mala0603 23.03.07, 15:21 cześć mam rocznego syna i mam problem niewiem czy i jak mam zsuwać mu napletek, boje sie że zrobię mu krzywdę. proszę o pomoc i radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wacyn10 Re: problem męski 24.03.07, 16:44 roczny, to już duży chłopak. Mój ma pół roku i od urodzenia sciągamy mu napletek delikatnie w kapieli, żeby dobrze umyć. Robi to mój mąż. Lekarze mają podzielone opinie - połowa za tym, żeby wcale nie dotykać, druga połowa żeby odciągać do umycia. Może spróbuj w kąpieli delikatnie spróbowac ale z drugiej strony jak do tej pory nie tykałaś ptaszka to może niech tak zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
joannakaw1 Re: problem męski 24.03.07, 18:40 Najlepiej zapytaj lekarza iniech ci pokaże jak to się robi. Mój synek ma prawie 5 miesięcy i okazało sie, że pod nie odciąganym napletkiem było pełno białej "mazi" z której to prawdopodobnie moje dziecko ma bakterie w moczu. Dopiero jeden z wielu lekarzy na to wpadł. A poza lepiej sprawdzić teraz czy schodzi bo u mojej zanojomej syna skończyło się na wizycie u chirurga. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś