Dodaj do ulubionych

łatwy plan

27.02.07, 11:45
wiem ze duzo piszecie na temat latwego planu i badzo chialabym go wprowzdzić
u mojego 8 tyg bobasa, tylko że ja mam parę pytań i prosiłabym o odpowiedź:
1. mały zasypia mi przy piersi i żadne sposoby go nie obudzą, jak to zrobić
2. co zrobilyście żeby dziecko nie kojarzylo piersi ze spaniem- przez to chce
jesc co godzine a nie chce smoczka
prosze bardzo w miare możliwości o rady
dziękuje bardzo
Obserwuj wątek
    • iora Re: łatwy plan 27.02.07, 12:35
      ja również chciałam wprowadzić łatwy plan, ale z uwagi na to, że mój synek
      również częśto (nie zawsze) zasypiasł przy piersi, trochę zmodyfikowalam zasady
      i jesli usnie przy piersi kłade do łożeczka i dalej spi, a jek nie usnie to
      troche sie pobawimy a potem kłade do łóżeczka i spokojnie zasypia (po ok. 20
      min), czasem trzeba go pogłaskac po główce, ale ogólnie nie ma problemu z
      zasypiamien w łóżeczaku. Może trochę zmodyfikuj do wlasnych potrzeb plan. Ja
      nie jestem zwolennikiem by trzymac się planu za wszelka cene, może potrzeba
      trochę zdrowego podejścia. Chociaż nie wiem jakim typem jest twoje dziecko, bo
      u mnie nie ma kłopotów z postępowaniem z nim, bo jest pomiędzy aniołkiem a
      średniaczkiem
    • mika_p Re: łatwy plan 27.02.07, 13:08
      Pokarm matki słuzy nie tylko dfo jedzenia, ale i do picia. Zimą, rpzy
      kaloryferach i suchym powietrzy, dwumiesięczne dziekco ma absolutne prawo
      domagac się peirsi co godzinę. Niestety, rady śp Tracy stoją w sprzeczności z
      zaleceniami WHO dot. karienia piersią.
      • kiniamum Re: łatwy plan 27.02.07, 13:18
        śp? (świetej pamięci??)...
        • apolonina13 Re: łatwy plan 27.02.07, 14:04
          jak córa miała 1mc zaczęłam je wprowadzać stały rytm dnia(powiedzmy;P)
          pomogło karmienie o określonych godzinach-wcześniej córka wisiała całymi dnaimi
          na piersiuncertain
          zaczęłam jej dawać wodę a karmienie odbywało sie o stałych porach
          córka zasypiała przy piersi bardzo dlugo ale jak tylko ją odstawiłam to zaczęła
          sama zasypiać z dnia na dzień

nejlepiej zacznij od jedzenia-cięzko jest wprowadzić jakiś plan dnai jak dziecko
          je na żadaniesmile
          • jkk3 Re: łatwy plan 27.02.07, 19:01
            dzięki, z tym jedzeniem to próbuje i próbuje własnie przed chwila mialam wielki
            krzyk. Prół sie 25 min bo chcial cyca do usniecia i co, dałam- jak zrobić żeby
            przetrzymać krzyki i nie poddać się!!!
            • penguin33 Re: łatwy plan 27.02.07, 19:39
              Moja mala tez na poczatku zasypiala tylko przy cycu. Ale z powodu kolek dalismy
              jej smoczek i obecnie zasypia ze smokiem. Tylko w nocy przy cycku. Jesli jest
              tak duzym ssakiem to sprobuj ze smoczkiem.
        • mika_p Re: łatwy plan 28.02.07, 01:38
          Si.
          "Sadly, Tracy lost her battle to melanoma on Thanksgiving Day, November 25,
          2004".
          www.babywhisperer.com/babywhispererdcae.html?load=tracy
      • olimpia_b81 Re: łatwy plan 28.02.07, 00:52
        taaa,a latem tez bo pic sie chce(tak goraco itd),i tak w kolko.
        daj smoka,bo teraz ty jestes smokiem dla dziecka.
        a latwy plan nie jest dla wszystkich,wiec zdaj sie na intuicje a nie na ksiazkowe wytyczne.bo zaraz bedziesz sie zastanawiac:czy okres aktywnosci moze byc przed jedzeniem itd.
        takie male dziecko karm na zadanie ale nie lez z cycem na kazde kwekniecie,sprobuj smoka dac.
        a WHO niech samo karmi do 2go roku zycia!
    • czarna_buzia Re: łatwy plan 27.02.07, 21:01
      mój trzymiesięczny synek też tak ma - zasypia tylko przy piersi i na spacerku.
      smoczka nie toleruje.
      ktoraś z koleżanek napisala, że Tracy Hogg mija się z założeniami obecnie
      przyjetymi za wytyczne: czyli karmienie na żądanie.
      doradczyni laktacyjna poradziła, że plan wprowadzić jak synek będzie miał 3,5
      miesiąca nie wcześniej, bo rośnie i potrzebuje jeść. tym bardziej, że około 3
      miesiąca jest kryzys laktacyjny i łatwiej go przejść karmiąc na żądanie.

łatwy plan stosowaliśmy przez ok 2 tyg (pocz w 6 tyg życia synka), było super,
      niestety synkowi się po szczepieniu przestawiło sad
      • jkk3 Re: łatwy plan 01.03.07, 14:42
        ze smoczkiem to nie jest taka łatwa sprawa, próbuje mu dawac codziennie i
        niestety ale maly ma odruch wymiotny (cyc jest lepszy). Pamiętam że starszy
        synek złpał smoczka w wiku 5 mies, jak zabrałam cyca!!!a teraz nie jest tak
        prosto, niestety....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka