Dodaj do ulubionych

śpiworki do spania a wzrost

09.05.07, 08:46
Kompletuję wyprawkę dla oczekiwanego dzidziusia i chcę kupić śpiworki do
spania. Podobają mi się z firmy Feretti, mają dwa rozmiary: do 75 cm i do 100 cm.
Może mamy maluchów mogą podpowiedzieć mi, do jakiego mniej więcej wieku można
korzystać z większego i mniejszego śpiworka? Bo rozumiem, ze w tym większym na
początku dziecko się utopi? Nie mam zielonego pojęcia, kiedy orientacyjnie
dziecko osiąga wzrost ok. 75 cm i 100 cm.
Obserwuj wątek
    • kasia191273 Re: śpiworki do spania a wzrost 09.05.07, 09:34
      w śpiworku ważne jest, żeby dziecko nie wpadło w głąb, tzn. wycięcia na pachy
      muszą być odpowiednio małe. Czyli: dopasowana góra, luźny dół. Odradzam śpiwory
      z rękawami.

doradzam kupić na początek najmniejszy albo wersję 70 cm z możliwością
      skracania ( C&A). Moja córka urodziła się krótka, 47 cm i do dziś spi w
      spiworku 70 cm, bo jest dopasowany. Ma 4 miesiace i mierzy 63 cm.

Spiworek to super sprawa.
      • olimpia_b81 Re: śpiworki do spania a wzrost 09.05.07, 09:43
        Moja corka pare dni temu skonczyla roczke i dopiero teraz wyrosla ze spiworka na ok 75 cm.Kupilam taki co ma dodtakowe zapiecia pod pachami,tak,ze male dziecko sie w nim nie zsunie wewnatrz.potem juz zatrzaskow ich nie uzywalam.
        • gosia2122 Re: śpiworki do spania a wzrost 09.05.07, 10:33
          Ja mam własnie do sprzedania fajny spiworek w kolorze jasno błekitnym, rozmiar
          75.Stan bardzo dobry.Uzywany moze ze 4 razy.Jak jestes zainteresowana to pisz
          na ja21@op.pl
      • monikzy Re: śpiworki do spania a wzrost 09.05.07, 11:49
        Śpiworek to faktycznie fajna rzecz! Nie martwisz się że zmarznie. Ja musiałam
        zrezygnować ze śpiworka, synek ma 11 mcy i za bardzo krepował jego ruchy.
        Myslę że śpiworek może być większy tylko zwróć uwage na otwory na rączki aby
        nie były za szerokie.
    • frawashi Re: śpiworki do spania a wzrost 09.05.07, 11:34
      moja córka ma prawie 7 miesięcy i nieco ponad 70 cm. Śpiworek do spania bardziej
      spełnia swoja rolę, jak dziecko jest starsze, kiedy juz fika nózkami. Na
      początku u nas się sprawdził sie rożek.W śpiworku śpi od jakiś 3, 4 miesięcy.
      • kasia191273 Re: śpiworki do spania a wzrost 09.05.07, 12:46
        dziecko 2-3 miesięczne też potrafi nieźle fikać!

moja wykopuje się spod wszystkiego. Nawet w śpiworku potrafi tak wierzgnąć, że
        kocyk spada. No ale wtedy mam pewność, że całkiem się nie zdoła odkryć.
        • asiakal Re: śpiworki do spania a wzrost 09.05.07, 13:11
          Ja też śpiworek kupiłam później. Na początku był rożek, potem kołderka, potem
          kiedy już córka wierzgała nóżkami to było upalne lato i długa ciepła jesień i
          dopiero z nastaniem zimy nabyłam śpiworek-kupiłam taki do 100cm. Córka mierzyła
          74cm jak skończyła roczek (jest drobniutkim dzieckiem). Teraz ma 15 miesięcy i
          nadal śpi w śpiworku. Potrafi się w nim obracać we wszystkie strony a rano nawet
          staje przy szczebelkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka