Dodaj do ulubionych

dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozcie

30.03.07, 12:30
Jestem roztrzesiona.7 miesieczna coreczka obgryzla troszke papieru z
folderu ,ktory jej dalam do 'potrzymania'.
Co to bedzie? Boze ,co robic? Co ze mnie za matka sad(
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 12:33
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=59936382
    • sloneczko_02 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 12:35
      będzie papierowa kupka....
      • emilly4 Eeeee... 30.03.07, 12:43
        Yyyyy...moja corka zjadla papier,a do tego zdazyla obgryzc patyk na
        spacerze,trawke i kwiatka-zoltego,lisc ktory opadl z kwiatka,paprochy z
        dywanu,buty,sznurowki,metki.....i co ja za to moge,ze w domu mam zagrozenie smile
        dla odkurzaczasmile))))))
        • monika2821 Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozcie 30.03.07, 12:48
          Prosze nie zartujcie- ja jestem w szoku, bo to moje pierwsze dziecko.
          Prosze powiedzcie-nic nie bedzie?Wyjdzie z kupka, bo to kolorowy papier i
          sliski -zatem toksyczny?
          Czego moge sie spodziewac?
          Boze jak ja sie martwie!
          • emilly4 yyyyyy... 30.03.07, 12:52
            Kobieto uspokoj siesmile) Ja tez mam pierwsze dziecko,a tak nie panikuje. Nie boj
            zaby wszystko wyjdzie,a poza tym nie takie rzeczy dzieci juz zjadaly. Co
            innego,gdyby maluch krztusil sie czy cos,ale widocznie wsazystko jest ok,wiec
            przestan sie zamartwiac-bo nie masz po co- i daj malemu/malej cos do popiciasmile
            A nastepny razem jak zauwazysz,ze cos zuje to wsadz palec w paszcze i wyciagnij-
            ja mam wprawe kilka razy dziennie musze cos wygrzebywacsmile) niestety nie zawsze
            moge dostrzec to co widzi moja corkasmile)
          • monikaa13 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 12:54
            a czytalas ten link co ci podalam, spojrz nizej w tematy forum przed chwila
            pojawil sie taki watek, trzeba tylko poszukac

i si enie przejmuj, zjadlo kawalek gazety ok strawi i wydali i nic jej nie
            bedzie, pewnie jeszcze nie jedną dziwna rzecz zje
            • monika2821 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 13:31
              czytalam ten watek i nic wlasciwie z niego nie wynika.
              Ja sie martwie czy taki niemowlaczek nie dostanie jakiegos gigantycznego bolu
              brzuszka!?
              • sloneczko_02 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 13:43
                Po tym jak zjadło trochę papieru - nic jej nie będzie. Na pewno nieomal każdemu
                dziecku to się zdażyło (jako że niemowlaczki wszystko co się zmieści pakują do
                buźki, a to co się nie mieści przynajmniej próbuja. Papier to nic. Ale nie
                uważać trzeba, aby nastepnym razem nie znalazła czegoś innego, czasem my tego
                nie widzimy - a one tak, że gdzieś tam na podłodze zapodział się groszak, igła,
                śrubka... Pełzając i raczkując po podłodze - są chyba lepsze od najlepszego
                odkurzacza...
                • kofkak Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 14:08
                  mój kolega zjadł w podstawówce cały zeszyt od polskiego, bo sie załozył z
                  chłopakami. ani trochę nie zmądrzał, przetrawił wiedzę i "skompostował" big_grinDD
                  żyje i ma się dobrze.
                  • monika2821 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 14:50
                    ...ale coreczka ma 7 miesiecy-to maluszek u ktorego ukl.trawienny nie jest
                    zupelnie rozwiniety
                    • daisy Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 16:16
                      Mój synek ostatnio w H&M zjadł połowę wielkiej kartonowej metki, z kodem
                      paskowym. Było trochę zamieszania przy kasie i to cały kłopot. smile)
                      • kropka.kreska daisy :) moja też w h&m zżarła metkę!!! wczoraj 30.03.07, 16:43
                        chyba sama sobie zjem sobie, bo muszą być pyszne skoro tak dzieci je jedzą chętnie

no i oczywiście też był problem przy kasie smile))
            • mniemanologia Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 31.03.07, 00:23
              monikaa13 napisała:

> i si enie przejmuj, zjadlo kawalek gazety ok strawi i wydali

O ile sie nie myle - czlowiek nie trawi celulozy tongue_out
    • koza_w_rajtuzach Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 16:00

> Co ze mnie za matka sad(

Przewrażliwiona matka.
      Dziecku nic nie będzie.
    • magdalenas10 moja mydło dzis:) 30.03.07, 16:24
      w łazience myłam zeby a ona dorwała sie do mydła.dostała czkawki.dałam jej cyca
      na zapiciesmile nic jej nie jest.
    • kukim Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 16:40
      Świetna prowokacja... to tyle z mojej strony
      • iwonaw moja też zjadła 30.03.07, 22:52
        i potem był w kupce kawałek niestrawiony cały że można było literki przeczytać
        nawet nie zauważyłam jak zjadła miała 4 mc
    • karcia85 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 31.03.07, 10:33
      Hmmm...
      Musisz więc poczekać aż to jedzenie papieru wyjdzie jej bokiem...tzn tyłem...:-
      ).
      Moja też lubi obżerać szczególnie namiętnie papierowe naklejki np na słoikach
      czy butelkach jak w porę jej nie zabierzemy to coś tam sobie podje, ale nie ma
      większych problemów z wydaleniem tego wink))))))))).
    • jufalka Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 31.03.07, 17:08
      zależy ile zjadła... jeśli na prawdę trochę to nic nie powinno się stać, moja
      też kilka razy troszkę obgryzła i nic jej nie było
      • cassandra7 pazlotko od czekolady 25.04.07, 18:45
        a moj - 11 miesiecy zjadl przed chwila kawalek pazlotka od czekolady tzn. takie
        na papierze. czy moze mu coz byc?
        • anulkas86 Re: pazlotko od czekolady 25.04.07, 19:34
          Przecież dzieci jedza tak różne rzeczy że akurat papier z tego wszystkiego
          najlepiej może im wyjśćsmile Mój synek- mam takie wrażenie- że uwielbia papierowe
          pudełka, wszystkie ulotki, gazety, książki. papier to zjada chyba kilogramamismile
    • jemdzieci123 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 17.01.24, 11:59
      Niewiem powinno byc wszystko git bo ja zjadlem 4 noworodki i wszystko git
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka