Dodaj do ulubionych

usg bioderek

26.06.07, 22:58
jutro jedziemy na usg bioderek.
byłyście ze swoimi pociechami?
jak długo trwa taka wizyta?
Obserwuj wątek
    • ciociajadzia1 Re: usg bioderek 26.06.07, 23:04
      taka wizyta trwa chwile, dostajesz fotke z usg i musisz to skonsultowac potem z
      ortopedą. Przynajmniej u mnie tak było, chyba że na miejscu powiedza ci ze
      wszystko jest ok.
      • aneta7712 Re: usg bioderek 27.06.07, 21:51
        Byliśmy z małą jak miala 4 tygodnie. Badanie trwało kilka minut i robił je
        ortopeda, więc od razu wiedzieliśmy czy wszystko ok. Mała leżała najpierw na
        jednym boczku, a potem na drugim. Na szczęscie spałasmile i w miare sprawnie to
        poszlo.
    • bzik33 Re: usg bioderek 26.06.07, 23:05
      My byliśmy z córeczką,jak miała 6 miesięcy.U nas trwało to chwilkę-lekarz kazał
      położyć Olę na boku na specjalnym łózku i chwilę jeżdził głowicą po
      bioderku,potem kazał położyć na drugim boku i było to samo.Dał nam wydruk
      (podobny do usg z ciąży)i powiedział,że wszystko o.k. smile))
    • karina9918 Re: usg bioderek 27.06.07, 09:55
      Byłam u ortopedy na USG i w sumie cała wizyta (usg, czytanie wyniku, rozmowa)
      trwała jakieś góra 10 min.
    • dobrusia22 Re: usg bioderek 27.06.07, 12:25
      ja z małym byłam jak skończył 6 tyg. cała wizyta trwała ok.15 min. lekarz zrobił
      małemu usg. obejrzał rozstaw nóżek powiedzial że wszystko ok i umówił na wizyte
      kontrolną w sierpniu. A i nie kazał krępować małemu nóżek becikiem
    • donna28 Re: usg bioderek 27.06.07, 16:48
      Hej
      u nas wizyta u ortopedy trwala ok 15 minuu, a po tygodniu mielismy z tym samym
      lekarzem usg bioderek. Samo usg trwalo moze z 5 minut, wydruku nie dostalam, ale
      dowiedzialam sie ze jest ok wszystko.
      donna28
      • saha_ra Re: usg bioderek 27.06.07, 22:45
        my bylismy kwadrans. Ortopeda zrobil USG, wydruk z opisem i pokazywał jak
        ćwiczyc nóżki oraz jakie pozycje ciała i chwyty są prawidłowe. Zbadał tez małej
        główkę (stopień twardnienia kości czaszki)i zalecił zwiększyć dawkę Vigantolu.
        Pogadałam z nim również na temat fotelika samochodowego oraz chusty Bebelulu.
        Wizyta była super, bardzo dużo nam dała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka