zalma 12.06.03, 11:37 jakie właściwości ma linomag? czy mozna stosować tę maść na potówki? Gdzieś o tym czytałam, lecz chciałam się upewnić...A jeśli nie, to czym przecierać te okropne krostki? Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia.sikorska Re: LINOMAG 13.06.03, 13:33 Cześć! Prawdę mówiąc nie wiem czy Linomagiem można smarować potówki, ale spróbuj wykąpać dziecko w wodzie z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Pomaga. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiakubusia Re: LINOMAG 13.06.03, 14:07 Witaj, Linomag służy do mocnego natłuszczania! Mój synek miał bardzo suchą skórę na główce i natłuszczałam ją właśnie linomagiem, co nie było łatwe, bo włosów to on trochę ma (możesz zobaczyć na forum ze zdjęciami "Kubuś-Puchatek?"). Jeśli chodzi o potówki to rzeczywiście nie ma lepszego sposobu, niż kąpiel w krochmalu. Zrób krochmal z mąki ziemniaczanej i dodaj do wanienki tak aby woda była lekko śliska. Wykąp dziecko ze 2 razy i przejdzie jak ręką odjął. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: LINOMAG 13.06.03, 15:12 Linomag jest dobry na potówki. Sprawdziła moja koleżanka basia Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: LINOMAG 13.06.03, 16:10 Mnie położna kazała smarować potówki spirytusem (tym samym, co do przemywania pępka) - oczywiście nie całe ciałko, ale tylko "kropeczki" - działało. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiakubusia Re: LINOMAG 13.06.03, 17:41 Basha, jakieś dziwne potówki miało dziecko Twojej koleżanki. O ile wiem, to potówki trzeba wysuszać( np. spirytusem, ale krochmal jest lepszy), a linomag jest maścią bardzo tłustą. Może to po prostu nie były potówki tylko jakaś wysypka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajan Re: LINOMAG 13.06.03, 18:50 linomag jest świetny na pupę, w mojej rodzinie sprawdza się od dwóch pokoleń. ja to do dzisiaj mam gładką pupę polecam maść-żadnch odpażeń nawet przy brzydkich kupach Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: LINOMAG 13.06.03, 19:05 Linomag do pupy, na potówki kąpiel w krochmalu, no i oczywiście nie przegrzewać dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
marzenus Re: LINOMAG 13.06.03, 21:21 Na potówki polecam spirytus salicylowy. Wystarczy posmarować na noc 1 -2 razy i po kłopocie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
famiglia Re: LINOMAG 06.07.03, 12:47 ja stosuję linomag na wszystko, naprawdę pomaga.wczoraj posmarowałam nim potówki i efekt był bardzo szybki.linomagiem smaruję też pupcię maleństwa!efekt jest taki, że położne nie mogą się nadziwić jej ładnego kolorku - żadnych odparzeń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
braszczyki Re: LINOMAG 07.07.03, 16:19 linomag tez jest dobry na kropki przy buzi jak dziecko się ślini i wyskakują pozdrawiam Karola mama Antka (29.04.1999) i Leosia (10.02.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
arleta75 Re: LINOMAG 08.07.03, 09:56 Linomag krem uzywam za każdym razem po przewinieciu - przeciwko odparzeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: LINOMAG 24.07.03, 21:09 Na potówki polecam NADMANGANIAN POTASU.wsypać parę kryształków do wody i wykąpać w tym dziecko (ok.2-3 dni potówki znikną) tylko uważaj na oczka Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka19 Re: LINOMAG 26.07.03, 14:29 Własnie trzymam opakowanie Lnamagu w reku i tu jest napisane:rozpadliny skorne,oparzenia,wyprysk przewlekły, odpazenia i odlezyny. Ostatnio moja corka dostała jkis drobnych króstek na brzuszku nozkach i pupie i posmarowalam linomagiem i znikły.Polecam równiez sudokrem. Odpowiedz Link Zgłoś