28.05.03, 22:02
Chcialabym kupic sobie ( i mojej Martynce) nosidelko. Bylam nawet juz w
sklepie i ogladalm takie z Chicco, ale bylo do 9 kg. Wydawalo mi sie to
malo. No bo na ile mi to starczy? Moja M juz pewnie wazy z 6kg (jak sie
urodzila wazyla juz 4120g)i te magiczne 9 kg moze byc za 3 miesiace... A
moze potem dziecko i tak jest za ciezkie i nie nosi sie go z przodu? Jak
bede dumac, to moja M bedzie za duza i nie kupie. Dlatego prosze o rade- jak
jest u WAs? A moze macie jakis fajny model do polecenia? NIe interesuja mnie
narazie takie masywne na plecy, tylko takie z przodu i zeby glowka byla w
nich podparta.
PA PA PA
Marzena
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: nosidelka 28.05.03, 22:59
      MOje dziecie ma juz co najmniej 9 kg i w nosidle dluzej niz piec minut byc nie
      moze. Chcialoby ale ja nie daje rady, plecy nie wytrzymuja tego ciezaru,
      ramiona wydluzaja do podloza, a ja sie uginam. Mamy Baby Bjorn i teoretycznie
      moge w nim nosic dziecko z przodu jeszcze przez jakis czas ale chyba nic z
      tego. Poza tym w nosidle trudno jest "wyczuc" dziecko, gdzie nogi, gdzie rece,
      a gdzie brzuch (ja np. nie siegam do kranu przy kuchennym zlewie chyba ze stane
      bokiem).
    • reszka2 Re: nosidelka 29.05.03, 08:51
      Chyba moderator nas przeniesie na zakupy, ale na razie nich będzie tu.
      My mamy Baby Confort model Comfort, miękkie z usztywnieniem pod główkę, którego
      nie używam bo Madzior woli jeździć przodem do kierunku jazdy. No, ostatecznie
      służy jej do obgryzania. Teoretycznie jest do 7.75 kg, ale sprzedawca
      zaprzysiągł się że wytrzymuje do dowolnej ilości kg, czytaj- ile będę w stanie
      unieść. I to prawda, Madzia waży ponad 8 kg i po półgodzinnym spacerze czuję
      jak strzelają mi stawy kręgoslupa. Nosidełko ma sie dobrze. Próbowalyśmy też
      chusty, ale w niej Madzi było za gorąco chyba bo wrzeszczała.
      Tak więc chyba nie ma sensu szukania nosidelka które wytrzyma np. 15 kg dziecka,
      ( są takie, np. też Bebe Confort, model nazywa się Panda, można nosić z przodu
      i z tyłu), bo ty nie wytrzymasz. Ja bym wzięła na początek coś mniejszego, a
      potem przesadziła dziecko do stelażowego, mi najbardziej podobają się Alpinusy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka