Dodaj do ulubionych

Komputer i niemowlę

26.06.07, 12:36
Czy Wasz dzieci śpią lub duzo przebywają, w pokoju, w którym czesto jest
właczony komputer?
Jeżeli tak to czy zachowujecie jakies srodki ostoznosci np: czeste wietrzenie?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ania2613 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 13:16
      u mnie jest komp i dziecko w jednym pokoju, wietrze codziennie,al;e nie ze
      wzgledu na komp
      • mmala6 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 13:20
        a co ma komputer do wietrzenia?
        Moje dziecko od początku jest chowane przy komputerze. Przez pierwszy rok był w
        jednym pokoju z kompem, w przeciwnym razie albo kompa albo dziecko musiałabym
        wynieść do łazienki. Teraz ma swój pokój ale do kompa ma całkiem bliskowink
        i nikomu to nie przeszkadza.
        • lenka74 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 13:26
          Bo coś mi sie obiło o uszy ze komputer wydziela szkodliwe (jakies tlenki)
          związki chemiczne, co przy małym pomieszczemiu i małym dziecku może byc
          nieciekawe.
          • mmala6 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 17:55
            nie słyszałam o czymś takim. Nieuświadomionym żyje się lepiejwink)
            • zebra211 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 18:34
              Również podpisuję się pod tym co napisała mmala6 smile Swoją drogą, chętnie dowiem
              się czy faktycznie są jakieś obiektywne przeciwskazania do chowania dziecka przy
              włączonym komputerze smile
              • deela tak samo jak w ciazy hihihi 27.06.07, 09:38
                jakos nie zaszkodzilo i nie szkodzi
                poza tym monitor promieniuje ale za soba, a jakos nie trzymam dzieciaka tak zeby
                mial monitor tylem do siebie
                zreszta te monitory to nie takie jak byly 10 lat temu
                ale przesady pozostaja
                a wiecie jakie pole elektromagnetyczne produkuje komorka? a wiatrak?
                nie schizujcie
    • anjak27 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 17:53
      Ja mieszkam w Nowej Hucie (Kraków) i jak otworzę okno to o wiele więcej tlenków
      i innych dziadostw dostanie mi się do pokoju, niż wydziela (o ile wydziela)
      komputer. My chowamy dziecko z komputerem i jak na razie (8 m-cy) całkiem
      normalne jest. Zresztą co z komórkami, kuchenkami mikrofalowymi, telewizorami
      czy liniami elektrycznymi. Wszystko coś wydziela i jakoś żyć trza, nie ma co
      się przejmować bo oszalejemy. Tak myślę
      • gadoma Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 23:42
        Moje miłe Panie, teraz ekrany sa w miarę bezpieczne nie to co kiedyś. Poza tym
        można zapalić małą świeczkę w lampie solnej i po kłopocie lub otworzyć okno.
    • lambert77 Re: Komputer i niemowlę 27.06.07, 09:55
      Jedynym środkiem ostrożności jaki zachowuję to zastawianie kompa żeby mnie
      dzieciak kabli nie ruszał big_grin... mały śpi praktycznie obok kompa który czasami
      szumi cały dzień. I jakoś żyje. Oczywiście przeciwskazania były najwięcej
      przeciwskazań miała teściowa której nie w smak było, że można mieć inną
      rozrywkę w domu niż jej towarzystwo więc łaziła za mną i marudziła że możeby
      wynieść bo to szkodliwe itd itd. A prawda jest taka, że technika tak poszła do
      przodu od czasu ostatnich badań nad wpływem tego typu urządzeń na organizmy
      żywe, że trzeba by robić nowe badania. Tak więc na dzień dzisiejszy się nie
      przejmuję. Syn więcej na wdycha się trucizn na spacerze niż w domu przed kompem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka