Dodaj do ulubionych

ranking pieluszek

06.07.07, 21:13
Jakie pieluszki uważacie za dobre przy niewygórowanej cenie?? Ja przy
pierwszym dziecku uzywałam tylko Pampersów i byłam bardzo zadowolona, teraz
mam 7 miesięczną córeczkę i szukam dobrych ale trochę tańszych
pieluch, /dwoje małych dzieci niestety kosztują i muszę tu troszkę
zaoszczędzić bo w innym miejscu sie nie da / Próbowałam Bellę i tanie
pieluchy z Carefoura, też są nieżłe, natomiast beznadziejne są w Lidlu.
Narazie zostaje przy Belli. Może macie jakieś namiary na w miarę tanie
pieluchy, ale tez takie które są wygodne dla dziecka. Pozdrawiam mamy z takim
samym problemem.
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: ranking pieluszek 06.07.07, 21:15
      ja uzywam pieluch rosman
      podobno dobre sa dada z biedronki
      cien z lidla
      i lidlowskie

jezli zrazilas sie do lidlowskich to moze kupilas te ceratkowe, ktore
      faktycznie nie sa za dobre, podobno, nic dziwnego, ale sa podobno inne ktore sa
      super

pisze podobno bo nie wiem, ale czytam na forum i sporo takich opini sie pojawia
    • afrodyta190 Re: ranking pieluszek 06.07.07, 21:18
      Ja uwielbiam pampersy te orginalne,ale teraz jak natalcia jest starsza to juz
      nie zawsze takie kupuje.Przekonalam sie pozytywnie do bella,dada z biedronki i
      pieluch z tesco.Nigdy nie kupilam ceratkowych i nie kupie.
      • monikaa13 Re: ranking pieluszek 06.07.07, 21:19
        dla mnie bella to porazka
    • zuziazosia Re: ranking pieluszek 06.07.07, 21:23
      Dla nas najlepsze są
      1)Fioletowe opakowanie z Tesco(ale chodzi mi o te droższe,bo są tam te ceratkowe
      tańsze też w opak.fiolet)
      2)Duże paczki CIEN z Lidla (naprawdę swietne)ale nie te małe paczki,
      3)Teraz kupiłam Babydream w Rossmannie (to nowość - bo wycofali w opakowaniach
      bordowych)-wczoraj była promocja na te Babydream ja kupiłam rozm 5 (44szt za 27,99)
      Słyszalam jeszcze o Dada w Biedronce(podobno też nie są złe)
      • jumami Re: ranking pieluszek 06.07.07, 21:46
        1 miejsce pieluszki Dada z Biedronki (+ nawilżające chusteczki Dada sensitive)
        2 miejsce Cien z Lidla( te duże paki z paskiem wskazującym czy maleństwo się
        zsiusiało czy "zkupkało")
    • asieksza Re: ranking pieluszek 06.07.07, 22:36
      Pampersy super sprawdziły się na początku zwłaszcza te które chłoną także
      kupkę. Używamy też cieni z Lidla ( do tej pory małe opakowania, bo nie
      wiedziałam, że się czymś różnią oprócz ilości sztuk ), nie były złe ale
      ostatnio mała się odparzyła więc trochę się zraziłam, używaliśmy też
      biedronkowych, ładne mięciutkie chłonne i rosmanó też ok. 9 let temu używałam
      pampersów bo tańsze szybciej przeciekaly i trzeba było zużyć ich dwa razy tyle,
      teraz nie widzę takich różnic.Poza tym trzeba porównywać ceny jednostkowe bo
      ostatnio np tescowe były droższe za sztukę od pampków
      • yoggi87 Re: ranking pieluszek 07.07.07, 14:31
        1. cien z lidla (duza czerwona paczka)
        2. huggies super fleks
        3. dada z biedronki
        4. pampers
        5. bella happy (u nas sie nie sprawdzily)

innych nie testowalam
    • kropkaa Re: ranking pieluszek 07.07.07, 01:22
      Hm, mi wyszło, że przeliczając na sztukę Bella (te najmniejsze, dla noworodków)
      była znacznie droższa niż Pampers i Huggies.
    • dorianne.gray Re: ranking pieluszek 07.07.07, 01:46
      Lidlowe Cien w małych paczkach, żadnych odparzeń, żadnych wycieków kupy, dla
      mnie bomba.
      • deela najlepsze cieny z lidla w duzych pakach 07.07.07, 02:03
        najgorsze tescowe (malo chlonne)
        i hagisy (katastrofa - marna jakosc i marne pakowanie)
      • zona29 Re: ranking pieluszek 07.07.07, 09:01
        Sądze że jednak te któruch używam są najtansze;kupione na bazarku pisze że II gatunek.Jakościowo sa nieciekawe wychodzi z nich troche waty ale na potrzeby mojego dziecka są oki.Zakładam je po nocy(zdejmuje wtedy pampersa)bo wiem że zaraz będzie kopka.Kosztują 11 zł 30 szt Nika
        • anella Re: huggis zielono niebieskie 07.07.07, 09:47
          na początku kupowaliśmy pampersy ale z czasem jak dziecko rosło zauważyłam ze
          sa cieniutkie i czesto trzeba zmieniać,od juz kilku miesięcy kupujemy hugisy w
          opakowaniach zielono niebieskich sa super,bardzo chłonne,elastyczne zapięcia i
          bardzo miłe w dotyku,kupuje je jak sa w promocji w tesco albo auchan,wieksza
          ilosc i mam na jakis czas spokoj,cenowo wychodza niedrogo
          • dorota.skupa Re: huggis zielono niebieskie 07.07.07, 10:05
            Od urodzenia huggies super flex . A od niedawna nowość - premium.Kupowane na
            promocjach wychodzą czasem taniej niż te mniej znanych marek.
            • niesiah Re: huggis zielono niebieskie 07.07.07, 15:13
              No ja się na huggies zawiodłam! Moje chłopaki(11 m-cy) przesikują je, grubsza
              zawartość wycieka(mimo elastycznego tyłu), pasek z kolorowym nadrukiem do
              którego czepiają się rzepy wielokrotnie odpadał od pieluszki. Próbowałam też
              bordowych pieluch z rossmana - dobre. Jednakże u mnie mimo ceny najbardziej
              sprawdziły się pampersy active baby.
    • bodzinka Re: ranking pieluszek 07.07.07, 10:58
      Na poczatku uzywalam Dada z Biedronki, bylismy bardzo zadowoleni ale jak maly
      dostal brzuszka to trudno bylo je nam zapiac, potem z Rossmanna, tez fajne a
      aktualnie kupujemy mega pake Belli i bardzo nam odpowiadaja.
    • gosik801 Re: ranking pieluszek 07.07.07, 11:21
      Według mnie najlepsze (oczywiście tych co korzystałam ) to pampersy.Najgorzej
      oceniam belli dostawałam je jak leżałam w szpitalu, szerokie niewygodne dla
      dziecka, grube mało elastyczne. Mam zamiar wypróbować te z Lidla i Tesco
      słyszałam dobre opinie, ale wiadomo każdemu odpowiada co innego, wiadomo i tak
      że najważniejsze jest dziecko.Pozdrawiam
    • mniemanologia Re: ranking pieluszek 07.07.07, 11:28
      Bella.
      Doceniam chłonność, sztywność (imho ważna przy zachowaniu odpowiedniego
      rozstawu bioderek), wygodę rozkładania, brak odparzeń. No i cena.
    • asta6265 Re: ranking pieluszek 07.07.07, 12:09
      u nas belle też się nie sprawdziły nie dość żę przeciekają to jakdziecko się
      zsika to poprostu całe body po jednym przewinięciu przechodzą zapechem moczu
    • spaska Re: ranking pieluszek 07.07.07, 12:56
      zdecydowanie huggies super flex, najlepsze według mnie, nic nie przecieka, co
      zdazało się w pampersach, nie uczulają, maja elastyczny pasek, dla nas
      rewelacja. a ceny pieluszek należy przeliczać na sztuki a nie kierować sie
      cenami za paczkę bo czasami po prostu jest mniej sztuk w paczce. Ja ostatnio
      przeliczałam Dada z Biedronki i wyszło mi 0,58 gr za sztukę(!) czyli drożej niż
      firmówki.
      • anus31 Re: ranking pieluszek 07.07.07, 13:17
        kupuje pampersy i jestem zadowolona moim zdaniem wychodza najtaniej cena 1szt w
        opakowaniu jombopack wynosi 43gr obecnie na rynku chyba brak tanszych.
    • kaasma Re: ranking pieluszek 07.07.07, 16:13
      Moim zdaniem pieluchy z Lidla są bardzo fajne.Używamy jeszcze Dada z biedronki,
      a wcześniej używaliśmy Huggiesów
      • kaasma Re: ranking pieluszek 07.07.07, 16:14
        Z Lidla oczywiście Cien
    • tatko1 Re: ranking pieluszek 07.07.07, 16:43
      teraz stosujemy bella hapy 2-ki,bo pasują rozmiarowo, nie odparzają i mam pod
      blokiem małą hurtownię, gdzie są tańsze. Wcześniej dość długo huggiesy ale wkład
      zbijał się w twarde grudy, krótko też stosowałam pieluchy z biedronki te w
      zwierzątka, były falne, ale mały po kilku tyg się na nie uczulił, miał sporo
      krostek na pupie i pleckach,wszędzie tam gdzie pielucha przylegała. Chciałabym
      jeszcze spróbować tych z Lidla. Pampki u nas przeważnie przesikiwał razem z
      ubrankiem, więc przestałam kupywać.
      • megg_an1 Re: odkrylam firme higieco na allegro 07.07.07, 21:45
        u nas jak maly zaczal przesikiwac papmersy i po przetestowaniu prawie wszystkich pieluszek dostepnych na rynku :0 nie wiem ja On to przezyl a raczej jego tylek ale udalo sie bez uczulen. W koncu trafilam na pieluchy ktorych nie przesikuje przez noc sa bawelniane i co najwazniejsze tanie. Pieluszki kupuje na alegro cena opoakowania 60 szt. w roz. 6-11 kg 30.99 zł wraz z kosztami przesylki a jak sie kupi 3-pak to jeszcze ciut taniej wychodzi. Ja jestem zadowolona chetnych polecam zakup naprawde warto.
        magda
    • kinga127 Re: ranking pieluszek 07.07.07, 21:52
      Dobre są Cien z lidla duże paczki, a dada z biedronki trochę zbyt "tawrde",
      ostre rzepy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka