monika2821 30.03.07, 12:30 Jestem roztrzesiona.7 miesieczna coreczka obgryzla troszke papieru z folderu ,ktory jej dalam do 'potrzymania'. Co to bedzie? Boze ,co robic? Co ze mnie za matka ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 12:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=59936382 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko_02 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 12:35 będzie papierowa kupka.... Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Eeeee... 30.03.07, 12:43 Yyyyy...moja corka zjadla papier,a do tego zdazyla obgryzc patyk na spacerze,trawke i kwiatka-zoltego,lisc ktory opadl z kwiatka,paprochy z dywanu,buty,sznurowki,metki.....i co ja za to moge,ze w domu mam zagrozenie dla odkurzacza)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozcie 30.03.07, 12:48 Prosze nie zartujcie- ja jestem w szoku, bo to moje pierwsze dziecko. Prosze powiedzcie-nic nie bedzie?Wyjdzie z kupka, bo to kolorowy papier i sliski -zatem toksyczny? Czego moge sie spodziewac? Boze jak ja sie martwie! Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 yyyyyy... 30.03.07, 12:52 Kobieto uspokoj sie) Ja tez mam pierwsze dziecko,a tak nie panikuje. Nie boj zaby wszystko wyjdzie,a poza tym nie takie rzeczy dzieci juz zjadaly. Co innego,gdyby maluch krztusil sie czy cos,ale widocznie wsazystko jest ok,wiec przestan sie zamartwiac-bo nie masz po co- i daj malemu/malej cos do popicia A nastepny razem jak zauwazysz,ze cos zuje to wsadz palec w paszcze i wyciagnij- ja mam wprawe kilka razy dziennie musze cos wygrzebywac) niestety nie zawsze moge dostrzec to co widzi moja corka) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 12:54 a czytalas ten link co ci podalam, spojrz nizej w tematy forum przed chwila pojawil sie taki watek, trzeba tylko poszukac i si enie przejmuj, zjadlo kawalek gazety ok strawi i wydali i nic jej nie bedzie, pewnie jeszcze nie jedną dziwna rzecz zje Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 13:31 czytalam ten watek i nic wlasciwie z niego nie wynika. Ja sie martwie czy taki niemowlaczek nie dostanie jakiegos gigantycznego bolu brzuszka!? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko_02 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 13:43 Po tym jak zjadło trochę papieru - nic jej nie będzie. Na pewno nieomal każdemu dziecku to się zdażyło (jako że niemowlaczki wszystko co się zmieści pakują do buźki, a to co się nie mieści przynajmniej próbuja. Papier to nic. Ale nie uważać trzeba, aby nastepnym razem nie znalazła czegoś innego, czasem my tego nie widzimy - a one tak, że gdzieś tam na podłodze zapodział się groszak, igła, śrubka... Pełzając i raczkując po podłodze - są chyba lepsze od najlepszego odkurzacza... Odpowiedz Link Zgłoś
kofkak Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 14:08 mój kolega zjadł w podstawówce cały zeszyt od polskiego, bo sie załozył z chłopakami. ani trochę nie zmądrzał, przetrawił wiedzę i "skompostował" DD żyje i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 14:50 ...ale coreczka ma 7 miesiecy-to maluszek u ktorego ukl.trawienny nie jest zupelnie rozwiniety Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 30.03.07, 16:16 Mój synek ostatnio w H&M zjadł połowę wielkiej kartonowej metki, z kodem paskowym. Było trochę zamieszania przy kasie i to cały kłopot. ) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.kreska daisy :) moja też w h&m zżarła metkę!!! wczoraj 30.03.07, 16:43 chyba sama sobie zjem sobie, bo muszą być pyszne skoro tak dzieci je jedzą chętnie no i oczywiście też był problem przy kasie )) Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Redziecko zjadlo troche papieru-blagam pomozc 31.03.07, 00:23 monikaa13 napisała: > i si enie przejmuj, zjadlo kawalek gazety ok strawi i wydali O ile sie nie myle - czlowiek nie trawi celulozy Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 16:00 > Co ze mnie za matka ( Przewrażliwiona matka. Dziecku nic nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 moja mydło dzis:) 30.03.07, 16:24 w łazience myłam zeby a ona dorwała sie do mydła.dostała czkawki.dałam jej cyca na zapicie nic jej nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kukim Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 30.03.07, 16:40 Świetna prowokacja... to tyle z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw moja też zjadła 30.03.07, 22:52 i potem był w kupce kawałek niestrawiony cały że można było literki przeczytać nawet nie zauważyłam jak zjadła miała 4 mc Odpowiedz Link Zgłoś
karcia85 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 31.03.07, 10:33 Hmmm... Musisz więc poczekać aż to jedzenie papieru wyjdzie jej bokiem...tzn tyłem...:- ). Moja też lubi obżerać szczególnie namiętnie papierowe naklejki np na słoikach czy butelkach jak w porę jej nie zabierzemy to coś tam sobie podje, ale nie ma większych problemów z wydaleniem tego ))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
jufalka Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 31.03.07, 17:08 zależy ile zjadła... jeśli na prawdę trochę to nic nie powinno się stać, moja też kilka razy troszkę obgryzła i nic jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra7 pazlotko od czekolady 25.04.07, 18:45 a moj - 11 miesiecy zjadl przed chwila kawalek pazlotka od czekolady tzn. takie na papierze. czy moze mu coz byc? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: pazlotko od czekolady 25.04.07, 19:34 Przecież dzieci jedza tak różne rzeczy że akurat papier z tego wszystkiego najlepiej może im wyjść Mój synek- mam takie wrażenie- że uwielbia papierowe pudełka, wszystkie ulotki, gazety, książki. papier to zjada chyba kilogramami Odpowiedz Link Zgłoś
jemdzieci123 Re: dziecko zjadlo troche papieru -blagam pomozci 17.01.24, 11:59 Niewiem powinno byc wszystko git bo ja zjadlem 4 noworodki i wszystko git Odpowiedz Link Zgłoś