcze wybierałam same płatki namoknięte i jej dawałam, żeby sobie pożuła.
          Teraz jest wieczór i jak na razie wszystko ok. Dam ci znac jutro czy ją bolał
          brzuszek czy nie. Jak wymyślisz inne danie na płatki to też daj znac.
          • sabko Re: płatki kukurydziane NESTLE 27.02.07, 21:31
            Ja dawałam Oliwce "na sucho" uwielbiała je tak sobie jeść. Na początku troszkę
            się bałam bo miała wtedy tylko kilka ząbków i obawiałam się zakrztuszenia ale
            radziła sobie świetnie. Dziś Oliwia ma 2 latka i nadal je uwielbia właśnie na
            sucho smile albo z jogurtem.
            • elming Re: płatki kukurydziane NESTLE 27.02.07, 21:58
              Dzięki! Też bym jej dała ale ma tylko dwa dolne chlip, chlipsmile) Muszę poczekac
    • joasia1234 Re: płatki kukurydziane NESTLE 27.02.07, 22:22
      Ja zaczęłam podawać mojej małej (tak zalecił pediatra) jakoś od 10. miesiąca (z
      jogurtem naturalnym i bananem) - jako 2. posiłek. Teraz dodaję do tego kiwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka