Dodaj do ulubionych

niemowle i basen

29.04.07, 08:57
kto chodzi z dziecmi na basen?jest to specjalnie przystosowany basen dla
niemolat czy zwykly kryty basen?ja chciala bym pojsc z 8 miesiecznym synkie,m
ale jst to zwykly basen i nie wiem czy nie bedzuie za niska temp. itd?
Obserwuj wątek
    • kowalikm Re: niemowle i basen 29.04.07, 09:12
      Sama mam ten dylemat. Zbyt zimną wodą raczej bym się nie martwiła, bo zazwyczaj
      na basenach jest "kącik" dla dzieci (paroletnich) z cieplejszą wodą.
      Natomiast dla mnie problemem jest kącik dla dziecka, bo na wąskiej ławce raczej
      go nie położę i nie zmienię mu pieluszki. Poza tym bardzo ważny jest też sposób
      oczyszczania wody - nie powinna być chlorowana, a ozonowana. Oczywiście musisz
      też pamiętać o specjalnych pieluszkach kąpielowych. Z tego co pamiętam to
      Huggies takie ma w ofercie.
      • aniulek87 Re: niemowle i basen 29.04.07, 09:54
        tak wiem o tych pieluszkach.a ile twoje dziecko ma latek/miesiecy?
    • mamulinek77 Re: niemowle i basen 29.04.07, 10:15
      Chodzimy z naszym od wczoraj 5 miesięcznym synkiem na basen od prawie miesiąca.
      Wszystko jest przystosowane specjalnie dla maluchów tzn. ciepła woda 30- 32
      stopnie, przewijaki w szatniach, wszędzie jest bardzo ciepło. Trzeba zakupić
      specjalne pieluszki dal małych pływaków Huggies ok. 25 zł za 12 pieluszek.
      Zajęcia trwają pół godziny i są prowadzone przez instruktora i przychodzą na nie
      dzieci jeszcze młodsze niż nasz synek, który uwielbia te zabawy w wodzie.
      • aniulek87 Re: niemowle i basen 29.04.07, 13:14
        zazdroszcze ze w twoim miescie jest tak przystosowany basen. u nas niestety nie
        ma i nie moge chodzic z dzieckiemsad(
    • anka19761 Re: niemowle i basen 29.04.07, 15:07
      my chodzimy, niunia ma 7 miesięcy, zaczęła jak miała 5,5. basen nie jest jakos
      specjalny, dla nas w soboty wydzielona jest sekcja w takiej "rzece" czyli nie w
      zwykłaym basenie ale tez i nie w brodziku. temperatury nie pamiętam. najlepiej
      zorientuj się, czy gdzieś w pobliżu nie są organizowane takie specjalne
      zajęcia, mu uczeszczmy do góry kalwarii pod warszawą, nazwy firmy nie piszę, bo
      będzie ze reklama. używamy swimmersów huggiesa ale są też na rynku kąpieluszki
      pampersa. czy skuteczne szczęśliwie nie było nam dane się przekonaćsmile niunia
      uwielbia te zajęcia. koszt kursu (12 x 0,5 godz) to 220 zł.
    • monikaa13 Re: niemowle i basen 29.04.07, 18:40
      corka ma 5 miesiecy chodzimy n aspecjalny basen gdzie woda ma 29 stopni i na
      specjalne zajecia dla niemowlat
    • jasia127 Re: niemowle i basen 29.04.07, 22:15
      witam,
      czy waszym dzieciom od razu spodobalo sie na basenie? chce sie zapisac z
      synkiem na takie zajecia ale trzeba zaplacic za polowe "kursu"wink a co bedzie
      jak w ogole mu sie nie spodobawink
    • olga110 Re: niemowle i basen 03.05.07, 23:46
      Witaj, My rozpoczelismy chodzić z naszą córcia na basen od 5 m-c. Zamierzaliśmy
      iśc do specjalnego basenu dla dzieci, ale zaryzykowaliśmy i poszliśmy do
      normalnego publicznego basenu. Skorzystaliśmy z basenu płytkiego dla dla
      dzieci. Małej tak się spodobało, że jak mieliśmy ją wyciągac z wody tyo się
      popłakała. W wodzie czuła się jak ryba. Wiem, że są specjalne szkoły pływania
      dla niemowlaków w specjalnych ozonowanych basenach, ale to sa dośc drogie
      rzeczy. My poszliśmy sami, zakupiliśmy specjalne koło dla nienowlaków (koo
      ratunkowe skłądające sie z dwóch kól małego i dużego plus dodatkowo pasy na
      krzyż zabezpieczające wypadnięciu dziecka do wodyi zagłowek. KOło zdało egzamin
      na pięć z plusem. Tu są nasze zdjęcia
      smyki.pl/domeny/corka.pl/weronikahabryka/index.php?op=galeria
      Pozdrawiam, Olga
      • aniulek87 Re: niemowle i basen 04.05.07, 07:52
        a ile stopni miala woda w publiczym basenie?dziecku nic nie bylo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka