isia251 26.06.07, 21:39 Mam pytanie czy na 1 urodzinach waszych dzieci był alkohol na stole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotil1 Re: pierwsze urodzinki 26.06.07, 21:59 nasz roczek był dwa tyg temu. Podałam tylko szampan tak symbolicznie. Ale mogło też obejśc się bez tego. To jest impreza dziecka. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: pierwsze urodzinki 26.06.07, 23:38 a po co alkohol, czy to biba jakaś. Nie stawiaj, nawet jak ktoś z gości zasugeruje , to niech sobie idzie na browara jak mu sie nie podoba. Najważniejsze tego dnia jest Twoje dzieciątko. Ma być miło, bo maluszek już troszkę rozumuje , choć nie będzie pamiętać, ale Ty będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: pierwsze urodzinki 27.06.07, 09:12 1 urodziny dopiero w lipcu, ale alkohol będzie. Tym bardziej, że urodziny będą w formie grilla w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: pierwsze urodzinki 27.06.07, 09:20 na roczku mojej pierwszej córci był alkohol i teraz też bedzie; nie widzę problemu aby ktoś napił sie wina czy drinka; chyba że w rodzinie są problemy alkoholowe i ktoś ma opory przed poczestowaniem gości mocniejszym trunkiem ; Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: pierwsze urodzinki 27.06.07, 09:31 U nas pierwsze urodziny będą dopiero pod koniec lipca - ja planuję tylko wino. Właśnie jestem w trakcie misternych zabiegów dyplomatycznych żeby mój chłop uznał to za dobry pomysł: rodzice, babcie i chrzestni na obiedzie, potem tort, kawa i wino właśnie. On chce zaprosić braci i urządzić regularny ochlaj z morzem wódki i zagrychą bo u nich w domu wszelkie imprezy tak wyglądały i wydaje mu się że zrobić inaczej to wstyd, skąpstwo i żałowanie dziecku hucznego święta / Jego wersja będzie po moim trupie ale wolałabym to załatwić dyplomatycznie niż na Rejtana Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: pierwsze urodzinki 27.06.07, 09:36 Nie było. Na uroczystościach dziecięcych nie serwujemy żadnych trunków. Odpowiedz Link Zgłoś
tatiana222 Re: pierwsze urodzinki 27.06.07, 19:55 Planuję by był alkohol. a to dlatego, ze chrzestna córki ma równiez w ten dzien urodziny wiec bedzie tez jednoczesnie impreza dla dorosłych ale wieczorem gdy mała pojdzie spac. Odpowiedz Link Zgłoś
elusiad Re: pierwsze urodzinki 27.06.07, 20:30 Mój synek ma urodziny w ten sam dzień co ja na początku lipca więc symboliczną lampke szampana wypiją goście ale innych rodzajów alkoholi nie planuje Odpowiedz Link Zgłoś
nowamz Re: pierwsze urodzinki 27.06.07, 21:17 mój ma w ten pn ale robić będziemy za 2 tg gdyż jedziemy na wakacje. Planuje tort i szampana, choć mąż mówi że po co a tata że po sie nie robi tylko w ten dzień co wypada, może jakoś to będzie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: pierwsze urodzinki 28.06.07, 08:46 ja do pierwszych urodzin córki mam jeszcze troche czasu ale juz dzis wiem co i jak bedzie. pierwsze urodziny, no badzmy szczerzy, wcale nie sa impreza DLA DZIECKA tylko dla rodziców dziecka i innych gosci. u nas alkohol bedzie. bedzie obiado-kolacja z duza ilosci dobrch, ciepłych posilków i zeby sie lepiej jadlo alkohol (o jaki kto poprosi) tez zostanie podany. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś