dorgrz 26.06.07, 22:58 jutro jedziemy na usg bioderek. byłyście ze swoimi pociechami? jak długo trwa taka wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciociajadzia1 Re: usg bioderek 26.06.07, 23:04 taka wizyta trwa chwile, dostajesz fotke z usg i musisz to skonsultowac potem z ortopedą. Przynajmniej u mnie tak było, chyba że na miejscu powiedza ci ze wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta7712 Re: usg bioderek 27.06.07, 21:51 Byliśmy z małą jak miala 4 tygodnie. Badanie trwało kilka minut i robił je ortopeda, więc od razu wiedzieliśmy czy wszystko ok. Mała leżała najpierw na jednym boczku, a potem na drugim. Na szczęscie spała i w miare sprawnie to poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
bzik33 Re: usg bioderek 26.06.07, 23:05 My byliśmy z córeczką,jak miała 6 miesięcy.U nas trwało to chwilkę-lekarz kazał położyć Olę na boku na specjalnym łózku i chwilę jeżdził głowicą po bioderku,potem kazał położyć na drugim boku i było to samo.Dał nam wydruk (podobny do usg z ciąży)i powiedział,że wszystko o.k. )) Odpowiedz Link Zgłoś
karina9918 Re: usg bioderek 27.06.07, 09:55 Byłam u ortopedy na USG i w sumie cała wizyta (usg, czytanie wyniku, rozmowa) trwała jakieś góra 10 min. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia22 Re: usg bioderek 27.06.07, 12:25 ja z małym byłam jak skończył 6 tyg. cała wizyta trwała ok.15 min. lekarz zrobił małemu usg. obejrzał rozstaw nóżek powiedzial że wszystko ok i umówił na wizyte kontrolną w sierpniu. A i nie kazał krępować małemu nóżek becikiem Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: usg bioderek 27.06.07, 16:48 Hej u nas wizyta u ortopedy trwala ok 15 minuu, a po tygodniu mielismy z tym samym lekarzem usg bioderek. Samo usg trwalo moze z 5 minut, wydruku nie dostalam, ale dowiedzialam sie ze jest ok wszystko. donna28 Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: usg bioderek 27.06.07, 22:45 my bylismy kwadrans. Ortopeda zrobil USG, wydruk z opisem i pokazywał jak ćwiczyc nóżki oraz jakie pozycje ciała i chwyty są prawidłowe. Zbadał tez małej główkę (stopień twardnienia kości czaszki)i zalecił zwiększyć dawkę Vigantolu. Pogadałam z nim również na temat fotelika samochodowego oraz chusty Bebelulu. Wizyta była super, bardzo dużo nam dała. Odpowiedz Link Zgłoś