lenka74 26.06.07, 12:36 Czy Wasz dzieci śpią lub duzo przebywają, w pokoju, w którym czesto jest właczony komputer? Jeżeli tak to czy zachowujecie jakies srodki ostoznosci np: czeste wietrzenie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania2613 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 13:16 u mnie jest komp i dziecko w jednym pokoju, wietrze codziennie,al;e nie ze wzgledu na komp Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 13:20 a co ma komputer do wietrzenia? Moje dziecko od początku jest chowane przy komputerze. Przez pierwszy rok był w jednym pokoju z kompem, w przeciwnym razie albo kompa albo dziecko musiałabym wynieść do łazienki. Teraz ma swój pokój ale do kompa ma całkiem blisko i nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka74 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 13:26 Bo coś mi sie obiło o uszy ze komputer wydziela szkodliwe (jakies tlenki) związki chemiczne, co przy małym pomieszczemiu i małym dziecku może byc nieciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 17:55 nie słyszałam o czymś takim. Nieuświadomionym żyje się lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
zebra211 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 18:34 Również podpisuję się pod tym co napisała mmala6 Swoją drogą, chętnie dowiem się czy faktycznie są jakieś obiektywne przeciwskazania do chowania dziecka przy włączonym komputerze Odpowiedz Link Zgłoś
deela tak samo jak w ciazy hihihi 27.06.07, 09:38 jakos nie zaszkodzilo i nie szkodzi poza tym monitor promieniuje ale za soba, a jakos nie trzymam dzieciaka tak zeby mial monitor tylem do siebie zreszta te monitory to nie takie jak byly 10 lat temu ale przesady pozostaja a wiecie jakie pole elektromagnetyczne produkuje komorka? a wiatrak? nie schizujcie Odpowiedz Link Zgłoś
anjak27 Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 17:53 Ja mieszkam w Nowej Hucie (Kraków) i jak otworzę okno to o wiele więcej tlenków i innych dziadostw dostanie mi się do pokoju, niż wydziela (o ile wydziela) komputer. My chowamy dziecko z komputerem i jak na razie (8 m-cy) całkiem normalne jest. Zresztą co z komórkami, kuchenkami mikrofalowymi, telewizorami czy liniami elektrycznymi. Wszystko coś wydziela i jakoś żyć trza, nie ma co się przejmować bo oszalejemy. Tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: Komputer i niemowlę 26.06.07, 23:42 Moje miłe Panie, teraz ekrany sa w miarę bezpieczne nie to co kiedyś. Poza tym można zapalić małą świeczkę w lampie solnej i po kłopocie lub otworzyć okno. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Komputer i niemowlę 27.06.07, 09:55 Jedynym środkiem ostrożności jaki zachowuję to zastawianie kompa żeby mnie dzieciak kabli nie ruszał ... mały śpi praktycznie obok kompa który czasami szumi cały dzień. I jakoś żyje. Oczywiście przeciwskazania były najwięcej przeciwskazań miała teściowa której nie w smak było, że można mieć inną rozrywkę w domu niż jej towarzystwo więc łaziła za mną i marudziła że możeby wynieść bo to szkodliwe itd itd. A prawda jest taka, że technika tak poszła do przodu od czasu ostatnich badań nad wpływem tego typu urządzeń na organizmy żywe, że trzeba by robić nowe badania. Tak więc na dzień dzisiejszy się nie przejmuję. Syn więcej na wdycha się trucizn na spacerze niż w domu przed kompem Odpowiedz Link Zgłoś